miercuri, 7 iulie 2010

Salata de fenicul cu masline

Acum doi ani, intr-o emisiune culinara (nu-mi cereti acum si numele ei ca nu-mi amintesc nici daca ma pici cu ceara!) am vazut o salata cu fenicul care m-a incitat, dar cum fenicul se gasea mai rar si era scump... am asteptat vremuri mai bune. Vorba vine! Acum cateva zile am vazut o salata asemanatoare in emisiunea Laurei Calder difuzata de Euforia TV in cadrul Euforia Cuisine. Dar i-am adus si eu mici contributii, pastrand doar alaturarea feniculului cu maslinele. Este grozava aceasta prietenie! Cum salata asta, in functie de ce o insoteste, este potrivita la 3 din cele patru zile ale dietei, am trecut la executie.
Aceasta retete este pentru primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
1 bulb de fenicul proaspat si cu ceva frunze verzi
sare, piper proaspat macinat
1 ardei iute verde - optional
1 portocala
1 ceapa mica echalotte
un pumn de masline kalamata mici
20 g migdale crude
2 lingurite ulei de masline extra-feciorelnic

Bulbul curatat si eliberat de frunzele verzi, pe care le punem deoparte, se taie felii subtiri, dar nu foarte. Adica de vreo 3 mm aproximativ. Se unge cu o lingurita de ulei o tigaie antiaderenta sau un gratar si se coc feliile de fenicul, presarate cu sare si piper, cateva momente pe fiecare parte la foc mediu.









Se scot cu o paleta pe un platou.










Se taie ceapa rondele subtiri.












Se curata portocala de coaja, fara mila, si se scot felii, fara peliculele despartitoare. Se face asta recuperand fiecare picatura de zeama, pe o farfurie.












Se adauga peste fenicul rondelele de ceapa, desfacute, zeama si feliile de portocala.










Se toaca migdalele pe lung, nu foarte marunt si se coc 30 de secunde intr-o tigaie fara grasime.












Se adauga migdalele la salata, maslinele si se pun deasupra toate frunzele verzi de la fenicul rupte sau tocate. Se picura peste tot restul de ulei de masline.









Este surprinzatoare si langa ceva piept de pui afumat, din productia proprie, a fost o delectare. Dar este foarte buna si langa cartofi copti sau doar simpla si cu lipie.









Bineinteles ca pentru mine am pus si ardeiul iute tocat rondele, fara seminte.










Incercati aceasta salata, pentru ca o sa va surprinda! Mie mi-a placut mult, desi este neasteptata alaturarea portocale-masline.




12 comentarii:

  1. elena,felicitari,salata e superba!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce exotic arata!
    Spre rusinea mea inca nu am probat fenicul.
    Iti doresc o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat pana acum fenicul, dar trebuie sa incerc neaparat reteta, arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super salata si sunt sigura ca este si fooooarte buna. S-a notat :)

    RăspundețiȘtergere
  5. este o combinatie foarte interesanta .nu imi pot imagina rezultatul dar te cred pe tine ca a fost delicioasa.pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Alison, multumesc de apreciere! Si tu ai multe salate exceptionale pe care deja le-am testat.

    Daniela, merita sa-l incerci! Daca nu faci salata, este o leguma foarte parfumata langa ceva carne pdeparata la cuptor - de preferat miel sau pasare. Le da un gust foarte bun fripturilor preparate astfel.

    Danutza, ce pot sa spun, testeaza! Multumesc pentru apreciere.

    Andreea, multumesc. Ce-am vazut eu pe Gurmandino m-a lasat cu pofte permanente! Voi si testa unele retete, iar pe unele le-am si verificat.

    Sarah,reteta Laurei avea samburi de pin si feniculul era prajit in baie de ulei si nu m-a inspirat chestia asta. Asa cum am adaptat eu, reteta mi s-a parut interesanta si buna, surprinsa si eu de combinatie. Dar de cand tot incerc portocala in amestecuri sarate sunt multumita de rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Elena, imi place ca nu ti-e frica sa experimentezi tot felul de combinatii mai exotice. Si iti ies foarte gustoase de fiecare data, asa-i? Instinctul nu te inseala :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Elena,

    Salata asta e minunata.
    Combinatia aromei subtile de fenicul,
    cu masline,migdale si suc de portocale mi se pare geniala.
    Am sa o incerc cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  9. Spread of modern civilization, if there is a cause of health and wealth you have you are willing to try it?
    Welcome to Learn:
    http://sn.im/vemma_usa
    Thank you for your time reading, do not give up the chance to even know, know no loss to you!

    RăspundețiȘtergere
  10. Diana, curajul nu mi-a lipsit niciodata! Ce viteaza sunt... dar curajul de a incerca ceva nou chiar nu mi-a lipsit pana acum. Cand e vorba de gastronomie sunt curioasa, incerc si pentru altii, ca sa promovam multe de legumele si condimente care au devenit accesibile.

    Lia, sper sa-ti placa aceasta combinatie, mai ales daca folosesti masline cu gust delicat, nu foarte sarate, verzi sau naturale, kalamata fiind o alegere destul de potrivita. Si portocale mai acrisoare.

    RăspundețiȘtergere
  11. O combinatie interesanta si un gust excelent are aceasta salta.
    Va multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hyessung..., sorry, but I could not go on any link on your blog and left. I say that is not valid! Sorry.

    Ilsa, ma bucur ca te-a incitat! La salate o sa gasesti multe combinatii interesante...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails