Ziua 26 la dieta - Amidonuri. Va datorez scuze pentru ca am ramas datoare cu aceasta reteta, dar inversarea retetelor este efectul distractiei de sambata seara. Ei, v-am mai spus ca am avut o surpriza placuta cu un supliment la o revistuta destul de obscura calitativ. Ei bine, tot din acel supliment m-am inspirat la aceasta reteta. Mi-a placut experienta aceasta, ca si in cazul retetei precedente, Mazare cu ciuperci in vin. Varianta aceasta de hummus, a fost asa cum ma asteptam: o surpriza placuta! Este interesanta si aromata. Dar oricat de incantata as fi eu, ca sa vedeti daca va place va trebui s-o incercati singuri.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
200 g naut uscat
1 lingura pasta de usturoi
1 lingurita de pasta de susan (tahini)
2 linguri apa de la fierul nautului
2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
50 g migdale fara coaja
2 linguri pline de cubulete marunte de masline
sare, piper proaspat macinat
2 linguri + 1 lingurita ulei de masline
1 lingurita boia afumata
2 linguri pline de patrunjel verde tocat marunt + cateva frunze pentru decor
Nautul l-am pus la inmuiat seara in apa calduta, iar a doua zi l-am curatat de pielite si l-am fiert in apa fara sare circa 20 de minute. Apoi l-am pus la scurs, pastrand 2-3 linguri din apa in care a fiert.
Am pus nautul in vasul unui blender, am adaugat pasta de susan, cele doua linguri de apa de la fiertul nautului, doua linguri de ulei, patrunjelul verde, pasta de usturoi, piper si zeama de lamaie.
Am mixat putin, in pulsuri scurte, ca sa se formeze o pasta, dar sa nu se transforme in mousse. Deci crema, dar nu foarte cremos... Am adaugat 40 g din migdale macinate si maslinele tocate marunt, amestecand cu o lingura, fara mixer.
Am pus pe un platou pasta obtinuta, formand o margine si decorand cu boia, patrunjel pe margine si stropind cu lingurita de ulei pastrata si aruncand cateva aschii de migdale deasupra.
Este un cu totul alt gust, are alta consistenta si aroma si aer de prospetime.
In 3 cuvinte: este foarte buna!
Daca veti folosi naut conservat (eu nu recomand asta, pentru ca nimic nu impiedica punerea la inmuiat cu o seara inainte de preparare!), este si o reteta foarte rapid de facut si fara efort, inginerie, studii de arta culinara!
Am pus nautul in vasul unui blender, am adaugat pasta de susan, cele doua linguri de apa de la fiertul nautului, doua linguri de ulei, patrunjelul verde, pasta de usturoi, piper si zeama de lamaie.
Am mixat putin, in pulsuri scurte, ca sa se formeze o pasta, dar sa nu se transforme in mousse. Deci crema, dar nu foarte cremos... Am adaugat 40 g din migdale macinate si maslinele tocate marunt, amestecand cu o lingura, fara mixer.
Am pus pe un platou pasta obtinuta, formand o margine si decorand cu boia, patrunjel pe margine si stropind cu lingurita de ulei pastrata si aruncand cateva aschii de migdale deasupra.
Este un cu totul alt gust, are alta consistenta si aroma si aer de prospetime.
In 3 cuvinte: este foarte buna!
Daca veti folosi naut conservat (eu nu recomand asta, pentru ca nimic nu impiedica punerea la inmuiat cu o seara inainte de preparare!), este si o reteta foarte rapid de facut si fara efort, inginerie, studii de arta culinara!
ce idee minunata ai avut iar,elena!:)
RăspundețiȘtergeredupa ingrediente sigur e foarte buna,trebue facuta,multumesc pentru postare
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, n-am nicio indoiala ca e foarte buna. Imi place mult hummusul.
RăspundețiȘtergerefoarte buna ideea,am s-o incerc cu siguranta!
RăspundețiȘtergeresubscriu intru totul la spusele lui Alison!
RăspundețiȘtergereVery unique hummus
RăspundețiȘtergerecred ca a fost delicios humusul tau !
RăspundețiȘtergeream uitat sa-ti spun ca am fost iar la metro si aveau bok choi,pare acum ca au tot timpul,se numeste salata coste si a costat de data asta 6,2 lei/kg.si un premiu de asteapta la mine pe blog mai pe seara.
RăspundețiȘtergereAre dreptate Alison. Cred ca e absolut delicioasa.
RăspundețiȘtergeremeriti sa fii premiata pentru toata munca depusa :) te asteapta la mine pe blog niste premii :)
RăspundețiȘtergereDoamnelor, multumesc pentru aprecieri. Le merit doar pentru curaj si inspiratia de a testa, pentru ca nu-mi apartin in totalitate. Este o reteta usor reinventata, dar gasita in acel supliment, de care vorbeam, "44 retete sanatoase de post" al revistutei "Femeia de azi". De obicei nu are mai nimic demn de incercat sau idei mai deosebite. Acest supliment a fost o exceptie placuta. O sa mai incerc vreo doua idei de acolo...
RăspundețiȘtergerePansy, va trebui sa gasesc o solutie sa ajung la Metro. Poate-mi da nepotul meu legitimatia de la firma lui si fac o vizita pe la ei.
Multumesc mult si pentru premii, doar ca le voi afisa maine, ca de-abia am ajuns acasa azi.
Explora Cuisine, multumesc mult pentru premii, o sa le afisez si o sa ma laud cu ele la toata lumea maine dimineata.
Shirley, thank you. It is indeed very good!
RăspundețiȘtergereA wonderful idea Elena. I love chickpeas and hoummous and this sounds even better with almonds.
RăspundețiȘtergereIvy, this is a great combination. Thanks for stopping by and you noticed it, because I know that you were very busy. Parsley and olives gave a special flavor.
RăspundețiȘtergere