Cu aceasta "vietate" am facut cunostinta acum foarte multi ani. Daca stau sa ma gandesc bine n-as putea sa precizez clar momentul, dar sunt circa 35-40 de ani. V-am spus ca am avut o familie adoptiva foarte interesanta. Ei bine, una din fiicele celei mai mari surori a tatalui meu era casatorita cu dl B., judecator, presedinte de tribunal. In vremea aceea ca cineva sa zica despre alta persoana "dl cutare" era ceva. Regimul acela de oarece trista amintire echivalase domnii cu slugile si erau toti tovarasi. Eu cred - s-ar putea sa gresesc! - ca am avut parte de o educatie destul de buna si am invatat sa nu am idei preconcepute, ca democratia inseamna sa fim egali in fata legii, ca avem responsabilitati, nu numai drepturi. Dar... ideea ca toti suntem egali mi s-a parut o mare prostie. In fine, nu are rost sa divaghez, dar acest "domn", obsedat de corectitudine si uneori paranoic privind faptul ca oricine sta de vorba cu el vrea ceva de la el, era o persoana cu mare influenta si obsedat de asemenea de igiena alimentara si calitatea alimentelor. Asta nu l-a ferit din pacate sa se imbolnaveasca (destul de suspect am crezut eu la vremea aceea!) si a ajuns sa i se ofere acest "leac" miraculos - alga din care sotia ii prepara kefir proaspat in fiecare zi.
Deci, se presupune ca este o alga adusa din Asia Centrala, muntii din Kazahstan sau chiar Tibet. Ca ar fi produs vindecari miraculoase si astfel a fost adusa si popularizata in Europa. Numai ca societatea evoluand spre una de consum si spre fast-food (in sensul cel mai prost cu putinta), a fost uitata. De ceva timp lumea este inebunita sa consume alimente cat mai naturale, bio, sanatoase sa se intoarca la remediile naturale ca la solutia cea mai buna.
Eu sunt de parere ca si Kombucha si Galodium sunt niste leacuri naturale, pe langa Aloe Vera, cu certe efecte benefice, dar sunt sigura ca ele singure nu pot vindeca orice boala. Este ilogic.
Sunt convinsa insa ca ele pot ajuta si sunt cu mult mai sanatoase, in comparatie cu toate alimentele incerte si bauturile din tot felul de resturi. Poate ca ar trebui sa facem ceva pentru sanatatea noastra si sa nu mai ingeram orice creatie chimica, fara a ne intreba ce contine si cum a fost obtinut, daca nu exista ceva ce natura a creat deja.
V-am mai spus, s-a inventat internetul deci aici
gasiti informatii despre galodium (Kefir).
-Nu mai insist pe aspectul privind igiena personala si a vaselor folosite;
-Se poate folosi orice tip de lapte, cultura dezvoltandu-se aproape fara probleme, dar calitatea depinde de produsul folosit;
-Daca se doreste incetinirea culturii, vasule se poate pastra la frigider, dar temperatura sa nu fie mai mica de 4 grade;
-Daca se doreste transportarea la distanta, se poate congela si se decongeleaza la temperatura mediului la sosire, dar primele culturi vor fi doar pentru rehidratare, nu pentru consum;
-Este un produs probiotic, fara contraindicatii, dar, spre deosebire de cele comercializate de lanturile de magazine, este cultura pura, fara adaosuri de alte alge sau gelatina, aspectul fiind mai fluid.
2. Preparare - experienta personala:
-Intr-un borcan de sticla se pune laptele - nefiert!
-Se adauga bobitele de Galodium, in proportie de 2 lingurite la 300 ml lapte;
-Se acopera borcanul - fara a fi etans! - si se lasa 24 de ore la temperatura mediului;
-Daca este vara, se poate lasa mai putin - 5-6 ore la temperatura mediului -, iar dupa aceea se pune la frigider pana la finalizarea fermentatiei;
-Vasul nu se lasa intr-un loc expus la soare sau la diferente de temperatura mari;
-Dupa 12-24 de ore, in functie de calitatea produsului lactat si de temperatura, se poate strecura continutul borcanului;
-Strecurarea se face printr-o sita de plastic sau de inox, deasupra unui vas curat, turnand continutul borcanului si numai prin scuturare, ca sa nu se distruga bobitele;
-Fiti blanzi cu ele, sunt vii!
-Se lasa deasupra vasului, se clateste borcanul cu apa curata, se adauga laptele proaspat si se adauga bobitele din sita si astfel se reia ciclul de producere;
-Kefirul obtinut din fermentatie se tine in sticla sau borcan curat, inchis, la frigider, pentru consum; asta in situatia in care nu se consuma imediat ce a fost obtinut;
-O data pe saptamana, la colectarea laptelui, se aseaza sita cu bobitele deasupra altui vas si se spala bobitele, prin scuturare, turnand apa plata; se poate folosi si apa fiarta si racita;
-Laptele poate sta la fermentat perioade diferite, in functie de gustul fiecaruia - mai dulce sau mai acru;
-Daca este manevrat cu grija, cultura se mareste si se devolta colonia; deci, va trebui sa mariti cantitatea de lapte;
-Macar o data pe luna folositi lapte integral, natural, neprocesat industrial; colonia se dezvolta mai bine;
-Desi se poate face si cu lapte tratat UHT (!!!), cel mai bun este laptele proaspat, pasteurizat doar; asa cultura se devolta mai bine si produsul este mai bun;
MENTIUNE SPECIALA! Daca va prisoseste si nu puteti consuma tot kefirul obtinut, daruiti din bobitele obtinute altor persoane!
3. Folosire:
-Este o cultura probiotica, foarte sanatoasa si poate fi consumata in orice combinatie, dar fara a fi tratata termic;
-Se poate consuma cu fructe pasate pentru copii, peste legume, poate inlocui smantana, sau cu cereale... sau simplu!
-Singura contraindicatie este pentru persoanele cu intoleranta la lactoza, care nu pot folosi nici un produs lactat.
Sa va fie de folos informatiile si sper ca v-am convins sa inlocuiti kefirul din magazin sau iaurtul cu fructe cu un produs natural, mult mai sanatos! Un pahar de sanatate, in locul unui pahar de E-uri, gelatina etc.
Elena, ma bucur ca ai postat in detaliu procedura de ingrijire a kefirului, mie imi foloseste. Eu am avut doua tentative de a-l folosi, dar am renuntat destul de repede (eu fac si iaurt in casa si nu mai avea cine sa il consume, caci iaurtul e preferat in detrimentul kefirului la noi). M-ai convins sa reiau cultivarea ciupercutelor de kefir, poate de data asta reusesc sa il promovez mai bine :)
RăspundețiȘtergereO, multumesc Bunny de apreciere. Subiectul este greu de digerat pentru cei "indoctrinati" de lanturile de supermarketuri. E mai comod probabil, dar eu sunt convinsa ca este mult mai sanatos asa. Daca se pastreaza o igiena corecta, este mult mai sanatos. Cultura probiotica face mare voga acum si am vrut sa demontez mitul ca abia acum a fost descoperit. Ce bine ar fi daca ar intelege mai multa lume ca este mai sanatos asa, decat sa consumi ceva procesat in care nici nu stii ce alte substante se mai gasesc de pe utilajele folosite.
RăspundețiȘtergereEu stiu de la cineva care lucreaza la ambalarea unor mixuri de condimente ca pe utilaje raman resturi si ca de fapt boiaua dulce de la plic poate contine urme de zer. Deci, nu e de post!
Multumesc de vizita! Eu o sa trec frecvent pe la tine, unde am descoperit lucruri interesante. Din acest motiv mi-am permis sa trec blogul tau in lista mea, fara sa te consult. O zi minunata!
E foarte interesant, mai ales ca imi place mai mult kefirul decat iaurtul, si pentru ca sunt adepta produselor de casa. Si painea mi-o fac singura. Stiti cumva de unde pot procura si eu aceasta alga?
RăspundețiȘtergerePai, daca mai aveti putina rabdare, vreo doua saptamani, va dau eu. Am avut si am dat la toata lumea care mi-a cerut si acum nu mai am decat pentru consumul nostru. Dar ea creste repede, asa ca in cam 2 saptamani o sa am sa va dau. Ma puteti cauta pe mail - bucatariaelenei@gmail.com, ca sa nu uit, pentru ca multa lume imi cere! O seara buna!
RăspundețiȘtergereofer gratis alga galodium. contactati-ma la mail lucian_aria@yahoo.fr. sint din bucuresti
RăspundețiȘtergerevreau si eu o lingirita de kefir elena bv.0755940636
ȘtergereIti multumesc pentru oferta. Mi-am permis sa dau adresa ta unei persoane interesate. O zi buna si multumesc pentru oferta generoasa de a ajuta pe altii.
RăspundețiȘtergeredaca este vie, cum de se poate congela???
RăspundețiȘtergereFiind formata colonia din ciuperci si bacterii... Nu stiu cum rezista, poate iti explica un specialist. Eu inca n-am fost in postura sa o congelez. De aceea am si evitat sa o trimit pe gerul acela unor persoane din tara, nefiind sigura ca o si pot folosi, mai ales ca plateau transportul la destinatie. O sa verific personal (cand o sa am, acum insa nu pot!) si voi posta raspunsul. Unele informatii sunt provenite din alte experiente, neverificate personal.
RăspundețiȘtergeremultumesc de raspuns. nu era o intrebare impertinenta, chiar eram curioasa. am si eu aceasta alga, dar pur si simplu nu as "indrazni" s-o congelez. ideea ca " e vie" mi-ar taia orice elan.
RăspundețiȘtergereoricum,multumesc pentru toate detaliile pe care le-ai dat pe acest site despre galodium. o zi buna.
Oh, nu, nici n-am considerat-o asa. Doar ca acest aspect inca nu l-am verificat personal. Cand am avut mai mult am dat altora, n-am facut astfel de verificari. Dar voi proba, pentru ca la vara va trebui sa fac ceva cat voi fi plecata...
RăspundețiȘtergereBuna ziua ,ma numesc Florin si doresc si eu aceasta alga si sa ma indrumati in cresterea ei .
RăspundețiȘtergereMultumesc.
daca iei tratament pentru ficat,inima si fiere mai poti bea kefirul produs de aceasta alga?
RăspundețiȘtergereDa fii absolut sigur ca poti lua kefir oricand doresti.
Ștergeredaca nu sunt contraindicate alimentele acide la medicatie, DA! El ajuta la detoxifiere, este si un pansament, pentru ca potenteaza efectele negative ale unor medicamente. Doar in cazul gastritelor, ulcerului este de preferat sa fie consumat in cantitati mici si nu foarte fermentat. Si numai cu acordul medicului.
RăspundețiȘtergereBuna ziua, este vorba despre ciuperca de kefir sau alga galodium? De cele mai mult ori se face confuzie intre cele doua. Daca aveti galodium, imi puteti spune va rog daca vindeti? Ma intereseaza foarte mult. Multumesc.
RăspundețiȘtergereMa numesc Roxana si doresc si eu daca se poate sa-mi ofere si mie cineva Kefirul. Eu am culturi multe de Kombucha si pot da oricui doreste. Sunt din Constanta, dar ajung foarte des in Bucuresti. Multumesc.
RăspundețiȘtergereMa numesc Olga si sunt din Constanta as dori si eu kombucha,mai e valabil anuntul?
ȘtergereOlga ma numesc Mihai ...din Constanta si iti pot oferii eu kombucha mihaid_mihaid@yahoo.com este adresa de e-mail si id de mess.
ȘtergereDaca doreste cineva ciuperca tibetana pot sa ii ofer gratuit .Pot fi contactata la cocazaha@gmail.com :sunt din Bucuresti.
RăspundețiȘtergereVreau si eu alga.Aştept râspuns!
ȘtergerePentru cei ce vor sa obtina algele in Bucuresti http://galodium.blogspot.com/
RăspundețiȘtergereCum se administreaza aceasta alga galodium? adica o iei in fiecare zi pana cand? sau poti face pauza cand vrei? va rog sa ma ajutati... Multumesc
RăspundețiȘtergerePai, daca prin administrat intelegi consumul lichidului rezultat din fermentatia lactica, poti consuma oricand si pe orice perioada. Atata timp cant nu exista contraindicatii medicale, ca intoleranta la lactoza. Desi, se sutine din ce in ce mai tare ca nu afecteaza pe cei cu intoleranta la lactoza pentru ca alga desface formula in alte elemente. Nu sunt chimist si este un subiect inca in discutie, deci nu ofer garantii.
RăspundețiȘtergereDaca e vorba de gestionarea culturii... aveti mai sus toate informatiile necesare.
Anonim // 20 aprilie 2010, 23:37
RăspundețiȘtergereBuna ziua, este vorba despre ciuperca de kefir sau alga galodium? De cele mai mult ori se face confuzie intre cele doua. Daca aveti galodium, imi puteti spune va rog daca vindeti? Ma intereseaza foarte mult. Multumesc.
Scuze ca nu am vazut intrebarea pana acum! Nu este nici o confuzie, dar cred ca deja ati aflat acest lucru pe net din alte surse. Galodium este o colonie de ciuperci, bacterii si datorita aspectului ei i s-a mai spus in mod eronat "alga". Aceasta colonie produce in lapte o fermentatie, iar rezultatul se numeste kefir. De asta am si numit titlul acestui articol asa, pentru ca sunt multe confuzii la mijloc. Ciuperca de kefir este gresit din start, pentru ca nu este vorba de o ciuperca ci de cateva tipuri de ciuperci si bacterii lactice, care formeaza aceasta colonie. Sper ca te-am lamurit.
Draga Elena,felicitari pentru tot ce faci pe acest blog.Aveam de mai mult timp primit o cultura in frigider,intr-un borcan si datorita explicatiilor si pozelor tale, am reusit sa fac kefir.bun ,simplu si ieftin.Oful meu este ca nu gasesc pe aproape o ciuperca de kombucha,citesc ,cine are e din Constanta,Bucuresti,Brasov,departe, chiar nimeni din Banat? Multumesc frumos Elena pentru toate retetele ce le-am trecut la favorit si-ti doresc multa multa sanatate.din Banat, Monica
RăspundețiȘtergereAs fi interesata si eu de ciuperca de kefir.Adresa mea e marinmagda18@yahoo.com
RăspundețiȘtergereMultumesc
Buna ziua,sufar de colon iritabil si nu am voie sa consum lapte,imi putei da un sfat in aceasta privinta?!Va multumesc!
RăspundețiȘtergerehttp://galodium.blogspot.com/2010/05/cumpara-granule-kefir-alga-galodium.html
RăspundețiȘtergereBuna ziua, ma intereseaza si pe mine sa cumpar granule de calitate.
ȘtergereMaintereseaza sa gasesc granule de calitate.
ȘtergereBuna seara, draga Elena!
RăspundețiȘtergereMultumesc din inima p-entru toate informatiile. Le-am citit in martie, cand am primit "alga" Galodium si m-am hotarat sa o folosesc. Le-am recitit acum, plus comentarii, ca sa vad daca ai vreun raspuns la problema mea.
Eu folosesc kefirul zilnic din luna martie si efectele sunt uluitoare. Aveam mari si vechi (de-o viata) probleme cu constipatia si cu flora intestinala, care au cedat in a doua luna de folosire. Apoi, am o gastrita care ma supara ingrozitor toamna si primavara, iar in primavara asta nu si-a mai facut aparitia. Aseara avem acele simptome de hiperaciditate usturatoare, fiindca am mancat cam fara noima ieri si am baut multa apa, la care s-a adaugat si caldura. M-am gandit ca, daca tot sufeream, as putea sa vad ce se intampla daca beau kefir. Mie imi iese un kefir cam acru, in prima faza a inceput sa ma usture stomacul foarte tare. Dar, dupa cateva minute au incetat ca prin farmec toate simptomele si am avut o noapte linistita.
Insa, in ingrijirea lor, cam de vreo luna, s-a petrecut ceva ce nu stiu daca e bine, sau trebuie remediat. Granulele s-au faramitat si s-au subtiat foarte tare, parca au pierdut din consistenta si o vreme imi lasau pe sita grasimea din lapte, un fel de unt. Acum nu mai am colonii ca niste ciupercute, ci gamalii ca de bold, unele mai marisoare, dar parca prea moi, prea lipsite de vitalitae.
E drept ca a crescut cam multisor cultura si nu-mi prea permit sa schimb laptele decat o data pe zi. Nu stiu daca s-au stricat sau sunt inca vii. Am citit pe net, pe undeva, ca daca s-ar strica ar capata o culoare maronie. Ale mele sunt albe, frumoase, dar tare firave si mici.
Nu stiu ce sa fac. azi le-am pus intr-un vas de lut, sperand ca e un mediu cu vibratie mai buna. Sa fie oare de la caldura, si-au schimbat consistenta intr-o zi torida. Dar am dat si mamei mele, care locuieste la casa si nu e excesiv de cald la ea, si tot asa se prezinta acum cultura. Ma poti ajuta?
Ma numesc Odette si sunt din Focsani
Odette, cultura este "sufocata", adica nu mai lucreaza ci doar se hraneste. Daca este prea mare colonia, pune o parte din bobite intr-un borcan cu lapte doar cat sa le acopere si pune un capac, dar fara a fi inchis ermetic! Borcanul astfel pregatit pune-l la frigider, dar nu langa peretele de unde vine frigul, ci la margine. La cateva zile schimba laptele, ca la cultura obisnuita, atat cat sa se hraneasca bobitele si sa ramana viabile. Din restul coloniei prepara kefirul necesar pentru consum. Isi va reveni curand, daca va fi in proportia normala de lapte. Cele pastrate la frigider le poti dona, daca nu-ti sunt necesare.
RăspundețiȘtergereAs vrea sa ma ajutati cu un sfat;kefirul se poate folosi si in loc de crema de ten?Pentru ce fel de tip de ten?Am citit ca tratamentul cu kefir se face 21 de zile iar apoi 9 zile pauza.Ce se face cu ciuperca in aceste zile de pauza?Ce se intimpla daca nu se face pauza?Va multumesc anticipat
RăspundețiȘtergereMultumesc din inima, Elena! Asa voi face. Mi-ar placea sa le donez, dar am in preajma doar oameni comozi, se pare. Tuturor li se pare greu de ingrijit.
RăspundețiȘtergereEu nu ma simt impovarata decat poate doar de cantitatea prea mare de kefir pe care n-o pot consuma.
Sa ai o seara frumoasa! Odette
Doresc si eu aceasta ciuperca, dom.Odette. Sunt din Tecuci.Multumesc.
ȘtergereAnonim, nu te pot ajuta privind acest tratament. cred ca ajuta la un ten gras, dar este doar o parere. Dar, cred ca faci o confuzie si ar trebui sa citesti articolul mai atent. Kefirul este produsul, NU CIUPERCA (care este de fapt o colonie!). Kefirul arata ca un lapte batut, deci poti sa faci ce vrei cu el, dar mai bine il consumi intern. Colonia este in vas, acoperita cu lapte, pentru fermentat, deci, daca nu ai ce face cu produsul - adica nu-l pui pe fata - consuma-l! Este extraordinar de sanatos!
RăspundețiȘtergereOdette, ma bucur ca te-am putut ajuta! Si inca o precizare, rezultata din experienta mea: nu spala bobitele, inainte de o noua cultura decat cu apa plata imbuteliata sau apa fiarta si racita! Nu cumva sa le speli cu apa de robinet si nici din fantana, ca nu e bine si afecteaza stabilitatea coloniei.
va multumesc ptr.raspuns,dar eu cred ca am citit bine articolul si v-as ruga sa cititi si d-voastra articolul; GALODIUM-alga terapeutica-tratament,ingrijire,procurare si anume la mod de utilizare.
RăspundețiȘtergereAnonim, nu stiu despre ce articol vorbesti, pentru ca nu precizezi nimic despre locatia lui. Eu ma refeream la articolul meu, dar se pare ca este o confuzie. E clar ca este o neintelegere la mijloc pentru ca din formularea intrebarii tale eu am inteles altceva. M-ar interesa si pe mine acel articol, te rog.
RăspundețiȘtergerebuna,abia acum am primit si eu aceasta alge tibetana.Vreau sa stiti ca toti cei care sau oferit sa dea pe gratis aceste alge sunt niste superbi oameni.Va multumesc din suflet ca existati.
RăspundețiȘtergereBuna ziua!
RăspundețiȘtergereVa rog sa-mi spuneti cum se intretine ciuperca in perioada de 9 zile de pauza?
Multumesc!
Se pare ca din cauza caldurii nu inteleg prea bine intrebarile, deci scuzele mele! Care 9 zile de pauza? Cultura nu face nici o pauza, o prepari mereu, colectand laptele procesat de colonie, spaland cu apa plata si adaugand lapte proaspat. Rezultatul fermentatiei se foloseste pentru consum intern, tratamente locale externe sau se tine la frigider 24 de ore maxim pentru consum. Care pauza? De tratament? Daca vrei sa nu produca kefir o perioada, am raspuns Odettei cum se tine in stand-by la frigider colonia.
RăspundețiȘtergereBuna ziua
RăspundețiȘtergereAm primit alga tibetana de curand. Am pus-o intr-un borcan de sticla si am vrut sa torn lapte peste ea. Am verificat laptele de la suprafata si parea doar caldut. Cand am turnat, am vazut ca la fundul oalei ramasese totusi cam cald, asa ca laptele avea cam 40-50 de grade. Acum sunt foarte ingrijorata. Nu vreau sa fi patit ceva. E posibil sa-i fi omorat o parte din bacteriile coloniei?
Nu stiu cum am facut-o, ca fac des iaurt in casa si niciodata nu am patit asa ceva.
Mihaela, imi pare rau pentru ce s-a intamplat! Dar nu inteleg de ce era laptele fierbinte, pentru ca el nu trebuie sa fie fiert mai intai. Prin fierbere colonia nu se mai poate hrani din lapte. Cel "integral" este foarte bun, adica tratat termic la temperaturi de pana la 60 de grade pentru cateva secunde. Cel putin asa stiu eu ca fac procesatorii, daca respecta procesul tehnologic. Acest lapte are o perioada scurta de valabilitate, dar este mai bun pentru aceasta fermentatie lactica. Tibetanii pun laptele care le prisoseste la fermentat imediat dupa ce a fost muls. Mi-a placut mult articolul tau privind iaurturile probiotice obtinute in flux industrial.Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc.
RăspundețiȘtergereLaptele era crud, am vrut sa-l incalzesc doar, sa nu il pun rece, din frigider.
Daca nu si-a schimbat culoarea si kefirul a iesit bun, credeti ca a scapat intact?
Buna Odette! Numele meu este Aurel.
RăspundețiȘtergereEu unul ti-asi multumi, daca mi-ai da, si mie o cantitate de cultura, pentru a obtine Kefir. Daca citesti aceste randuri si mai ai disponibila o cantitate reproductibila, astept adresa sau un loc de intalnire unde sa pot veni sa ridic cultura respectiva. Cu multumiri anticipate astept raspuns la; detoxel@gmail.com
P. S. Daca este o alta persoana ce locuieste in Bucuresti sau alt judet limitrof, o rog sa faca acelasi gest caritabil ca si Odette.
Numai bine!
Sunt din Piatra Neamt. M-ar interesa de unde pot obtine alge pentru kefir? Am inteles ca transmise din Bucuresti nu rezista. Daca cineva din Moldova detine si poate da (dona sau contra cost) cultura de ciuperci pentru kefir rog sa anunte pe adresa de mail ficlemara@yahoo.fr.Multumesc anticipat. Apreciez calitatea informatiilor si-i multumesc Elenei.
RăspundețiȘtergereAm Helicobacter...pot folosi kefirul rezultat in urma prelucrarii laptelui cu alga galodium?
RăspundețiȘtergereVa multumesc.
Uimitor anunutul...felicitari Elena...este cineva din Brasov care ofera aceasta ciupercuta miraculoasa?e-mail alb.negru33@yahoo.com...va doresc o zi minunata...
RăspundețiȘtergerePt. Anonim cu Helicobacter:
RăspundețiȘtergereKefir nu are efect direct asupra helicobacter dar amelioreaza sinptomele asociate :gastrita si dispepsia ...si hiperaciditatea daca sint ,
daca nu ai facut tratament cu medicatia dupa protoclul respectiv trebuie luat.. si dupa 10 zile
sa poate lua kefir dimneata in cantitai mici crescand timp de o saptamina pt. ca ai intoleranta la lactate ..?
dupa acea sa urmeaza tinctura de propolis seara
inainte de culcare ..iti urez sanatate
Buna seara!
RăspundețiȘtergereAm niste granule de kefir din care imi preparam kefirul. De la un timp de vreme, granulele parca nu mai au putere sa fermenteze...daca inainte puteam prepara 1l de kefir in 24 ore acum trece si 72 ore si nu prea mai rezulta nimic (la aceeasi cantitate de granule si lapte). Granulele sunt albe, sanatoase, adica asa par....dar nu mai produc procesul de fermentare? Ce s-a intamplat?
Bob, cred ca pot fi doar cateva explicatii:
RăspundețiȘtergere-temperatura este prea rece in camera in care sta vasul de fermentat;
-laptele este prea slab, are prea putine grasimi si fermenti;
-ai folosit prea mult timp lapte UHT, care nu este recomandat; foloseste numai lapte integral.
-colonia este "obosita", adica a "muncit" mult timp, in cantitate prea mare de lapte; incearca sa folosesti cantitati mai mici de lapte pentru ceva timp, sau sa o separi in doua vase diferite.
Astept sa-mi spui daca s-a rezolvat problema, pentru ca si eu sunt curioasa daca isi revine.
Un an 2011 cu multa sanatate, bucurii si realizari!
buna ziua! as dori sa va intreb daca ajuta si la slabit. va multumesc!
RăspundețiȘtergerebuna, am auyit si citit despre aceste doua "ciuperci" KOMBUCHA (Combucco Orientalis) si KEFIR (ciuperca tibetana).Sunt din Brasov, ma poate ajuta si pe mine cineva,va multumesc anticipat
RăspundețiȘtergeredatele de contact nickuuta@yahoo.com
as dori si eu aceasta alga pentru consum, ce trebui esa fac? cine ma poate ajuta?
RăspundețiȘtergereaveti cumva cunostinta daca aceasta alga este buna impotriva diabetului? adresa mea de email este iancumihai69@yahoo.com
cu stima,
As dori si eu aceasta ciuperca-alga. Am un copil bolnav, care din cauza tratamentului foarte puternic a devenit anemic. Adresa mea de e-mail este smsureanu@yahoo.com
RăspundețiȘtergerebuna ziua am citit toate comentariile foarte ineresant si eu vreau sa incerc dar cum sa fac rost de aceasta ciuperca miraculoasa ma ajuta cineva?
RăspundețiȘtergerePentru Bucuresti, ma ofer cu placere sa donez daca va puteti deplasa in zona SunPlaza (Big Berceni). Noi le-am hranit cu lapte de vaca, integral si cat se poate de natural, si s-au facut 'grase si frumoase', dar m-ai ales s-au inmultit foarte tare si nu ma indur sa arunc o parte din ele sau sa le bag la congelator. Lasati o adresa de e-mail pe site sau un numar de contact pentru "Berceni".
RăspundețiȘtergereBuna seara, ma intereseaza sa achizitionez alga pentru chefir, daca mai este valabil anuntul va rog sa ma contactati pe acasha2003@yahoo.com stau aproape de big berceni si as putea ajunge oricand acolo. Va multumesc, astept un raspuns daca mai aveti aceasta alga.
ȘtergereSunt din Brasov si as dori si eu cateva granule.
RăspundețiȘtergereMa poate ajuta cineva?
cum se pastreaza ce care s-au divizat, am inteles ca pot fi tinute in frigider in borcan cu putina apa deasupra ,e corect?
RăspundețiȘtergereScuze ca nu am raspuns la anunturi! Am lasat celor care dau de ele sa raspunda, pentru ca eu personal n-am putut ajuta.
RăspundețiȘtergereAnonim, cum se pastreaza am raspuns mai sus, intr-un comentariu. Nu se pastreaza in apa!
Deci: "Daca este prea mare colonia, pune o parte din bobite intr-un borcan cu lapte doar cat sa le acopere si pune un capac, dar fara a fi inchis ermetic! Borcanul astfel pregatit pune-l la frigider, dar nu langa peretele de unde vine frigul, ci la margine. La cateva zile schimba laptele, ca la cultura obisnuita, atat cat sa se hraneasca bobitele si sa ramana viabile."
Am si eu o nedumerire,v-as ruga sa ma ajutati.
RăspundețiȘtergereNu stiu la ce temperatura este mai bine sa pastrez colonia,la mine in bucatarie e prea frig(nu am niciun fel de incalzire)si in camera prea cald si eu tot o mut de colo colo(daca o tin in bucatarie se produce m greu fermentatia si sa o tin numai in camera mi-e teama ca e prea cald).Unde este mai indicat sa o las?Presupun ca variatia asta de temperatura nu e indicata.
Si am citit mai sus ca recomandati cuiva sa puna mai putin lapte sa nu se mai solicite mult ciuperaca, eu am crezut ca este mai bine sa fie cat mai mult lapte.
Multumesc!
As dori si eu ciuperca de kefir sun din zona Brasovului . mdascaleac@yahoo.com
RăspundețiȘtergerebuna ziua tuturor! sant din craiova ,doresc sui eu kefir ,daca are cineva ,pt. o buna prietena ,care are probleme de sanatate si de digestie.adresa mea de mail este leontinad@gmail.com.Va rog chiar si din jurul craiovei vom veni sa il luam.multumesc anticipat
RăspundețiȘtergerePentru Berceni. Buna ziua. As dori, daca aveți in momentul de fata, ciuperca Galodium. Mă puteți contacta la acest număr de tel. 0768098566. Va multumesc . O zi buna.
RăspundețiȘtergerebuna ziua, as dori si eu ciuperca pentru chefir am o fetita cu sindrom down de 8 ani care are probleme de constipatie . sunt din brasov,daca cineva vrea sa ma ajute va multumesc.nr tel 0753104399 , mariagolanu@yahoo.com.
RăspundețiȘtergereBuna ziua.Pot oferi gratuit ciuperca galodium celor care doresc.Bucuresti - Zona Titan sau Casa Scanteii.Lasati un mesaj cu date de contact pentru Virgil.Multa sanatate.
RăspundețiȘtergereBuna ziua! Ma numesc Ioan Rizan,sunt din Bucuresti si as dori si eu daca se mai poate,ciuperca galodium.tel 0745256867 Va multumesc!
ȘtergereBuna ziua,
ȘtergereDaca mai aveti disponibil as dori si eu pentru mama mea, care este diagnosticata cu cu hepatita cronica de tip C. Tratamentul cu interferon nu a dat rezultate.
Sunt din Bucuresti.
0722.537.527 - Marius
Multumesc
buna elena am si eu o intrebare.Daca tin bobitele in lapte mai mult de 24 de ore are ceva?il mai pot consuma?
RăspundețiȘtergereSa nu credeeti ca nu am citit mesajele, dar cele mai multe sunt anunturi si am lasat sa le vada cei interesati. Eu in acest moment nu pot oferi, dar cei care doresc se pot regasi aici, si unele persoane foarte amabile si inimoase s-au oferit sa ajute pe cei care au nevoie.
RăspundețiȘtergereVreau sa fac o precizare importanta: NU SUNT MEDIC, DECI INTREBARILE DESPRE COMPATIBILITATEA KEFIRULUI CU ANUMITE BOLI NU LE POT SOLUCTIONA! Ar fi total imoral sa dau sfaturi in domenii in care nu ma pricep. Restul informatiilor sunt in articol si in sursele prezentate.
Anonim, daca tii bobitele mai mult de 24 de ore laptele se poate bea, doar ca este ceva mai acru. Daca nu ai timp sa-l schimbi sau sa-l consumi - iar rezultatul este la gustul potrivit de acru - muta vasul in frigider, ca sa stagneze fermentatia si sa nu se acreasca prea tare. Dar numai pentru cateva ore. Depinde foarte mult de temeperatura mediului ambiant ca fermentatia sa se produca la gradul de aciditate dorit intr-un timp mai scurt sau mai lung.
Pentru cei care nu sunt din Bucuresti, o sa incerc sa trimit doleantele altor persoane care sa-i ajute. Sau pot apela la cei care s-au oferit deja aici.
buna ziua! pentru orice zona!
RăspundețiȘtergereas dori si eu ciuperca de kefir de apa si de lapte. de asemenea caut si ciuperca kombucha. daca ma poate ajuta cineva ma puteti contacta la adresa de mail elena.stoichin@gmail.com sau la tel 0726.463.653 din bucuresti . va multumesc!
Sunt din radauti si cine doreste aceasta ciuperca sa ma contacteze la numarul de telefon 0742689887 o dau GRATIS !
RăspundețiȘtergereBuna ziua doamna Elena!
RăspundețiȘtergereCred ca de la dumneavoastra am primit (printr-un circuit mai lung) ciupercute de kombucha, acum mai bine de un an. Va contactasem pe Culinar.ro (presupun ca sunteti aceeasi persoana-daca nu, imi cer scuze pentru comfuzie) si am avut remuscari pentru ca am incetat dialogul mai repede decat mi-as fi dorit din pricina altor preocupari.
Vreau sa va multumesc din nou, ma bucur ca v-am regasit, mai ales intr-un loc atat de placut, sa va felicit pentru articole si pentru intreg site-ul.
Atat kombucha cat si kefirul imi merg foarte bine, expediez si eu cate un pachetel aproape lunar si, atat cat imi permite timpul, incerc sa intretin prieteniile pe care mi le-am facut de-a lungul ultimului an, prin intermediul subiectului "ciupercute".
O primavara frumoasa si multumim pentru caldura cu care interactionati cu noi!
Buna ziua doamne Elena!In curand voi primi si eu de la mama mea aceasta faimoasa alga.As dori sa va intreb daca se poate da si unei fetite de doar 1an.In comert asa cum ati precizat si dvs sunt doar E-uri si coloranti!Va multumesc anticipat ptr raspunsul dumneavoastra!Va doresc o zi minunata...
RăspundețiȘtergerePetronela, daca nu are probleme de digestie a unor alimente solide introduse in alimentatie, n-ar trebui sa fie o problema. Numai ca, din cate stiu eu, la varsta asta inca sunt recomandate doar produse lactate tip Formula, adica adecvate digestiei in functie de varsta... Dar, consider ca este mai sanatos acest produs decat un iaurt din comert, doar ca trebuie avut mare grija la igiena si la calitatea laptelui...
RăspundețiȘtergereBuna ziua doamna ELENA va rog sa-mi spuneti daca pot consuma aceasta alga tinand cont ca sunt gravida in 17 saptamani.Am mai folosit dar mam oprit pe la 8 saptamani si de atunci nu am avut pe cine sa intreb
RăspundețiȘtergerepot oferi alga kefir,dar sunt din gorj! pt contact 0727205196
RăspundețiȘtergereFoarte bune informatii si complete.
RăspundețiȘtergereStiti pe cineva din zona Galati-Braila care detine asemenea bobite de chefir?
rcorespond@gmail.com
Multumesc
Va multumesc ptr raspunsul dumneavoastra dna Elena.De o sapt consum si eu acest kefir si este foarte bun.Fetita mea consuma lapte de vaca din ferma socrilor mei de la 9 luni fara nici o probl dar cred ca mai astept putin cu kefirul.Multa sanatate va doresc.Cu stima...
RăspundețiȘtergereCine ma poate ajuta cu ciuperca tibetana pana la 1 iunie? Am nevoie pentru cineva care vine din America si care acolo consuma asa ceva preparat lapte de capra si nu doreste sa intrerupa ctat timp cat sta in Romania. Observ ca pe alte situri ofera aceasta ciuperca cu bani, iar la d-voastra pe site nu cereti bani. Cred ca daca vrei sa faci un bine nu ceri bani, mai ales ca il folosesc mai ales cei bolnavi. Multumesc anticipat! Sunt din Ploiesti. contactati-ma la email cristina280673@yahoo.com
RăspundețiȘtergereTAV Am citit toate comentariile si am invatat modul de folosire. Este cineva cu afectiuni de prostata care a facut acest tratament? Tinand cont ca la prostata nu trebuie sa se consume alimente acide,nu stiu ce sa fac...Va rog un sfat. Va multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereOfer gratuit granule de Kefir de lapte.
RăspundețiȘtergereCei interesati ma pot contacta pe adresa quasar04@email.ro
Anonim.IASI Ofer gratis alga galodium.
RăspundețiȘtergeremai e valabila oferta???
ȘtergereBuna seara! Sunt din Piatra-Neamt, dar pot ajunge in Iasi. Imi puteti oferi si mie alga? Mai e valabil?
ȘtergereCine imi poate spune daca se poate folosi aceeasi alga si pentru a obtine chefir de apa. Eu am intoleranta la lactoza! adresa mea e pdiliescu@yahoo.com sau ma gasiti la 0740141940
Anonim. sa va dau telefonul-0751.123.660
RăspundețiȘtergereANONIM -IASI D-na ELENA nu ma sunat nimeni sa-i dau alga.Pina este interesat cineva a-si putea sa injumatatesc cantitatea si sa pun in 2 borcane apoi sa consum eu unul dimineata si unul seara?Ce parere aveti?
RăspundețiȘtergereSalut! Ofer si eu granule de chefir celor interesati din Constanta. Contact: 0720610551.
RăspundețiȘtergereBuna ziua. Sunt din Bucuresti si as dori daca ma puteti ajuta cu ciuperca tibetana pentru kefir. Adresa mea de mail este felicia_bogle@yahoo.com. multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereAm ciuperca Galodium de chefir de lapte, foarte bine intretinuta cu lapte de la vaca proprie, sanatoasa. Cine doreste primeste in borcan de 800g (1/2 borcan cu ciuperca, completat cu lapte proaspat schimbat in dimineata expedierii) prin colet postal cu plata ramburs. Coletul costa 40 ron (cu tot cu taxe postale). Contact: oanasimonflt@yahoo.com sau andreeakustos@yahoo.com
RăspundețiȘtergerece se intampla daca inghiti din greseala alga galodium?
RăspundețiȘtergereO caci.Si gata,adica nu se antampla nimic.
ȘtergereNu se intampla ceva rau.Din contra efectul benefic este mai intens.Eu inghit intentionat cate o bucatica cand vad ca s-au imnultit prea mult.
RăspundețiȘtergeregurile rele spun ca iti cresc in burta!
RăspundețiȘtergereDIN BRAILA OFER GRATIS CIUPERCA ,CINE VREA ADRESA MEA DE EMAIL ESTE ,,mirella4250@yahoo.com
RăspundețiȘtergereSunt din Braila .As dori si eu ciuperca. Adresa mea este lilianadragancom@yahoo.com
ȘtergereCAUT PE CINEVA DIN PIATRA NEAMT CARE POATE OFERI CIUPERCA. ASTEPT RASPUNS PE adresa de e-mail: cbadarau_ro@yahoo.com
RăspundețiȘtergerebuna! te rog sa-mi rasp pt ca sunt nelamurita. la 17 zile trebuie separata? e standard? te rog rasp.
RăspundețiȘtergereCum adica trebuie separata?Cred ca ai gresit si te referi la Kombucha.
RăspundețiȘtergereBuna seara! Astazi am primit o colonie de ciupercute pentru a putea sa-mi prepar kefirul zilnic. As dori sa stiu daca borcanul in care prepar kefirul trebuie astupat cu capac sau nu.
RăspundețiȘtergerePaula, intrebarea ta vine din cauza ca nu vezi textul scris de mine? Nu stiu ce s-a intamplat de nu apare textul pe pagina... Trebuie sa ma edific zilele astea.
RăspundețiȘtergereCa sa-ti raspund - Se acopera borcanul, dar nu se inchide capacul etans, este doar pentru a feri continutul de impuritati din atmosfera.
Buna ziua. Sunt din Brasov si as dori daca ma puteti ajuta cu ciuperca tibetana pentru kefir. Adresa mea de mail este costisormaria@yahpoo.com. Multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergerebuna ma numesc vali si sunt din galati am aceasta alga cine doreste ii dau gratis tel 0741065698
RăspundețiȘtergereBuna, mai aveti ciuperca de chefir, as vrea tare mult sa primesc, sunt din Cahul, R Moldova si as putea veni la galati sa o iau! va multumesc mult
ȘtergereBuna ziua. Sunt din Cluj si pot oferi doritorilor ciuperca tibetana gratuit. 0723400434.
RăspundețiȘtergereSunt din Constanta si as dori si eu o ciupercuta tibetana 0735554868
RăspundețiȘtergereBuna , beau chefir de vreo luna si am observat ca a inceput sa-mi"bolborosesca" prin burta apoi sa-mi miroase gura( ceea ce nu mi s-a intamplat in ultimii 30 ani) iar acum, dupa o luna, nu mai am probleme cu gura dar mi s-a incarcat limba si noaptea mi se usuca gura foarte tare.Imi puteti da un raspuns?Daca nu ma ajuta nimeni cu informatii, trebuie sa le arunc.Mentionez ca nu am avut niciodata probleme de acest fel.Cum se conserva pe timpul cat fac pauza?
RăspundețiȘtergereNu stiu din ce cauza prezinti astfel de simptome, cred ca ar trebui sa consulti un medic. O alta explicatie ar putea fi - nu sunt sigura insa - ca este compromisa cultura, fiind afectata de ceva bacterii accidental introduse. Este totusi o fermentatie lactica. Cum se pastreaza in stand-by scrie in articol si in comentarii. Nu are rost sa repet.
ȘtergereBuna ziua, sunt Ana din Bucuresti, am auzit de aceste alge golodium de la matusa mea, sotul meu are probleme cu reumatismul si cu coloana, de cand ne-am luat sa simtit foarte bine, desi nu avea incredere la inceput in ele acum parca e dependet de asceste alge.Numai ca de ceva timp mi-au murit, si aas vrea sa achizitionez o noua serie de alge. daca ma poate ajuta cineva? numarul de contact 0769771955 Ana.
RăspundețiȘtergereVa multumesc anticipat
Ana
Buna ziua, sunt din timisoara si daca cineva are de oferit aceasta alga cu ajutorul careia se poate obtine chefir, ma declar interesata.
RăspundețiȘtergereIn urma cu vreo doi ani am avut asa ceva in casa si am consunat frecvent ca adaus la ciorbe, in detrimentul smantanii. Din pacate cu timpul aceste colonii sau maruntit asi spune( adica nu au mai crescut si parca sau faramitat( am aflat citind pe acest blog ca apa de robinet nu este buna pentru ele), acum banuiesc ca ceasta a fost cauza ptr care le- am pierdut. Mi le doresc din nou pentru ca doi oameni dragi au fost diagnosticati de curind cu cancer si as dori sa le pot oferi aceste coloni cu speranta in suflet ca le va fi de folos, dar si pentru ai fi de folos sotului meu care are enterocolita si care atunci cind beea acest chefir nu mai avea manifestariile neplacute ale acestei boli,ce apareau in cazul consumului de lapte, fructe, etc.
Daca cineva poate sa ma ajute, ii multunesc anticipat si las o adresa de mail pe care sa comunicam:otiliagol@yahoo.com, astept cu mare intres raspuns si multumesc doamnei care a initiat acest subiect.
Buna ziua, sunt din timisoara si sunt interesata de aceste colonii cu ajutorul carora se obtine kefirul.
RăspundețiȘtergereAm avut si eu in urma cu vreo doi ani asa ceva acasa si am fost foarte multumita de rezultatele pe care le-am putut observa in cazul sotului meu care sufera de enterocolita si care putea sa consume lapte sau fructe fara a mai avea manifestarile specifice bolii( cel putin in timpul in care a consumat acest kefir). El beea in fiecare dimineata, iar peste zi il foloseam cu succes la dresul ciorbelor( astfel numai foloseam nici smintina nici otet sau alt ceva de acrit).Cu timpul le-am pierdut,banuiesc(dupa ce am citit pe acest blog)ca nu le-a priit apa de la robinet cu care le spalam. Iar acum imi doresc cu mare nerabdare sa reintru in posesia lor,mai ales ca doua persoane dregi mie au fost diagnosticate de curind cu cancer si sper din tot sufeletul ca, consumul de kefit astfel obtinut sa ii ajute, sa le intareasca organismul si poate sa nu am aprte de vestile fatidice la care ne gindim cind auzim de aceasta boala neniloasa.
Salut cu respect initiativa d-nei elena de a ne informa asupra unui astfel de subiect,cu adevarat important ptr sanatatea noastra si astept cu mare interes un raspuns la adesa de mail otiliagol@yahoo.com
Pentru mama mea, care este diagnosticata cu hepatita cronica de tip C, as dori sa va cer ajutorul. Tratamentul cu interferon nu a fost suportat de organism
RăspundețiȘtergereAm studiat despre alga galodium si am zis sa incercam si cu ea.
Are cineva posibilitatea sa ne ofere si noua ?
Sunt din Bucuresti.
Mail: mde762001@yahoo.com
Multumesc anticipat
Marius D
cine doreste mai multe informatii despre aceste probiotice sunt invitati sa viziteze site-ul www.nutribiotice.com . este abea la inceput si nu avem foarte multe articole dar vom continua cu publicarea a cat mai multor articole si informatii interesante. pana atunci insa va asteptam si pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/Nutribiotice , unde puteti pune intrebari si anunturi de cereri si donatii. va asteptam
RăspundețiȘtergereBuna ziua.
RăspundețiȘtergereSunt din Bucuresti si as dori si eu acest kefir miraculos pentru mama mea, care este diagnosticata cu hepatita cronica de tip C. Tratamentul cu interferon nu a dat rezultate.
Mail: mde762001@yahoo.com
Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta
BUNA SEARA SUNT DIN BUCUREST SI ASI DORI DACA SE POATE SA-MI DONEZE SI MIE CINEVA ACEASATA CIUPERCA DE KEFIR DE LAPTE Mail: nicolaeeugenia@yahoo.com MULTUMESC DIN INIMA CELOR CARE MA POT AJUTA
RăspundețiȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereSunt din Bucuresti si as dori si eu kefir. aureldum@yahoo.com
buna ziua dna Elena.
RăspundețiȘtergerema numesc Diana si mi-ti dat acum 3 ani o ciuperca Kombutcha care la vremea respectiva m-a ajutat f mult.
acum am din nou ciuperca si as vrea sa va intreb daca stiti cumva daca ceaiul poate ajuta si ptr impotenta si cam cat ar trebui sa bea .
totodata va rog sa-mi spuneti daca ati auzit despre cristalele japoneze ptr ca eu abia azi am auzit si sunt f incantata de ce am citit.
va multumesc ptr raspuns,Diana
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereDaca are cineva si poate trimite pana la Galati ciupercile pt kefir as fi recunoscator.Curieratul il platesc bineinteles. tel.0770469040
RăspundețiȘtergereÎncercați kefir proaspăt și de vă place vreunul înmulțiți'l.
ȘtergereO ciupercă nu poate fi o algă. Probabil că culoarea verde aprins de la clorofilă conduce la concluzia asta. :)
ȘtergereGalodium îi foarte probabil un amestec de bacterii și ciuperci vreo 15 la număr.
Doresc si eu ciuperca tibetana de lapte mentionez ca sunt din timisoara tel 0732888827
ȘtergereOfer gratuit Galodium în Tg. Mureş. Mihaela, 0723313128, 0743036329
RăspundețiȘtergereSunt din Bucuresti si as dori si eu Galodium pentru a obtine acest minunat Kefir de care vorbesc cei dinaintea mea. Va multumesc, Felicia tel: 0722.91.9994
RăspundețiȘtergereBuna ziua . Sunt din Constanta si as dori sa intreb daca cineva poate dona putin din alga Galodium , am mare nevoie pentru prietena mea care este bolnava ( o forma de leucemie ) si acum 2 ani a tinut o dieta cu aceasta alga si i-a mers foarte bine ,acum ar vrea sa urmeze iar dar nu mai are aceasta alga . Daca ma puteti ajuta imi puteti scrie aanemonaa2000@yahoo.com .Va multumesc
RăspundețiȘtergereAwesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
RăspundețiȘtergereA theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out.
Please let me know where you got your theme. Thanks a lot
Here is my homepage - Horacio Pollok
donez ciuperca galodium baia mare 0756875823
RăspundețiȘtergeredomnu din baia mare mai aveti ciuperca sa donati? sunt din salaj am mare nevoie daca are cineva sa doneze ankailies28@gmail.com
Ștergeream folosit in urma cu 40 ani cu succes si as dori dac are la resita cineva
RăspundețiȘtergereBună,
ȘtergereSi eu sunt din Reșița și as vrea ciuperca. Ati reușit să procurați?
Mulțumesc anticipat.
Bună,
ȘtergereSi eu sunt din Reșița și as dori sa știu dacă ați reușit să procurați ciuperca. Sunt interesata.
Mulțumesc.
Buna ziua. Va scriu cu intarziere, avand in vedere vechimea blogului dumneavoastra, dar abia ieri am aflat de aceasta minunata ciuperca si as fi mai mult decat interesata de achizitionarea unei bucatele cat de mici pentru a o putea creste mai departe. Problema este ca am tot vazut pe internet ca unii oameni chiar fac o mare specula din treaba asta si nu m-as increde in oricine, dar am citit blogul dumneavoastra si mi s-a parut, poate cel mai curat si sincer. V-as ruga din suflet, daca exista cineva care ma poate indruma in achizitionarea unei astfel de ciuperci sa ma contacteze cum poate la numarul 0752 181 789- Ana Maria. Dati-mi mesaj sau orice fel de semn si va contactez eu. Sunt din Bucuresti. va multumesc mult!
RăspundețiȘtergereeu o am dar cand am sa termin tratamentul am sa o dau mai daparte
RăspundețiȘtergereAs dori si eu o ciupercuta.am folosit in 2011. Am tot dat dar nimeni nu mai are. 0770766382 valcea
RăspundețiȘtergereSe Innmulteste imediat daca aveti grija de ea.0770766382
RăspundețiȘtergeredonez ciupercuta kefir in Iasi.0749052280
RăspundețiȘtergeredonez ciupercuta de kefir in Iasi.0749052280
RăspundețiȘtergerebuna ziua, donez ciuperca de kefir in bucuresti ( zona dristor si dorobanti) 0735613616
RăspundețiȘtergerein galati cineva cu ciuperca de kefir sau kombucha? Astept un raspuns la 0745312407.Va multumesc!
RăspundețiȘtergereDonez ciuperca kefir de lapte, sunt din Arad. Contact prin sms la 0746882417
RăspundețiȘtergereDraga Elena, doresc sa te contrazic intr-o singura privinta, cea cu intoleranta la lactoza: Kefirul este recomandat persoanelor cu intoleranta la lactoza, deoarece ciuperca cu asta se hraneste, cu lactoza(zaharurile) laptelui. Astfel recomand, kefir din lapte de capra(laptele de capra este mai sarac in lactoza!- 93% din persoanele cu intoleranta la lactoza nu au nici o problema in bautul laptelui de capra!
RăspundețiȘtergereApropo' donez si eu ciuperca, stau in Salajan(Bucuresti). 0732381200
Buna Catalin. Spune-mi, te rog, daca mai este valabil anuntul tau. Am avut recent probleme de sanatate si ma intereseaza foarte mult sa incep sa folosesc kefirul de lapte. Ms mult, Andreea (tel 0745 44 83 91 sau mail andry001@yahoo.com).
ȘtergereBuna ziua!Sunt din Bacau si sunt interesata de ciuperca kefir de lapte.Doneaza cineva in aceasta zona? Contact prin email:vasilebudai@yahoo.com.Va multumesc!
RăspundețiȘtergereBuna ziua!Sunt din Bacau si sunt interesata de ciuperca kefir de lapte.Doneaza cineva in acesta zona?Contact pe email:vasilebudai@yahoo.com.Va multumesc!
RăspundețiȘtergereBuna ziua, sunt din Bucuresti si donez cu drag kefir de apa si de lapte cui doreste. Se inmulteste repede si ajunge sa imi prisoseasca. Vreau sa fac un bine si altora, pentru ca mie mi-a facut foarte bine (ani de zile cu medicamente n-au facut ce-a facut acest kefir!). Ma puteti contacta la tel: 0724.403.910. Cu bine, Diana.
RăspundețiȘtergereBuna Diana. Spune-mi, te rog, daca mai este valabil anuntul tau. Am avut recent probleme de sanatate si ma intereseaza foarte mult sa incep sa folosesc kefirul de lapte. Ms mult, Andreea (tel 0745 44 83 91 sau mail andry001@yahoo.com).
ȘtergereBuna ziua. Sunt din Galati si ofer ciuperca de kefir(alga galodium) celor interesati. Poate fi trimisa in orice loc al tarii. Tel: 0770-522.484, mail: lisycat@yahoo.com. Va multumesc.
RăspundețiȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergerema intereseaza si pe mine aceadta ciuperca. Cineva interesat sa doneze? Am o fetita cu probleme de constipatie si cred ca i-ar prinde bine asa ceva. Stau in Bucuresti. Multumesc.
ofer ciuperca tibetana
RăspundețiȘtergereDonez chefir - ciuperca tibetana de lapte celor ce doresc prepararea kefirului gustos si sanatos in casa. ali78ina@yahoo.com - Suceava
Buna ziua,
RăspundețiȘtergerestie cineva cum se poate transporta aceasta alga in Germania (cu avionul)? Multumesc!
Intr-un borcan etans, cu o cantitate modica de lapte, se poate mentine 3-4 zile.
ȘtergereAstept raspuns la vsorin@gmx.net
RăspundețiȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereGasiti aici Donatori Kefir de Lapte
https://www.facebook.com/notes/chefir_romania/donatori-kefir-de-lapte/467862839890645
Câteva informații folositoare:
RăspundețiȘtergerehttp://users.sa.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html#Storing_kefir-grains
Bună sunt din resita și mă interesează și pe mine aceasta ciuperca ast răspuns multumesc.
RăspundețiȘtergereCiuperca este verificata de mine de mai multi ani si intr-adevar este foarte buna.Trebiue multa perseverenta si putina vointa.
ȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereMă interesează şi pe mine această ciupercă de kefir(alga galodium). Cineva interesat sa doneze? mariana.puscalau@yahoo.com
Buna ziua, Dna Elena!Buna ziua tuturor,
RăspundețiȘtergereAm primit de 1 zi o colonie si ma pregatesc sa o utilizez...Citind diversele mesaje postate, ma simt ca facind parte dintr-o maaaare familie, cea a fericitilor producatori de Bio Kefir! Si a si mai fericitilor consumatori de Kefir natural! Gratitudine tuturor pentru gesturile voastre de partaj, partaj de colonii, partaj de infomatii, partaj de experiente! Un an nou plin de bucurie!
Buna ziua tuturor membrilor acestui forum. Doresc sa primesc si eu ciuperca de chefir daca mai sunt persoane care pot dona. Multumiri anticipate. Sorin.
Ștergereemail: smirea@gmail.com
Sunt fin timisoara si doresc si eu ciuperca kefir tel meu ii ⁿ0732888827 multumesc
RăspundețiȘtergereI am genuinely delighted to glance at this blog posts which contains tons of
RăspundețiȘtergereuseful data, thanks for providing such data.
Buna ziua, as dori si eu ciuperca de kefir, daca imi poate dona cineva, sunt din brasov. Multumesc anticipat. Tel. 0746224023- doar sms si sun eu. Multumesc
RăspundețiȘtergereAs dori si eu ciuperca kefir daca e posibil. Vin in Bacau saptaminal din Onesti. Daca doriti sa ma sunati 0741620396
RăspundețiȘtergereMultumesc
Buna ziua, tuturor! Imi doresc si eu ciuperca de kefir? Mai are cineva de dat? Multumesc frumos si multa sanatate!
RăspundețiȘtergere