sâmbătă, 3 octombrie 2009

Lazy Chef

Traim intr-o era moderna, nu? Ei, numele acestui dulce provine de la o gluma, "englezita" de o amica de-a mea, disperand-o toate cuvintele importate si folosite "dupa ureche" de oameni necunoscatori de limba engleza, ca si cum ar fi niste "Coane Chirita" cu totii. De la "furculisionul" ei incoace... dar e o discutie fara legatura cu... briosele astea.
Concluzia: Orice persoana care nu are timp mult la dispozitie, lenesa, sau nu-i place in bucatarie, dar vrea sa se rasfete cu un dulce usor, o poate face.

Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
-120 g iaurt simplu din cel mai bun si gras - nu apa chioara cu gelatina!
-100 g faina alba
-3/4 lingurita praf de copt
-65 g zahar
-30 ml ulei
-coaja de la o portocala
-2 oua
-1 praf de sare
-1 plic de zahar vanilat
-6 forme de briose si una mai mare supliment
 

Iaurtul, coaja de portocala, zaharul, sarea, zaharul vanilat se bat cu mixerul la putere mare 2 -3 minute, se adauga ouale unul cate unul, in timp ce mixerul functioneaza.










Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt in 3 etape, ca sa nu zboare in timp ce mixerul functioneaza.










Se toarna in formele de briose unse cu pensula cu ulei aluatul 3/4 din forma.








Se dau la copt in cuptor incins, dar la foc mic fix 30 minute, fara sa umblati la cuptor!









Se scot, se lasa sa se racoreasca in forme si apoi se scot pe un blat. Sunt niste "briose" foarte pufoase si aromate care se pot servi cu multe. De exemplu cu sirop facut din zeama de la portocala cu 2 linguri zahar, fiert putin ca sa se lege.







Cu sirop caramel sau, cu ce-mi place mie mai mult - Crema di leche!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails