Aceasta reteta, chiar daca nu respecta intru totul reteta originala, din motive lesne de inteles (lipsa ingredientelor de origine si mai ales a mirodeniilor) este foarte aproape de o reteta care-mi provoaca amintiri foarte placute. Atunci cand am mancat prima data am considerat ca ceva mai aromat si mai savuros nu voi ajunge sa mananc vreodata. Cat de rau se poate insela omul!
Aceasta reteta nu este recomandata pentru Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Ingrediente
-500 g cotlet de porc proaspat, dezosat si degresat
-500 g alune arahide crude, uscate usor in tigaie fara ulei, pe foc mic
-1 ceapa rosie cu cozi verzi sau 1 ceapa rosie si cozi de ceapa verde
-1 ardei gras
-1 plic sos chow mein (eu am folosit de la Blue Dragon)
-2-3 linguri ulei de susan sau de arahide (daca nu aveti merge si de floarea soarelui, dar nu de masline!)
-sare
-piper
-piper de Cayenne
-2-3 linguri sos de soia
-1 cana de supa
-2 linguri amidon
-2 albusuri de ou
-1 cescuta de vin sec, tare si alb
Preparare
Carnea de porc se taie cotlete cam de 0,5 cm grosime, se taie fasiute de 0,5 cm latime si apoi cubulete egale cam de 0,5 cm pe 0,5 cm.
Se pun intr-un vas cubuletele de carne cu sare, piper, amidon, albusul batut cu furculita si vinul. Se amesteca, se acopera cu folie si se da la frigider cel putin 1 ora. Daca sta de dimineata pana dupa amiaza, nu e nici o problema.
Se toaca in cubulete identice ardeiul gras si rondele subtiri partea carnoasa a cepei rosii. Se toaca partea verde a cepei si se condimenteaza cu piper de Cayenne.
Se pune in wok in ulei incins carnea scoasa de la frigider cu tot cu sosul care ramane pe bucatele. Ne miscam foarte repede pentru ca in aceasta faza nimic nu se lasa prea mult.
Se adauga ardeiul si ceapa
Se amesteca mereu sa se patrunda gusturile.
Se adauga alunele si dupa 5-6 minute supa, ceapa verde condimentata.
Dupa ce mai clocoteste putin acoperit, se adauga continutul plicului de sos chow mein. Din acest moment se lasa sa fiarba la foc mic acoperit circa 20 minute. Sigurul lucru care se mai face este corectia gustului, adica se mai adauga sos de soia sau/piper de Cayenne cat sa fie picant, dar suportabil, in functie de gustul fiecaruia. Dar, in principiu ea trebuie sa fie picanta! Daca este nevoie se poate pune si ardei iute tocat!
Eu am servit-o cu paste cu ou asiatice (noodles), fierte exact 2 minute, scurse, aranjate in mijlocul farfuriei de prezentare, restul preparatului pe margine. Curios, dar verdeata care merge extraordinar este una autohtona, leustean proaspat, tocat.
La origine, in China, acest preparat este servit cu orez fiert la abur, sos de soia in castronel separat si mai are niste mirodenii, in functie de zona, dar care nu ne sunt accesibile, nici macar acum! Am mancat, inainte de dieta cu orez, dar varianta asta a avut mare trecere la fiul meu si a ramas de baza in familie.
I don't even understand how I ended up here, but I assumed this publish was once great. I do not know who you might be but definitely you are going to a well-known blogger in case you aren't already.
RăspundețiȘtergereCheers!
Stop by my blog post click here to visit them
Glad you came here and did not regret a virtual space where they exchanged a few words. Find me on Facebook by clicking the like box. I would love to meet you and be in touch with my blog.
ȘtergereHi there, You've done a great job. I'll certainly digg it and personally
RăspundețiȘtergererecommend to my friends. I am sure they'll be benefited from this web site.
Feel free to surf to my web page - american payday loans
Hi, all is going perfectly here and ofcourse every one
RăspundețiȘtergereis sharing facts, that's actually excellent, keep up writing.
Also visit my page: waist hip ratio