De foarte multa vreme imi fac curaj sa fac ceva ce-mi place. Dar... mi-era teama ca n-o sa pot face ceva nici pe departe asemanator cu realitatea. Nu ca altadata asemenea scrupule m-ar fi oprit! Dar, aceasta reteta pentru mine era similara cu "arta si precizie" si mi-a trebuit ceva curaj sa ma apuc de treaba. M-am gandit nitel - nu prea mult - ca asa se poate invata: exersand! Deci: urmeaza exercitiul meu. E modest, sunt prima care recunoaste, dar mie mi s-a parut interesant si atunci m-am gandit sa dau un imbold si altora sa incerce. Reteta are doua variante - cea cu peste afumat pentru cei care nu sunt la dieta si cea integral vegetala, care este recomandata celor la Rina's Diet.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Va trebuie:
2 cani de 200 ml capacitate cu orez cu bob rotund de calitate
560 ml apa
sare
4 linguri otet
3 linguri zahar
1 morcov
1 castravete
3 ciuperci
1 felie de dovleac
1 rosie
1 avocado
1 macrou afumat, curatat de piele si de oase
seminte de susan si in pentru "tapetat" rulourile
Intai si intai, din orez si sare, otet si zahar se prepara orezul pentru sushi dupa aceasta reteta, fiindca in CristinaK, o doamna deosebita, am avut eu deplina incredere. A rezultat acest orez:
Dupa aceea pregatim legumele si pestele, pentru ambele variante ale retetei: dovleac taiat bastonase, stropit cu sare si piper si putin otet;
ciuperci - palaria doar - taiate si astea bastonase si stropite cu sare si zeama de lamaie;
semintele de susan si de in, coapte separat in tigaie antiaderenta si puse la indemana;
castravete curatat si taiat feliute si apoi bastonase;
pestele afumat curata si taiat fasii;
Avocado este curatat si taiat atent in bastonase, sarat si stropit cu zeama de lamaie; rosia, taiata felii si bastonase, dar fara seminte si coaja; morcovul fiert 2 minute in apa cu sare.
Trecem apoi la operatia de finete, crearea rulourilor, si va recomand sa aveti la indemana un vas cu apa, ca sa va umeziti mainile din cand in cand. Pe o folie, pe suprafata plana, intindeti orez, dupa ce ati luat cu mana si ati presat cu atentie, formand o foaie, cam asa:
Apoi, la mijloc puneti un rand de "umplutura" astfel:
-pentru cele cu peste am pus betisoare de castravete, alaturi fasii de peste afumat si apoi morcov; a, si cateva fire de marar (!!!!!);
-pentru cele de dieta am pus dovleac fasii, ciuperci si avocado; iar la al doilea am pus si rosii;
Apoi, cu ajutorul foliei am rulat orezul sa acopere umplutura, presand usor umplutura inauntru; tot timpul se desprinde folia si se ruleaza strans, ca umplutura sa ajunga la mijloc. La final se strange bine ruloul si se lasa in folie in timp ce preparam altul.
Dupa aceea se presoara pe folie curata seminte de susan si in si se rasuceste ruloul, ca sa se tapeteze cu seminte.
Se termina toate rulourile. Eu am impartit in patru cantitatea de orez si am facut 4 rulouri, doua cu peste si doua vegetale. Iar la cele vegetale unul era cu rosie, altul nu.
Dupa ce stau 10 minute sau 15, rulourile se taie cu un cutit bine ascutit, uns cu degetul cu putin ulei. Acesta trebuie sa fie la indemana pe o farfurioara.
Cu peste:
Si vegetale:
Inca una din cele cu peste, din care fiul meu mi-a transmis ca ar manca intr-una, fara oprire.
Dar, cum la dieta Rina nu avem voie combinatia proteine cu amidon, cele vegetale sunt pentru mine si le-am pus in capul trebii, ca sa fim bine intelesi!
Concluzia: Nu mai amanati, incercati! Sunt fenomenale si asa, fara foaie "nori" din alge pentru rulare - din care nu am gasit! Si fara peste crud, din care nu as incerca pentru ca nu am incredere ca as gasi ceva sanatos pentru a fi consumat crud.
Brava, bravisima, munca multa ! Daca doresti sa te mai experimentezi in aceste tehnici (nu ca tu nu ai facut bine), am o specialista care traieste in Japan, o romanca, sa vezi ce minunatii de modele face fata asta... E la mine in lista de bloguri cu numele de Cristina K Iti doresc o zi minunata! Cami
RăspundețiȘtergereSaru'mana pentru cuvintele frumoase. Pai, dansa este "vinovata" de curajul meu. Fara explicatiile minutioase, facand sa para totul simplu, nu mi-as fi facut curaj nicicand. Prepararea orezului are link direct la metoda de pe blogul dansei. Desi nu o pot concura, promit sa exersez, sa suplinesc prin exercitiu lipsurile la capitolul artistic!
RăspundețiȘtergereI love Sushi! Yours looks great!
RăspundețiȘtergereThanks very much... and thanks for your visit!
RăspundețiȘtergereti-a iesit foarte bine!!!
RăspundețiȘtergereMitinita, mersi mult, dar sunt departe de ce ar fi trebuit. Eram si eu novice atunci. Acum am mai mult exercitiu si sunt mai reusite. Sper doar sa apuc sa mai updatez unele retete, in variante imbunatatite.
RăspundețiȘtergere