luni, 19 iulie 2010

Salata de castraveti asiatica

Aceasta reteta, la care eu am intervenit foarte putin, am gasit-o pe blogul Andreei. Ma bucur ca am gasit pe cineva cu care impart aceeasi pasiune pentru gastronomia asiatica, in special cea chineza. Este un blog relativ nou, dar care merita vizitat, pentru ca are retete interesante, foarte bine explicate si prezentate. Deci, din seria "Vazut-placut-incercat", o reteta usoara, foarte nimerita pentru aceste zile calduroase.
Aceasta reteta este pentru oricare din cele patru zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
3 castraveti
2 lingurite sare
10 cuburi de gheata
1-2 ardei iuti, dupa gust si preferinte (eventual unul rosu si unul galben, ca mine?)
pentru sos
1 lingurita zahar brun
1 lingurita sos de soia (eu am folosit unul grozav, dens, cu ciuperci!)
1/2 lingurita ulei de susan
2-3 lingurite otet de orez (sau otet alb, dar cred ca merge si cu zeama de limetta)


Elementele cheie:











Castravetii eu i-am curatat partial, adica am scos cate o suvita, ca si cum i-as fi taiat in patru pe lungime. I-am taiat in jumatate, pe lungime, si am scos miezul. Nu de fitze, ci pentru ca sosul ar putea deveni prea subtire.










I-am taiat felii transversale, de grosimea pulpei ramase pe coaja, adica de circa 3-4 mm, ca absorbtia sosului sa fie uniforma.











Intr-un vas am pus cele doua lingurite de sare si o parte din cuburi. 









Apoi castravetii si apa, doar atat cat sa acopere feliile. Se lasa sa stea circa 20 de minute, dar dupa 10 minute adaugati si restul de cuburi, ca apa sa fie foarte rece.









Se prepara sosul, amestecand toate ingredientele.










Dupa cele 20 de minute, se scurg bine intr-o sita feliutele de castravete, se pun intr-un vas si se amesteca impreuna cu 3/4 din sos. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru inca 20 de minute.










Se garniseste cu ardeiul iute tocat deasupra si cu restul de sos, pastrat pentru final.










Ta, daaaa, asta-i tot! Cel mai bine este sa fie pusa pe masa bine racita, cam asa:

7 comentarii:

  1. Arata bine de tot!
    Pacat ca stomacul meu nu mai primeste castravetele, as fi vrut sa pot degusta o asa salata.
    Iti doresc o saptamana buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zic eu, chinezoiaca...Simpla si yamiii O saptamina minunata! Cami

    RăspundețiȘtergere
  3. lucrurile simple se dovedesc a fi cele mai bune!foarte interesanta combinatia!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cami, multumesc. Si tie scumpa mea, o saptamana grozava cu multe realizari! Si acum oftez la tortul ala cu zmeura!

    Daniela, draga mea, nici daca-i cureti de coaja de tot si elimini orice urma de miez, nu suporti castravetii? Am avut si eu o perioada, dar mi-am revenit, iar medicul zice ca am un stomac "de tabla", mai ales ca suport medicamente care ar face ravagii la altii... O saptamana frumoasa, pe aici prin Romania!

    Alison, foarte buna, dar eu am facut-o mai acida un pic decat originalul. Dar, e chestiune de gust, fiecare face cum ii place. Este asa de racoroasa si de buna! Am mai gasit retete interesante la Andreea, dar asta am preluat-o repejor, cat e cald rau pe afara.

    RăspundețiȘtergere
  5. reteta asta nu o stiam.este o varianta thai foarte asemanatoare de salata de castravete.este foarte potrivita pentru zilele de vara.pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce interesanta e salata ta! Mai ales ca nu mai stiu ce sa fac cu castravetii din gradina. Ai un Sunshine Award pe blogul meu, ca sa-ti arat aprecierea mea pentru ceea ce faci aici. Daca ai timp treci pe la mine sa-l iei. Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails