vineri, 16 octombrie 2009

Salata de fasole boabe

Salata asta este o reteta veche, doar imbunatatita si modernizata de mine.
Cand am chef de o salata satioasa, care poate tine loc cu brio si de masa de pranz, ma gandesc la aceasta salata. Bineinteles ca eu o fac cu boabe fierte, nu conservate. Evit pe cat posibil sa folosesc conserve, cu exceptia muraturilor.
Dar, cei fara timp, pot incerca si cu fasole boabe conservate ocazional.


Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.


Va trebuie:
150 g fasole boabe, fierte
2 ardei kapia copt, curatat
1 ceapa rosie cu cozi verzi
50 g masline
sare, piper dupa gust
1 lingura ulei de masline
otet de mere
patrunjel verde tocat

Fasolea se fierbe, schimband apa de cel putin doua ori, in ultima se pune o crenguta de cimbru, care se va inlatura dupa fierbere. Se lasa sa se raceasca. Se toaca ceapa fideluta, patrunjelul marunt, cozile verzi de la ceapa fideluta.















Se pune in castron intai o parte din legumele tocate, fasolea, sare, piper, restul de legume, masline, uleiul, otetul si se amesteca usor.















Se decoreaza cu masline, verdeata si eu am mai pus cateva feliute de rosii portocalii. Se acopera cu folie si se lasa la frigider 30 de minute inainte de a fi consumata ca sa se amestece gusturile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails