marți, 24 noiembrie 2009

Fursecuri mai altfel (Rachel)

Sunt un fan al unei personalitati media din domeniul culinar, Rachel Allen. Spre deosebire de alte persoane care apar pe sticla sau scriu carti de bucate, ea se straduie sa promoveze retete usor de facut, dar delicioase. Nu altereaza gustul unor retete traditionale, ci doar le reinventeaza, renuntand la unele etape de preparare, facandu-te sa crezi ca si tu poti face oricand asa ceva, chiar daca n-ai intrat niciodata intr-o bucatarie. Dar sa trecem la aceasta reteta care provine de la ea, insa, in traditionalul ei stil deja, am reinventat-o putin. Mda, stiu ca e post, dar aveam reteta, imaginile, dar nu am apucat sa o postez inainte de a incepe postul. Eu cred ca va foloseste la  capitolul - idei simple de sarbatori. Pentru ca deja trebuie sa va ganditi cam ce meniu veti face familiei, nu foarte greoi, si putin altfel, mai ales ca aprovizionarea cu ingredientele necesare suntem nevoiti sa o facem gradat in aceasta perioada.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
450 g faina alba (sau integrala, vreau sa incerc si cu aceasta faina, ca ea spunea ca se poate!)
1 lingurita cu varf si 1 rasa de praf de copt (nu va speriati si nu-l dizolvati in nimic!)
1/2 lingurita sare
25 g zahar
75 g unt
2 oua
200 ml lapte
50 g zahar brun (sau normal)
mirodenii - 1/4 lingurita de ghimbir pulbere, 1 varf cutit de cardamom pulbere, sau nucsoara, sau anason stelat pulbere
putina faina pentru manuit aluatul
gem acrisor de caise, gutui, ma rog dupa gust
150 ml frisca batuta cu 20 g de zahar pudra

Cea mai tare operatie - porniti cuptorul, ca sa fie incins cand trebuie puse la copt fursecurile!
Intr-un vas puneti faina, sarea, mirodeniile, zaharul si mirodeniile.









Adaugati untul rece taiat cubulete.









Se amesteca untul cu amestecul uscat, faramitandu-l usor in faina. Amestecarea aluatului se face cu degetele desfacute, usor, fara a insista si a transforma totul intr-o pasta densa.  
Trebuie doar incorporate ingredientele, nu sa topiti zaharul prin amestecare!
Separat puneti cele doua oua si le bateti energic cu un tel para, adaugand si laptele. Se toarna din amestecul lichid in vas cate putin, incorporandu-l in faina.
Atentie! Trebuie sa mai lasati circa 3 linguri de lichid pentru a unge fursecurile! 


Se transfera pe un blat infainat aluatul adunat. Se intinde usor o foaie de aproximativ 1 cm grosime si se taie cu un pahar fursecuri rotunde.


Cu o pensula ungeti cu restul de ou batut cu lapte toate fursecurile. Le trantiti cu fata unsa in fafurioara cu zahar brun. Intr-o tava mai mare se presoara putina faina si se aseaza rondele unse si glazurate.









Se pune tava in cuptorul, care este deja incins, pentru circa 10 minute la temperatura medie spre mare.
Verificati sa creasca putin, sa nu se rumeneasca prea tare pe fund, trebuie sa ramana albe.









Am mai facut o transa, ca prima s-a terminat foarte repede, si, cererea fiind pentru ele simple, am mai pus migdale zdrobite peste zaharul cu care le-am glazurat inainte de a le da la cuptor si le-am presat putin ca sa nu cada la copt.









Sa revenim la primele, fara migdale. Se lasa la racit pe un gratar, se ung cu un gem acrisor si se decoreaza cu frisca si migdale zdrobite sau doar cu frisca.









Sau, cele cu migdale:









Au un gust aromat de la ghimbir, sunt un fel de biscuiti-fursecuri care se pot transforma in prajitura, dupa inspiratia fiecaruia. Sunt, in perioada asta o optiune mai altfel la dulciurile de pe masa de sarbatoare.











Inca ceva: daca le faceti simple, de sarbatori, le puteti taia in diverse forme, cat mai amuzante, pentru ca la copt nu se deformeaza, stricandu-va placerea!


4 comentarii:

  1. Duminica e primul ADVENT. Ai inceput cu pregatirile? Eu ma apuc de fursecuri vineri. O zi buna! Cami

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu programasem pentru weekend un tort mai special din colectia secreta! Sa vad...

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine ! Am facut si eu ceva asemanator, scones le spune, si tot asa erau prezentate pe www.joyofbaking.com, cu frisca si gem. Sunt foarte bune ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, le stiu si eu, doar ca alea erau cu gemul pus peste frisca si nu au aceeasu compozitie. Acum, Rachel s-a inspirat, sau mai degraba aia de la Rachel... asta nu mai stiu. Reteta, in mare parte asa cum am preparat-o eu, este a lui Rachel Allen. Important e ca e foarte buna si usor de facut. Mersi mult pentru vizita si te mai astept pe aici, daca-ti place cate ceva.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails