vineri, 30 iulie 2010

O achizitie noua!

Pai, am primit cadou de la jumatatea mea o masina de facut paine. De ceva vreme nu mai cumparam paine, preferam s-o facem in casa, ca sa mai eliminam din substantele adaugate la prepararea painii in sistem industrial, dar si pentru ca este mai buna. Norocul meu cu obsesia capatata de jumatatea mea, cum ca painica facuta la masina este mai pe gustul sau! 


Deci, am achizitionat un produs german, nu de renume mondial, dar bun si ca posibilitati tehnice, dar si financiare.












Si am facut si proba. Dupa ce am pus ingredientele, conform instructiunilor, m-am invartit pe langa ea sa vad cum lucreaza, in cate etape, etc. Am fost incantata de cum arata aluatul dupa ce a crescut!










Arata foarte bine, este gustoasa (asa zice "suspectul" principal!) si pufoasa.












Trebuie sa fiti intelegatori, este prima! Inca nu am ajuns experta si nici nu am incercat sa fac integrala - pentru mine, bineinteles!












Dar, in sectiune, arata foarte bine, iar pufosenia este egala si nu se faramiteaza la taiere. Iata dovada!












Deci, merita sa fac variatiuni si sa testez cantitati, lichide etc. Unde mai pui ca fierbe si dulceata sau gem!

23 de comentarii:

  1. Elena felicitari pentru noul tau ajutor in bucatarie...
    Sa stii ca si noi am cumparat masina de facut paine aici in Spania din Lidl un supermercat nemtesc.
    Prima painica care am facut-o tot asa am stat langa masina si nu ne desprindeam... A crescut foarte frumos dar cand a inceput sa se coaca deodata s-a coborat si tare dezamagita am mai fost... Atunci am petrecut mult timp prin internet cautand solutii si cum sa o reusim. Am gasit raspunsul si normal ca am incercat din nou reteta. secretul este ca sa nu pui cata apa iti indica in reteta din manual pentru ca nu vor iesi painicile. eu am scazut cam 80 grame de lichid din cantitatea care punea. Incearca si tu si ai sa ne spui cum ti-a iesit ok??? Faina nu este neaparat sa fie cea care o indica fabricantul poti sa folosesti si normal.
    mai poti sa folosesti masina si doar ca sa iti framante si dospeasca si apoi sa faci tu forma painicii care iti place...
    Te pupic si sa ai spor la facut painici cu ea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena draga,eu folosesc numai faina neagra
    pentru paine,dar de multe ori nu mi-a iesit
    conform asteptarilor.
    Poate ai tu o reteta mai buna si te rog sa ne
    relatezi si ce program folosesti.
    Multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur pentru tine.
    Nici masina mea nu e de firma, cea de firma am dat-o inapoi la magazin, le prefer pe cele nemtesti care nu sant de firma deci cele din Lidl.
    Iti dorezc sa prepari muuulte retete de paine.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena felicitari pentru achizitie.Eu am o masinuta dinaceasta de vreo 3 ani ,arata cam la fel ,sunt foarte multumita de ea.Ne pregateste painica zi de zi.Painica din imagine este intr-adevar o pufosenie ,dar cred ca ai pus putin cam multa drojdie pentru ca observ ca s-a lasat la mijloc.Eu am respectat instructiunile ,mai putin la drojdie,pun drojdie proaspata.Un cub de drojdie (25gr)il impart in 6 si un cubulet mic este suficient pentru o painica medie .

    RăspundețiȘtergere
  5. elena,sa o folosesti sanatoasa si sa faci multe piinici bune cu ea!eu una cred ca e o achizitie tare buna in asa vremuri,timp sa fac piinea manual nu prea am,plus ca trebuie sa incingi cuptorul pt. asta,dar in masina torn totul si am piinica proaspata,cu ingredientele mele...

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumosica si harnicuta masinica! S-o stapanesti sanatoasa si s-o folosesti cu multa-multa placere! Si noi consideram ca painea facuta in casa este mult mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa o stapanesti sanatoasa si la cat mai multe painici .Este foarte utila, eu am da vreo doi ani si sunt tare multumita de ea.
    Zile de sfarsit de saptamana frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa o stapaniti sanatosi! Intr-adevar este o achizitie foarte utila, eu am primit-o cadou de Craciun, si nici nu mai stiu cum e painea din comert :) Am observat ca painea se lasa daca are prea multa drojdie (chiar daca ai pus cat e in reteta, la mine asa se intampla) sau daca apa e prea rece. Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu o folosesc doar la framantat si dospit.De copt coc in cuptor.
    Sa folosesti sanatoasa masina, si sa ai un weekend cat mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  10. face si dulceata?! wow! da' asta e deja o minunatie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Oh, va multumesc din inima pentru sfaturi! Nici nu va dati seama cat de utile imi sunt acum la inceput. Eu prima am facut-o dupa manual, respectand cantitatile si tipul de faina, dar am realizat si eu ca trebuie sa testez alte cantitati. Nu cred ca este de la prea multa drojdie, am pus chiar mai putina decat scria in reteta, pentru ca nu aveam decat un pachetel inceput in casa. Acum m-am aprovizionat si o sa testez cantitati si o sa notez toate incercarile. Cel mai mult ma tenteaza cea integrala, pe care as vrea sa o testez. Inca nu am reusit sa trec pe la voi sa vad retete de painici deja incercate (la masina) si pe care sa le incerc, dar promit sa va vizitez si sa le testez.
    Nu stiu daca o s-o pun sa faca dulceata, dar painica va face, mai ales pe caldurle astea.
    Nu am folosit din cele 8 programe diferite (care se si pot combina!) decat NORMAL. De-abia astep sa incerc cele rapide, pentru baghete etc.

    Un sfarsit de saptamana asa cum va doriti!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Elana, sa o stapinesti cu bine! Gata, s-a dus dieta ta...Acum vine si masina de inghetata, dar sa nu iei cumva de aceea care trebuie sa pui recipientul la congelator, ca o ai degeaba. Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

    RăspundețiȘtergere
  13. Elena, merci de vizita si comment!
    Felicitari pentru noua jucarie si cit mai multe piinici sanatoase! :))
    Have a nice weekend! XO

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari pt. achizitie! Am si eu, identica, doar ca e alta "firma". La inceput am facut paine alba, dupa reteta, a iesit super, parca era un cozonac neumplut (deci si cam prea dulce, dupa gustul meu). Ulterior, am inceput sa fac "variatiuni" pt. a gasi "formula" optima pt. o paine integrala (nu imi place painea alba), la care eu folosesc faina alba si tarate de grau (la care mai adaug, dupa caz, seminte de susan sau de floarea soarelui, etc). Inca o data felicitari si spor la "testari"!
    Leely

    RăspundețiȘtergere
  15. O ce jumătate de treaba ai!
    Sa o folosiți sănătoși și pofta buna la asa o pâinica!
    O duminica plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  16. Apropo de sfaturi in retetele mele scrie sa adaugi o lingurita de suc de lamaie, asta ajuta sa creasca si sa ramana crescuta painica asa frumos, cum ii sta bine unei painici.

    RăspundețiȘtergere
  17. faina achizitie. sa va bucurati de ea!
    noi de un an jumate o folosim la maxim. painea mea se lasa de la prea mult lichid, iar integrala iese lipicioasa si se lasa putin, dar tot sunt bune. de vreo luna cuuva mea nu mai are garnitura, dar tot face paine.

    RăspundețiȘtergere
  18. felicitari pentru cadou.sa o folosesti cu placere si speram ca vei impartasi cu noi retetele pe care le vei prepara.eu n-am o masina de paine din simplu motiv ca nu mancam paine asa ca te "invidiez" :P
    pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  19. Elena :) e tare sipatic :) dar ai grija ca painea ingrasa :) ...multe inbratisari Elena (Doamne ca asa de greu e sa salbesti uffff am crezut ca o sa slabesc mai mult pe lunba dar cred ca o sa ma i amai mult de 3 luni sa ajung la cat doresc :)) te pup si pe curand ...

    RăspundețiȘtergere
  20. Elena ,sa o stapanesti sanatoasa si sa faci multa painica in ea.Si eu imi doresc o masina de paine...ce norocoasa as fi daca si jumatatea mea ar capata obsesia asta,dar fac eu cumva...felicitari si o saptamana frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  21. Cami, nu renunt la dieta, tocmai vrequ sa exclud painica de cumparat cu cea facuta de mine. Pe caldura asta renuntasem la copt, dar cu masinuta... go it! Cea de inghetata raman in proiect deocamdata, dar mersi mult de precizare, pentru ca si eu gandeam la fel.

    Nina, multumesc mult si scuze ca raspund asa de tarziu!

    Leely, ma bucur ca ma urmaresti, deci bine ai venit! M-as bucura teribil daca mi-ai da ceva ponturi privind proportiile de faina si de lichid, stiut fiind ca taratea "inghite" mai multa apa sau lapte. Si mie imi place painica integrala si ce seminte, ba chiar neagra. Ce potrivire de gusturi!

    Mariana, multumesc frumos.

    Kadia, am aplicat sfatul tau si am constatat ca ai dreptate. Arata mult mai bine si nu se lasa painica. Multumesc mult.

    Ralus, a mea inca face treaba buna! E la inceput, dar ma bucur teribil ca nu mai cumpar si ca nu coc, mai ales pe caldurile astea!

    Sarah, eu mananc putina si integrala, dar placerea de a experimenta si de a nu avea de-a face cu coptul pe canicula face toti banii! Multumesc pentru urari.

    Anca, nu pot decat sa te incurajez sa ai rabdare si promit sa fiu moderata la paine, pentru ca am antrenament, eu neconsumand paine cativa ani buni. Nimic nu ajuta ca rabdarea, pentru ca nici kilogramele nu le-am pus peste noapte, ci putin cate putin, neglijand cate ceva. Bafta!

    Lissa, multumesc mult si sper sa primesti si tu una. Este neasteptat de comoda si de eficienta.

    Sa aveti numai bucurii si o saptamana cu vreme si vremuri mai frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  22. S-o folosesti mult si bine ! Iti dau un pont : iese si mai si , daca folosesti doar programul de framantare/dospire si s-o coci in cuptor ... tot la ea prepar si aluatul de placinte si mai ales de cozonac cu de doua ori programul de framantare/dospire ... incredibil ce poate iesi

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails