Cred ca nu e cazul sa va spun ca n-am rezistat sa nu o transform pe banala Yorkshire intr-o prajitura pe placul meu. Pornind de la ideea ca multa lume nu face diferenta intre crema de vanilie, crema de patiserie si crema Chantilly, m-am pornit, hotarata sa fac o prajitura, tarta, tort. O struto-camila, dar care a fost de-a dreptul delicioasa. Va dati seama ca la dieta se papa din ea foarte putin, nu? Si stiti ce mi s-a parut cel mai grozav? Este practica. Blatul se face repede, daca te hotarasti, asa netam-nisam sa faci ceva deosebit. Iar crema se poate prepara si sta in vas ermetic inchis la frigider 3-4 zile. Deci am facut un blat de budinca Yorkshire dupa reteta cunoscuta. Haideti sa va spun ce urmeaza.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie
4 galbenusuri
180 g zahar
vanilie, baton (eu am pus doua pliculete de zahar vanilinat Bourbon de la Dr. Oetker)
500 ml lapte
2 linguri pline cu amidon
pentru frisca:
250 ml smantana dulce pentru frisca
3 linguri zahar pudra
Se pun galbenusurile intr-un vas, se amesteca bine cu o lingura de lemn sau un tel, se adauga aroma de vanilie. Amidonul de dizolva cu 2 linguri de lapte rece.
Se adauga laptele la galbenusuri, amestecandu-se mereu cu lingura si se pune vasul cu amestecul pe o tabla de inox, nu direct pe flacara aragazului, la foc mic. Se amesteca incontinuu in vas sa se lege crema.
De aici intra in functie categoric telul.
Se da la o parte cand crema s-a legat. Aveti grija, sa nu fiarba! Se amesteca din cand in cand pana se raceste.
Pana aici, ati preparat crema de patiserie. Este o baza de vanilie pentru multe creme. De aici se trece la transformarea ei in crema Chantilly. Se adauga frisca pe care ati preparat-o separat din smantana dulce cu zaharul pudra. Se prepara la viteza mare, ca sa fie pufoasa.
Se adauga crema Chantilly in adancitura "blatului" budincii Yorkshire.
Eu am decorat - vorba vine - foarte simplu cu niste zahar caramelizat din care am tras niste fire subtiri. Stiu, stiu, nu mi-am lasat imaginatia sa zburde. Dar, am lasat loc altora care au mai mult talent la asa ceva.
Din zaharul caramelizat ramas am preparat un sos caramel si am turnat rece peste fiecare felie, la servire.
Stiu, stiu, o sa spuneti: dieta unde e?
Pai, asta-i partea cea mai frumoasa: o feliuta mica, nu ca cea din imagine, poti papa si la dieta!
Foarte tentanta si in aceasta varianta :)
RăspundețiȘtergereIn varianta dulce sunt mult prea putine experimente. Fiul meu a fost incantat si el este criticul cel mai fervent al meu! Ma ajuta sa imbunatatesc si sa diversific aromele si gusturile unor mancaruri poate banale. O recomand din toata inima, iar cat priveste ornarea, sigur ai idei mai bune decat ale mele!
RăspundețiȘtergereSper sa iti placa cadoul(am facut sa mearga comentariile sub postare :)
RăspundețiȘtergereSaru' mana!
RăspundețiȘtergereda, acum am vazut!
E tare buna reteta si speciala....nu am mai gasit-o pana acum, ptr mine e noua! Pare a fi o prajitura rafinata, abia astept sa o incerc! Multumesc!
RăspundețiȘtergereLa mama ei, acolo, in Englitera, nu e dulce. Ceilalti insa au transformat-o in ceva dulce. Eu am remarcat aceste precizari la Anna Olson si ea spunea ca nu o face cu grasime de la friptura si ca obisnuieste sa puna ceva dulce, de exemplu inghetata si ceva ciocolata deasupra. Eu am facut-o asa si este delicioasa. Dar nu pot manca decat foarte putin din ea, ca are la carbohidrati!!!!! De-abia astept sa aflu ce impresie a facut.
RăspundețiȘtergereThe other day, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested
RăspundețiȘtergereto see if it can survive a forty foot drop, just so
she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views.
I know this is completely off topic but I had to share it with someone!
Have a look at my website crash diets that work