Aceasta reteta am primit-o in dar de la o doamna speciala, cu care am avut onoarea sa socializez pe un forum unde se discuta despre Rina's Diet. Oana, multumesc pentru aceasta reteta. Din mare apreciere fata de tine, m-am straduit sa fac fotografii mai explicite. Ce este? O mancare aproape obisnuita in Orient, de toata ziua, dar este foarte buna la gust si... adecvata cu principiile Rina. Asa ca... v-o impartasesc, cu dorinta de a o face cunoscuta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Va trebuie:
50 g orez
50 g linte verde
sare, piper
2 linguri ulei de masline
250 ml supa de legume + 3 linguri
condiment Et Baharat
1 ceapa mare
1 lingurita de seminte de in coapte si macinate
Orezul spalat se pune in supa rece in masura de 1/3, adica 1 masura de orez si 3 masuri de supa, la fiert la foc mediu, intr-un vas acoperit, adaugand si 1 lingurita de ulei.
Inainte de asta se pune lintea in apa calduta la inmuiat.
Cand orezul ajunge la punctul de fierbere, se da deoparte si se adauga lintea scursa de apa si putina sare.
Se amesteca usor si se acopera. Se mai fierbe acoperit la foc mic 15 minute. Apoi se opreste focul si se lasa acoperit inca 5-10 minute. Atentie! Trebuie sa ramana "al dente", nu sa se faca terci!
Intre timp, se toaca ceapa in jumatate si apoi rondele subtiri.
Se adauga ceapa in tigaie cu restul de ulei, sare, piper proaspat macinat si 1/2 lingurita de condiment.
Ca sa nu avem "texte la proces", acesta este condimentul si se gaseste la magazinele cu produse orientale. De obicei il folosesc la condimentarea carnii de miel, dar are un gust special si la condimentarea acestei garnituri de ceapa.
Se inabusa ceapa la foc mic, amestecand des. Dupa ce devine translucida ceapa, se adauga 1 lingura de supa. Dupa absorbire, se mai adauga 1 si se lasa sa se fiarba ceapa, repetand operatia asta si cu ultima lingura. Cand este absorbit lichidul si ceapa moale, se opreste si se lasa sa se racoreasca putin.
Orezul se pune presat intr-o forma unsa cu putin ulei si se rastoarna pe farfurie. Se adauga ceapa alaturi si se pudreaza semintele de in rasnite deasupra.
Se poate servi cu o salata fresh alaturi, de exemplu.
Elena,nu pot decat sa ma bucur ca reteta a fost pe gustul tau si ma simt onorata ca ai pus-o pe blog(pentru ca pentru mine,tot ce vine de "acolo"..inseamna multe amintiri si nostalgii...)
RăspundețiȘtergereCat despre d-na speciala...chiar nu sunt!Pentru mine tu esti cu adevarat speciala din enorm de multe motive!As vrea eu sa fiu ca tine macar intr-o infima masura ...
Oh, nu era o gratulare, ci chiar adevarul "gol-golut". Eu consider ca oamenii care oricand pot avea un cuvant de binete, de incurajare pentru altii sunt speciali. Ceva din calitatea ta de om bun si cu suflet frumos vreau sa transmit si eu mai departe. Inca invat sa fac asta, dar ma bucur de fiecare data cand cineva invata ceva de la mine, pentru ca acel ceva este preluat de la oameni speciali ca tine. Eu sunt doar un mesager.
RăspundețiȘtergereTe pup si sa ai un weekend minunat!
Si ce ma bucur ca m-ati directionat aici...am primit de curand baharat si nu prea stiam la ce sa-l folosesc. O sa incerc si eu!!!
RăspundețiȘtergere