Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
pentru peste
6 bucati potrivite de fileuri de cod
sare, piper proaspat macinat
3-4 frunze de lamai
3 -4 catei de usturoi usor zdrobiti cu latul cutitului si tocati
cateva fasii de ardei gras galben (de mai multe culori, daca aveti!)
1/2 lamaie
1 lingura ulei de masline
cateva fire de patrunjel, cu tot cu codite
pentru vinegreta
2 lingurite mustar clasic (facut de mine din faina de mustar, sare, otet si putina apa calduta)
2 lingurite mustar iute (cu hrean am facut eu!)
2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
3 linguri ulei de masline
patrunjel verde pentru decor
Fileurile de peste puse frumusel pe hartie de copt, presarate cu sare si piper.
Am pus deasupra usturoiul, ardeiul gras, feliutele de lamaie taiate subtiri, frunzele de lamaie, si crengutele de patrunjel verde.
Am stropit cu uleiul de masline si am impachetat bine pestele. Am pus apoi pachetul in vasul cu sita, ce se pune peste cel cu apa care fierbe, apoi am acoperit cu capacul. Eu am un vas traditional de fiert la aburi, cel modern este doar pe lista de dorinte! Dar, important este principiul!
Am lasat asa circa 20 de minute, la foc mediu. Am scos si desfacut pachetul:
Am lasat sa se linisteasca asa, descoperit, in vasul de aburi, dar fara foc, inlaturand frunzele de lamaie si crengutele de patrunjel, ca sa stea la cald pana fac vinegreta. Asta se face foarte usor adaugand la mustar zeama de lamaie si turnand uleiul in fir subtire, in timp ce frecam cu o lingurita amestecul.
Asezam pe o farfurie pestele si il servim cu sosul vinegreta. Am putut folosi mustarul, pentru ca nu continea adaos de amidon. S-ar putea sa gasiti gata preparat asa ceva in magazinele naturiste, daca nu va faceti singuri mustarul care va place si care are un termen de pastrare mult mai mic.
Deci, pestele si sosul sau. Este asa de simplu de facut si repede, fara complicatii, ci doar cu o varietate de condimente si arome. Totul este sa aveti mintea deschisa si sa nu va lasati pe tanjeala, pentru ca eu am facut doar o propunere.
La cina o sa fie o portie mai mica, o singura bucata. Sa aveti pofta!
prezentabil si gustos
RăspundețiȘtergereSurprinzator de buna pentru o mancare dietetica din toate punctele de vedere, Ina. Am zis sa ma joc, fiind duminica, si eu cu punctuletele de sos... Altfel, nu ma prea omor dupa "tablourile" facute din preparatul pe care ar trebui sa-l consum si nu doar sa-l privesc. Admir ingeniozitatea, dar, daca vreau sa si mananc ce e in farfurie, imi place un decor frumos, o prezentare armonioasa coloristic, dar nu tot felul de turnulete care risca sa se darame, sosuri intinse ca si cum ai trage linii cu o pensula subtire... chestii din astea care tin de "haute coutoure" in domeniul culinar.
RăspundețiȘtergereCineva cu un singur neuron si acela e pe duca imi tot trimite mesaje comentand aceasta reteta sau alta. Nu mai spun ce parere am descre cei care n-au curajul sa-si asume propriile pareri, nedumeriri si intrebari stupide. Dar daca n-ai curaj, n-o sa incerci nimic nou, neobisnuit si atunci de ce te mai obosesti de pomana? Cauta-ti un alt partener de "joaca"!
RăspundețiȘtergere