Din ciclul "Vazut-placut-incercat" va prezint acum o reteta de biscuitei. Imi place mult un blog, care si-a schimbat fata de ceva vreme: "Papa bun" a lui Cristi Roman, care a devenit "Food blog". Bine, imi place proprietarul sau, care aduce o nota deosebita. Este un jurnalist roman in Irlanda, de unde aduce multe note cu accente deosebite. Cu toate ca sunt fan inrait al bucatariei asiatice, descopar cu placere retete cu haine noi pe acest blog. Si-mi mai place ca este adeptul unei alimentatii cat se poate de sanatoase. Deci pe Food blog am descoperit o reteta de un dulce simplu si delicat. Dar - ca exista si un dar - nu am respectat intocmai si la fel retetarul. Sa ma ierte Cristi Roman, dar am adaugat o mica nota personala acestei idei deosebite.
Aceasta reteta este pentru ziua de Crabohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Aveti nevoie de:
100 g migdale macinate
1 lingurita de scortisoara macinata proaspat
1 lingurita pudra de roscove
1 varf de lingurita pulbere de ghimbir
2 lingurite pline de zahar brun
2 oua proaspete mari
1 lingurita plina cu faina
pentru decor:
ceva stafide inmuiate in rom
fulgi de migdale
Intr-un vas puneti, migdalele macinate, scortisoara, pudra de roscove, ghimbirul si zaharul.
Amestecati cu o lingura foarte bine, ca sa se amestece ingredientele. Apoi puneti cele doua oua.
Puneti mixerul minune (cei ca mine care au primit cadou un mixer Phillips, il pun la treaba!) sau de care aveti in functiune pentru 2 minute si creati o pasta. Acum e momentul sa adaugati si faina si sa mai mixati 30 de secunde.
Puneti o hartie de copt intr-o tava si formati cu o lingurita biscuiti de ce forma doriti. Eu i-am vrut asa, mai neregulati, ca niste monede mai mari. Ornati cu stafidele aromate si cu fulgi de migdale.
Tava sta la cuptor preincalzit, la circa 200 de grade, la foc mediu, 15-20 minute. Se scot si se lasa putin sa se racoreasca. Au un gust vag ca de turta dulce, dar mai aromati de la ghimbir.
Merita sa-i incercati ca sunt GROZAVI! Eu am intrebat daca se intaresc in timp si am primit raspunsul previzibil: Nu stiu, s-au terminat in 5 minute!
Acesta este adevarul, nici eu nu pot raspunde la intrebarea asta.
Arata super,si cu migdalele laminate si mai bine.
RăspundețiȘtergereCum t-i se pare gustul de roscove?
Pe curand
Divan, jednostavan i brz slatkiš!
RăspundețiȘtergereDaniela, mi-a placut foarte mult gustul! Mai mult decat daca i-as fi facut cu cacao. Sunt ideal de dulci pentru mine si fragezi.
RăspundețiȘtergereTako Je Emo_serpica! Ja sam oduševljen da ih i zdravo u odnosu na druge slatkiše.
RăspundețiȘtergereelena,ce interesanti biscuiti!si cu o compozitie asemenea.eu sunt amatoare de retete cu pudra de roscove,imi place f.mult.ti-au iesit niste aricei apetisanti,am sa-i fac si eu!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca ti-a placut reteta si inovatiile tale mi se pare super ok :) .
RăspundețiȘtergeremmm, cat de crocanti si deliciosi pot arata, o reteta simpla pe care o poate incerca oricine si o degusta, bravo :)
RăspundețiȘtergere