Eh, parca v-am mai spus ca urasc revistele cu profil culinar care contin nshpe mii de erori - grafice, de tehnoredactare, de compozitie, anoste. Dar la unele am ramas abonata, din obisnuinta cred. In fine. In ultimul numar din "Secretele bucatariei" am gasit o reteta care m-a tentat teribil, dar nu am avut timp sa o fac pana acum. Azi, in a 6-a zi la dieta, zi de amidonuri, m-am gandit ca e cea mai potrivita. Mai aveam si ceva iahnie de fasole, caz in care reteta era un dezastru... asa ca am purces la drum, dar nu inainte de a face unele "adaptari" personale.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Aveti nevoie de:
100 g linte verde
1 lingurita pudra de curry
300 g cartofi fierti in coaja
100 g morcovi
4 catei de usturoi
150 g rosii tocate concervate
1 lingurita de ghimbir razuit
3 linguri ulei
1 ceapa mare
1 lingurita coriandru zdrobit
1/2 lingurita chimen macinat
sare, piper
2 lingurite pasta de curry
250 ml supa de legume
Am spalat cartofii bine si i-am pus in apa cu sare si 1 frunza de dafin la fiert in apa fierbinte, la foc mediu spre mic, circa 30 minute. Trebuie sa ramana un pic "al dente", nu ca pentru piure si este de preferat sa fie din cei rosii. Dupa fierbere, se scot si se lasa la racit inainte de a fi curatati.
Lintea (in revista era din cea rosie, dar eu nu ma impac cu ea prea tare!) am spalat-o si am pus-o la fiert in 500 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca se lasa 10 minute la foc domol si se adauga pulberea de curry si putina sare. Cand este gata (sa ramana si aceasta "al dente"!), se scurge de lichidul in care a fiert.
O parte din lichid se foloseste ca sa fiarba - timp de 2 minute, nu mai mult! - morcovul taiat cuburi.
Se decojesc cartofii si se taie cuburi, iar peste ei se adauga morcovul cuburi.
Se toaca ceapa potrivit, usturoiul se zdrobeste cu latul cutitului si se toaca, iar ghimbirul se rade. Se amesteca toate si cu rosiile din conserva.
Eu am folosit rosii din acestea:
Se pregateste coriandrul zdrobit, chimenul si pasta de curry la indemana.
Intr-un wok se pune uleiul si se incinge la mediu. Se adauga amestecul de ceapa si se inabusa, amestecand, fie cu o paleta, fie prin rasturnarea continutului tigaii.
Se adauga chimenul, coriandul si pasta de curry si se amesteca de 2-3 ori.
Se adauga morcovii si cartofii cuburi si supa.
Se lasa sa fiarba la foc domol circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga lintea si se mai lasa circa 5 minute. Se adauga sare si piper proaspat macinat dupa gust.
Se consuma, ornand cu ceapa verde tocata oblic sau cu alta verdeata aromata.
Este aromata, dar nu foarte iute, asa ca atunci cand am consumat portia de pranz am rasnit si ceva fulgi de chili pe deasupra. Dar, pentru cei care gustul de iute trebuie sa fie ponderat, acestea sunt proportiile ideale.
Pofta buna! Este un produs de post excelent!
Ai pus multe lucruri bune, te cred ca este buna...
RăspundețiȘtergerePa, Cristina....
Multumesc pentru aprecieri. Am fost chiar surprinsa, pentru ca mie retetele astea de prin reviste nu-mi reusesc. Cel putin nu asa cum mi-as dori eu. Am fost incantata de preparat.
RăspundețiȘtergereDupa ingrediente sigur este buna.Si foarte hranitoare,cu proteine...
RăspundețiȘtergerePa,pa
aaaaaa cred ca o sa o fac si eu,pare f buna,numa sa reusesc sa fierb bine lintea,inca nu am gatit linte pana acuma!
RăspundețiȘtergereOricum ma cam bate gandul sa fac aceasta dieta si numai datorita dvs ca vad cate retete minunate postati!
Pai, lintea asta fierbe foarte usor. De asta nici nu am folosit din aia rosie, care se farama toata la fiert.
RăspundețiȘtergereSi, da, este foarte buna reteta la dieta pe care o tin eu, dar cu un singur amendament: cantitatea pe care am facut-o eu este pentru 2 persoane - pranz si cina. Hi, hi, hi.
Daniela, multam de aprecieri, este intr-adevar hranitoare, aromata si deosebita. Si s-a papat toata... nimica n-a mai ramas! Ba chiar am comanda speciala sa mai fac, saptamana viitoare insa. Pentru maine am alte proiecte, fiind zi de Carbohidrati si am voie ceva dulce.
RăspundețiȘtergereElena, this lentil curry sounds very delicious and healthy.
RăspundețiȘtergereElena draga, zic eu mereu "chinezoaica" trebuia sa fi ! O sa fac si eu dar musai cu leguma mea preferata-CARNEA_lol... O duminica placuta! Cami
RăspundețiȘtergere