duminică, 13 martie 2011

Pateuri cu praz si ciuperci

Ieri, sambata, ziua 27 la dieta, zi de Carbohidrati. Cum aveam dupa-amiaza un eveniment, la care aveam la dispozitie bunatati (unele au fost o dezamagire culinara pentru mine!) si prajitura sau tort la incheiere, mi-am facut ceva repejor la masa de pranz. Nu e varianta ideala, pentru ca aluaturile foitaj de cumparat sunt facute cu margarina (pe care eu nu o consum!), dar n-am avut de ales din cauza lipsei de timp. Daca faceti voi aluatul, incercati aceasta varianta neaparat, ca tare buna a fost!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (pranz) la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Ve trebuie, pentru doua portii:
2 foi de aluat foitaj mici (eu am folosit unele de 20x10 cm)
boia dulce si picanta pentru decor

pentru umplutura:
1 ceapa galbena
1 ceapa rosie
1 fir de praz
1 lingurita za'tar
5 ciuperci medii
sare, piper proaspat macinat
1 lingura patrunjel verde tocat
1 lingura + 1 lingurita ulei de masline

Cepele le-am curatat si taiat in jumatate si apoi transversal, ca sa iasa niste fasii subtiri, dar nu prea mari. Prazul curatat l-am taiat felii in diagonala. Condimentate cu sare, piper si za'tar le-am pus intr-o tigaie cu lingura de ulei, acoperite cu un capac sa se inabuse 2-3 minute, la foc mic, cat sa se inmoaie.










Am scos deoparte amestecul de ceapa si praz. Am adaugat in tigaie lingurita de ulei si ciupercile felii subtiri, dupa ce le-am taiat in jumatate. Le-am condimentat si pe ele cu sare si piper si le-am inabusit, fara capac un minut la temperatura medie.











Am pus in tava, pe hartie de copt, o foaie de aluat foitaj. Am adaugat amestecul de ceapa si praz.







Apoi am pus ciupercile si patrunjelul verde.








Am adaugat cea de-a doua foaie, pe care am intins-o usor pentru a-si mari dimensiunile cu cate un centimentru pe fiecare latura. Am avut grija sa se acopere continutul si am presat marginile cu o furculita, pentru a nu se risipi umplutura la copt. Am facut si mici taieturi, cu un cutit ascutit, pentru a rasufla umplutura si a nu se forma aburi. Am umezit usor si am presarat putina boia dulce amestecata cu  iute si am dat tava in cuptor preincalzit la temperatura de 220 grade pentru 15 minute.









Cam asa arata copt, pentru ca nu trebuie sa fie rumen.








Am taiat doar o parte, pentru ca este destul de mare si am presarat verdeata pentru a fi savurat cu placere.









Mda, cam prea multa placere la dieta!

3 comentarii:

  1. Ce bine arata, iar cu umplutura care o are... sigur este foarte gustoasa.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena, daca folosesti din an in paste aluat cu margarina (nici noi nu consumam dar aluat cumpar) nu cred ca e o mare problema. Zic si eu. E faina foc umplutura.


    BDana (iar nu ma lasa sa ma loghez, e ceva buba la compul meu cu anumite bloguri, scuze)

    RăspundețiȘtergere
  3. daniela, scuze ca raspund atat de tarziu... Nu stiu ce s-a intamplat cu mesajele ca au intrat in spam. Este intr-adevar o umplutura foarte gustoasa.

    Dana, asa am zis si eu ca sa-mi adorm temerile. Nu mananc margarina in nimic, cu exceptia acestui aluat. Si iau unul de la Kaufland care este fara gres, orice ai face cu el. Nu inteleg de ce nu te lasa sa te loghezi. Eu am rezolvat in sfarsit problema care mi-a inodat creierii, asa ca nu stiu ce se intampla.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails