vineri, 23 iulie 2010

Salata de fasole rosie cu fenicul

Salata aceasta am facut-o mai demult, dar ratacisem pozele, asa ca m-am gandit sa v-o arat acum. Pe caldura asta, mai usor cu gatitul la temperaturi ridicate, asa ca am profitat de norocul de a recupera imaginile. Ceva simplu, fara "farafastacuri" orientale, doar 3 (de fapt 4!) legume si putin dressing. Da, dar, vorba tatalui meu (Dumnezeu sa-l ierte, acolo unde este si vegheaza!), ideea conteaza! Nu prea conta cine facea ceva de mancare, in afara de friptura la gratar, care era apanajul lui exclusiv, el isi aroga intotdeauna drepturi de autor cu propozitia asta - Da, e buna, dar a cui a fost ideea? Asa ca nu ma criticati prea aspru ca va prezint ceva atat de simplu - ideea conteaza!
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie doar de:
200 g fasole rosie fiarta (stiti deja cum se fierbe fasolea!)
1 bulb de fenicul mai mic si fraged
1 pumn de patrunjel verde tocat
sare, piper, proaspat macinat
2 linguri ulei de masline extra-feciorelnic
2 linguri (sau dupa gust!) zeama de lamaie proaspat stoarsa
3 frunze de macris - optional

Deci, bulbul de fenicul, intreg si feliat rondele subtiri:












Verdeata, din gradina proprie din jardiniera, deci mai are cate o mica pata pe cate o frunzulita, dar nu m-am indurat sa le aleg ca erau singurele la momentul respectiv. Plus ultimele 3 frunze de macris, ca sa nu se usuce si alea in "gradinita" de bloc.








Fasolea, fiarta si scursa, se pune intr-un vas.










Se pune feniculul, se adauga verdeata tocata, sare si piper. Apoi se adauga zeama de lamaie si uleiul.










Se amesteca si se aseaza in bol, pentru a fi mancata cu pofta.










S-ar putea sa vi se para ca e multa zeama de lamaie, dar nu e. Fasolea asta este mai dulce si absoarbe lichidul acid foarte bine. Dar, puteti adauga cate putin, dupa gustul fiecaruia.










Este foarte buna si a fost "halita", ca sa folosesc un termen inadecvat, in doi timpi si trei miscari.











Ei, ce ziceti? Este jenant de simpla, nu? Da, dar este buna!

6 comentarii:

  1. o combinatie tare placuta,fasolea cu feniculul,abia astept sa apara iar acesta din urma sa o fac si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. O bunatate de salata.
    Imi place foarte mult salatele cu fasole, nut...
    Sant foarte hranitoare si nu prea ai nevoie de paine.
    Iti doresc o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alison, cele doua se completeaza reciproc foarte bine. fenicul am vazut la Carrefour chiar ieri, ceva pana in 10 ron/kg. un bulb sau dou nu trece de 5 ron, si faci o salata sau doua grozave. Stiu ca poate parea mult, dar, de cat sa dau bani pe alte chestii grase, eu prefer din astea, proaspete, pline de vitamine.

    Daniela, ma bucur ca-ti place. Se vede treaba ca suntem pe aceeasi lungime de unda, pentru ca ne plac multe lucruri si, mai ales, alimentatia mai sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca e minunata salata asta! simpla si la obiect, fara chestii trendi-flendi. excelent!

    RăspundețiȘtergere
  5. De mult ma tin sa fac o salata de genul asta, cu fasole boabe si nu mai reusesc :D
    Arata minunat..simplu, bun si sanatos. ;)

    Multumesc mult de urarile pentru piticul meu.. pupici si un zambet piticesc ;):)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Elena, cu toate ca mai cad la dilciuri...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails