Aceasta salata de cruditati mi-a fost inspirata de o reteta aflata aici. Este un spatiu care-mi place si unde mai haladuiesc dupa informatii privind diete, alimentatie sanatoasa, diverse experiente. Numai ca a trebuit sa o adaptez la dieta pentru ziua de azi - Vitamine. Sunt sigura ca o s-o refac si pentru alta zi, adaugandu-i putin ulei de masline. dar, pana atunci, iata despre ce este vorba.
Aceasta reteta este pentru ziua de Vitamine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
2 rosii mai mici (sau 4 rosii cherry)
1/2 portocala mare sau una mai mica
1/2 avocado mediu copt (trebuie sa fie ferm, nu foarte copt ca la guacamole!)
sare, piper proaspat macinat
patrunjel verde pentru decor
20 g migdale crude taiate fasii
Rosiile spalate si taiate felii se pun pe un platou, facand din ele o coronita. Se presoara piper pe feliute, sarea o vom pune abia in momentul servirii.
Portocala bine spalata va fi curatata de coaja complet si se vor scoate feliile, lasand peretii albi deoparte. Operatia se face deasupra unei farfurii, unde se va colecta tot sucul lasat, inclusiv cel ramas pe peretii albi ai feliilor. Apoi vom taia un avocado in jumatate, lasand samburele in jumatatea pe care o veti pastra pentru alt preparat. Asa nu se oxideaza si, acoperind cu folie transparenta, poate sta in frigider cateva ore si va fi folosit la altceva. Jumatatea de fruct folosita la salata va fi curatata de coaja si se va felia subtire. Punem feliile in mijlocul platoului si le condimentam cu piper si vom turna o lingura din sucul de portocale obtinut.
Apoi vom aseza feliile de portocala in jurul feliilor de avocado, vom presara patrunjelul verde tocat si migdalele le vom pune peste avocado. In momentul servirii vom presara si putina sare, restul de zeama de portocale, stropind putin si feliile de rosii.
Este o bunatate, iar portocalele nefiind foarte dulci, au dat si cantitatea de acid necesara salatei, dar si o aroma foarte speciala.
Pot sa va spun ca a fost un pranz pe cinste!
20 g migdale crude taiate fasii
Rosiile spalate si taiate felii se pun pe un platou, facand din ele o coronita. Se presoara piper pe feliute, sarea o vom pune abia in momentul servirii.
Portocala bine spalata va fi curatata de coaja complet si se vor scoate feliile, lasand peretii albi deoparte. Operatia se face deasupra unei farfurii, unde se va colecta tot sucul lasat, inclusiv cel ramas pe peretii albi ai feliilor. Apoi vom taia un avocado in jumatate, lasand samburele in jumatatea pe care o veti pastra pentru alt preparat. Asa nu se oxideaza si, acoperind cu folie transparenta, poate sta in frigider cateva ore si va fi folosit la altceva. Jumatatea de fruct folosita la salata va fi curatata de coaja si se va felia subtire. Punem feliile in mijlocul platoului si le condimentam cu piper si vom turna o lingura din sucul de portocale obtinut.
Apoi vom aseza feliile de portocala in jurul feliilor de avocado, vom presara patrunjelul verde tocat si migdalele le vom pune peste avocado. In momentul servirii vom presara si putina sare, restul de zeama de portocale, stropind putin si feliile de rosii.
Este o bunatate, iar portocalele nefiind foarte dulci, au dat si cantitatea de acid necesara salatei, dar si o aroma foarte speciala.
Pot sa va spun ca a fost un pranz pe cinste!
Rosii si portocale, hmmm, nu m-am gandit niciodata ca vor putea fi impreuna pe aceeasi farfurie.
RăspundețiȘtergereLumi, si eu am fost mirata de propunerea de pe Dietetik.ro. Am intervenit putin asupra acelei retete pentru ca am adaptat-o la aceasta zi de cruditati si a fost excelenta in combinatia cu avocado. Eu am mai folosit portocale si zeama lor in salate si este surprinzator de bun gustul.
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta combinatia, merita incercata :) Sa aveti o primavara minunata!
RăspundețiȘtergereImi place. Cred ca e foarte buna. Si lucru esetial pentru mine, arata foarte bine. Eu sunt adepta mancarurilor frumos prezentate. Ochiul e cel care alege primul.
RăspundețiȘtergere