Pai, ce, salata nu stie lumea sa faca? Ai luat-o rau pe aratura, mami! Deh, citind si rascitind pe forumuri de culinarit, m-a uimit multimea intrebarilor de genul: voi cum faceti salata? Doamne, doar nu-ti trebuie un masterat pentru a face o salata!
Va trebuie:
salata iceberg (sau aisberg - asa cum am vazut eu scris intr-un super, hypermarket de renume) - nu am avut
salata verde "romana"
salata verde "lollo bianco" (sau creata obisnuita)
salata verde "batavian" (de data asta n-am avut)
cateva fire de rucolla
1 fir de ceapa verde
o bucata de castravete
2-3 ridichi rosii
cateva fire de varza
1 gogonea parguita sau 1 rosie
sare, piper
1 lingura ulei de masline
1-2 linguri zeama de lamaie, dupa gust
Ceapa verde se toaca marunt, si se adauga jumatate intr-un bol. Se taie feliute 1/2 din castravete si din ridichi si se adauga peste ceapa.
Se adauga varza tocata.
Deasupra se rupe in bucati salata verde spalata, se adauga restul de ceapa verde, castravete si ridichi. Se taie cubulete gogoneaua sau rosia si se aseaza rondelele deasupra, iar la mijloc rucolla.
Din sare, zeama de lamaie, piper si ulei, batute cu un tel micut sau cu furculita se face un dressing. Se toarna acest dressing doar la servire, ca sa nu afecteze aspectul crocant al frunzelor de salata.
Deci:
salata "romana", miez
Si intreaga
lollo bianco
dar poate fi si lollo rosso
Aceasta salata lipseste din bol, dar, daca o gasiti sa o puneti neaparat, ca este deosebit de gustoasa - batavian fiind numele ei
Iar asta este "aisberg"
Deci, nu mai este o banala salata! Sper sa nu aruncati cu oua virtuale dupa mine!
Elena, mersi pt. portia de ris ! da de ce sa aruncam cu oua? Mai bine aruncam cu salata-lol...Un sfirsit de saptamina minunat! Cami
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, un weekend asa cum doresti. Deci am scapat de oua!!!!!
RăspundețiȘtergere