O sa ziceti ca am inebunit! Dar, cum rostul postarilor este sa ajute pe altii sa-si aleaga meniuri diverse pentru o dieta care nu pare asa ceva, insist cu... acesti cartofi "prajiti". De ce? Suntem afectati de existenta la fiecare pas a unui fast-food, unde cartofii par mult mai gustosi decat cei fierti acasa in apa cu sare, cu care de obicei ne imbie orice dieta. Nu zic, nu sunt dintre cei mai dietetici, dar daca vrei sa-ti faci o pofta, eu zic ca e de prefarat aceasta descoperire, decat toate retetele alea cu cartofi in baie de ulei.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
1 kg cartofi rosii cu coaja subtire si neteda
sare, fulgi de chili
cimbrisor verde sau uscat tocat
2 linguri ulei de masline
1 lingurita de pasta de usturoi (facuta de voi, nu cumparata!)
Cartofii se spala bine cu o laveta curata, pana se indeparteaza totul de pe coaja. Se taie, fara sa se curete coaja, in felii mari.
Se pun feliile intr-un vas sa fiarba la abur - exact 5 minute, nu mai mult.
Se rastoarna, asa umede, intr-un vas. Se adauga, sarea, cimbrisorul, uleiul, fulgii de chili din rasnita lor si pasta de usturoi. Se amesteca usor cu o paleta.
Se pun in tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptor, preincalzit fireste, circa 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.