Aceasta prajitura face parte din gama prajiturilor cu fructe, din care este mai cunoscuta cea cu visine. Reteta ii apartine matusii mele Lenuta, care era femeie foarte bine educata, facuse chiar un pension de "bon maniere". Calitatea ei principala era bucatareala - cum zicea chiar ea - de staif. In memoria ei am facut-o cu toate fructele posibile, iar aceasta este una din variante.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
250 g unt
250 g faina
250 g zahar - 3-4 linguri
4 oua
1 praf de sare
1 kg caise
1 plic zahar vanilinat sau alta esenta
3 linguri zahar pudra
Se spala bine caisele si se taie feliute cu tot cu coaja; se pun intrun vas si se presoara cu 3-4 linguri de zahar si se dau la frigider.
Apoi se freaca spuma untul moale cu 2/3 din zahar cu mixerul la treapta medie. Se adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Se adauga in ploaie faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar. Se adauga in compozitia de unt, cu lingura albusul, amestecand usor, adaugand albusul in doua transe.
Se unge o forma de tarta cu unt moale si se presoara cu faina. Se adauga aluatul obtinut, se niveleaza si se aseaza dupa aceea feliutele de caise, de jur imprejur intr-un strat generos. Nu va fie teama, nu cad la fundul tartei! Eu am pus prea putine.
Se da la cuptor incins, la foc mic. Dupa 40 de minute se incearca. Daca este coapta, se scoate. Dupa aceea, i-am aplicat un tratament secret la microunde pe pozitia grill! Adica pun cateva linguri de zahar pudra deasupra si o dau 2-3 minte pe pozitia grill, dupa ce am incins rezistenta.
Se lasa apoi sa se raceasca. Se poate servi cu un sos si feliute de caise, menta verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.