marți, 13 octombrie 2009

Shakshuka

Aceasta reteta are o istorie similara cu o alta reteta. Acum multi ani, pe vremea "decedatului", se numea "mancarea studentului". Recent am aflat de la o doamna foarte draga, Oana(Magda), careia ii multumesc ca m-a luminat in ceea ce priveste originea reala a retetei, ca ea este de provenienta din Orientul Apropiat. Acolo are denumirea aceasta foarte speciala de shakshuka. Mare amatoare de oua ochiuri, reteta asta impaca toate gusturile. Si ai libertatea sa adaugi ce vrei, dupa preferinta. Dar, aceasta este reteta de baza.

Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie pentru 1 persoana:
2 oua
ardei gras taiat julien
ceapa rosie taiata rondele
2 ciuperci medii feliate (facultativ)
300 g rosii decojite si fara seminte
sare, piper
ardei iute
verdeata pentru ornat
1 lingura ulei

Se pune ceapa in ulei, se adauga sare si piper si se inabusa acoperit.






























Se adauga ardeiul gras si ciupercile.
















Dupa inca 1-2 minute de inabusire la foc mediu se adauga rosiile si ardeiul iute.














Dupa ce acestea s-au inmuiat putin, dar sunt totutsi crocante, se da deoparte tigaia, se sparg ouale cate unul, usor, la distanta unul de altul.















Se acopera si se pune din nou la foc mic pana se fac ouale.

2 comentarii:

  1. excelenta prezentare...
    cunosc mancarea si am aflat un lucru nou....ciupercile..
    mersi

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere. Cu ciuperci este mai completa la gust. Multumesc de vizita, va astept oricand cu multa placere.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails