joi, 12 noiembrie 2009

Alta salata de fasole

Ne pregatim sa sarbatorim un eveniment important pentru spiritualitatea noastra: nasterea Domnului. Dincolo de o discutie serioasa privind sensul postului, curatirea sufletului in vederea unei sarbatori atat de importanta pentru noi, crestinii, m-am confruntat cu multe solicitari de retete, adecvate Rina's Diet, de post. Normal ca sunt multe posibilitati, multe din ele foarte interesante. Dar dilema noastra, adeptii acestei diete, este ziua de proteine, unde suntem destul de limitati la capitolul ingrediente.Daca tofu nu mai este o ciudatenie, ciuperca de padure uscata fiind ceva comun ca ingredient, seitanul nu este inca asa de cunoscut. Eu am facut o tentativa, dar care poate fi un punct de pornire. In cascaval de post sau unele pateuri nu am incredere ca sunt integral vegetale, atata timp cat majoritatea au si cazeina, care este de provenienta animala! Cum inca n-am facut aprovizionarea, raman datoare cu retetele care vor avea ca ingredient tofu. Mai aveti rabdare cateva zile si voi prezenta cateva variante. Deocamdata, inca o salata de fasole boabe.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
250 g fasole cu bobul mare, untoasa
1 ardei kapia copt
2-3 fire de ceapa verde
10 masline verzi
1 gogonea parguita

sare, piper
2 linguri ulei de masline
otet de mere
marar verde tocat
1 lingura sos picanto
1 lingura seminte de in rasnite



Fasolea se fierbe, schimband apa de 3 ori, in ultima adaugand si sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca intr-un vas.


















Se pregatesc restul legumelor


















Se toaca ceapa rondele, ardeiul fasii subtiri potrivite, rosia rondele, 5 din masline se taie feiute si se toaca mararul. Se adauga peste ceapa, ardei si feliutele de masline fasolea fiarta, marar tocat, sare, piper, ulei si otet.



















Se amesteca si se lasa sa stea 5 minute. Se adauga sosul picant dupa gust.









Se serveste cu rondele de gogonea (sau rosie!), maslinele intregi si verdeata. Eu i-am pus si 1 lingura seminte de in rasnite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails