marți, 1 martie 2011

"Dulce Romanie" continua!!!


Ce placut este cand un proiect reuseste sa-si pastreze frumusetea! Proiectul "Dulce Romanie", o provocare adresata noua de Mihaela, continua. Carmen, de la Bucataria Furnicutilor, a preluat stafeta in luna martie si ne propune ca ingrediente vinul si cafeaua.
Cel mai bine este sa preiau postul prin care se face strigarea:
"Ne apropiem cu pasi repezi de inceputul primaverii. In ciuda frigului si zapezii de afara, ne-am pregatit martisoarele si ghioceii, poate poate convingem iarna sa faca loc vremii frumoase :) Si odata cu 1 martie lansam si provocarea lunii Martie, deja o traditie intre blogerii culinari, care presupune ca, fiecare luna, participantii vor gati o reteta care sa contina ingredientul/ingredientele stabilite de autorul blogului care organizeaza provocare. Sa va spun mai multe despre cum a inceput aceasta idee: in luna octombrie, Mihaela ne-a propus sa gatim ceva folosind Dovleac; in noiembrie Furnicuta Boscodina ne-a sugerat o combinatie inedita, Nuci si Ustoroi; in decembrie Alison ne-a dat dezlegare la Peste si Fructe de Mare. In ianuarie, Alinuta ne-a pus la dieta cu Rucuola (Voinicica) si Ciuperci, iar in februarie Miha ne-a indulcit cu Ciocolata.
In Martie ne-am oferit sa gazduim aceasta provocare pentru care am stabilit doua ingrediente, si anume cafeaua si vinul.
Ce trebuie sa faceti voi: gatiti ceva folosind unul sau ambele ingrediente ale provocarii. Toti participantii trebuie sa posteze reteta pe blogul propriu si sa trimita linkul postarii si o poza a preparatului pe adresa furnicuti@gmail.com. Data limita pentru email este 20 martie, iar pe 22 voi publica lista retetelor participante.
Ce ziceti, ne ajutati sa raspandim zvonul si sa invitam cat mai multi participanti?
Va multumim si va asteptam retetele :)"
Deci, ce mai asteptati? Haideti sa ne mobilizam si sa venim cu cat mai multe retete interesante, pregatite special pentru aceasta provocare!!!

11 comentarii:

  1. Elena... nu am reusit sa particip la nici o provocare pana acum... Poate reusesc macar de data asta... cand esti tu gazda... Interesante ingrediente!!...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur pentru voi!
    Doamna draga,va doresc un 1 Martie Superb si multe martisoare!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felis, nu sunt eu gazda! Nu inca. Sa vedem, poate o editie viitoare. De ce sa nu incerci sa participi in luna aceasta?

    Judy, vino alaturi de noi! Este o provocare deschisa tuturor! Trebuie doar sa prepari o reteta noua pe blogul tau si sa trimiti linkul catre postare si o fotografie gazdei provocarii. Aceasta va posta pe blog toate retetele spre sfarsitul lunii si vedem cine se ofera sa fie gazda luna urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. un an fericit si multa sanatate sa-ti aduca martisorul

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Elena
    Nu stiu daca ti-am multumit vreodata, daca nu, vreau sa-ti multumesc acum, ca prin tine aflu intodeauna despre proiectul "Dulce Romanie".

    De fiecare data am dorinta sa particip... dar in final nu am timp, poate de data asta... cine stie?

    Vreau sa profit si sa-ti urez o primavara placuta, sa ai parte de multe cadouri de 1 si 8 martie...

    (Nu ti se pare ciudat, aici ca sant temperaturi mai ridicate, schimbarea de anotimp este pe 21 martie, deci nuami pe data de 21 se schimba anotimpul, iar in Romania ca este mai frig incepe la inceput de luna....)
    Sa ai o zi frumoasa.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. Retete-ina, multumesc mult de urare. Sa ai o primavara frumoasa, Matilda!

    Daniela, nu e nevoie sa-mi multumesti pentru ca ajut sa promovez o idee atat de frumoasa. Iar de participat, poti oricand, numai copilasii aia frumosi ai tai sa-ti lase timp pentru asta. Chiar daca echinoctiul de primavara este pe 21 martie, din punct de vedere meteorologic se zice ca de la 1 martie primavara incepe sa capete forta si sa renasca... sa ai o primavara frumoasa, pe care sa o transpui in tablourile tale, multe bucurii langa familie si sa ne impartasesti cat mai multe din retetele tale grozave, din care din cand in cand ma inspir si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Elena, multumesc mult pentru raspandirea vestii :)
    Iti doresc o primavara frumoasa si calda! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. N-am reusit sa particip la ciocolata, dar promit sa particip la cafea si vin.Doua ingrediente care le ador.

    RăspundețiȘtergere
  9. Folosesc,cand gatesc, vinul alb.
    Sa aveti o primavara frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  10. frumoasa provocare, as vrea sa gasesc si eu timp pentru ea. pana una alta insa va pup pe toate si va doresc o primavara frumoasa si insorita!

    RăspundețiȘtergere
  11. Carmen, cu mare placere!

    Lilly, asteptam cu mare placere largirea cercului de prieteni ai acesti idei, mai ales ca aceste ingrediente iti plac mult.

    Florentin, multumesc mult de urare. Si mie imi place vinul la preparate, fie dulci sau mancaruri, iar daca acolo nu se potrivesc macar in timpul prepararii ca mijloc de stimulare a inspiratiei. Este efectul faptului ca am copilarit intr-o zona cu traditie viticola (podgoriile Husi)...

    Zazuza, te asteptam cu drag la provocare. Iti multumesc pentru urari si pentru martisorul de pe blogul tau. Primavara asta sa debuteze cu soare si bucurii, cu multe provocari si reusite.

    MENTIUNE SPECIALA!Cei care vad aceasta strigare si considera ca este o idee frumoasa, pot macar sa raspandeasca vestea daca din varii motive nu pot participa. Nu e obligatorie, ci o placere participarea si se poate face daca va plac ingredientele propuse. Daca nu va plac intr-o luna, poate in alta sunt cele preferate si am beneficia toti de retete inedite, prin care am arata ca romanii sunt si inventivi din punct de vedere culinar.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails