joi, 17 februarie 2011

Salata de cruditati pentru dieta

O sa ziceti ca o salata de cruditati este dietetica in sine si ca nu e nevoie de precizarea din titlu. Ei bine, nu e chiar asa! Cand am cautat cateodata ceva am dat usor peste retete de cruditati in care se adauga maioneza de exemplu. Din start, acea salata este doar o salata si atat. De cruditati este impropriu spus. Si cum la dieta Rina exista o zi intreaga alocata exclusiv fructelor si legumelor crude sau foarte putin tratate termic, m-am gandit sa dau si altora idei. Este doar o propunere, dar daca o sa incercati - fie ca sunteti sau nu la dieta - o sa va placa!
Aceasta reteta este pentru ziua de Vitamine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
1 bulb sau cateva foi de fenicul
1 ardei kapia rosu
1 ardei iute
1 mar
sare
zeama de lamaie proaspat stoarsa dupa gust
miez de nuca tocata fasii de la 2-3 nuci

Feniculul se taie fasii subtiri dupa ce opriti frunzulitele pentru decor, ardeiul kapia tot asa si ardeiul iute rondele. Marul, bine spalat, se taie faliute si apoi cubulete, cu exceptia catorva felii daca vreti sa va jucati de-a ornatul.










Se sareaza si se adauga zeama de lamaie, amestecand ingredientele bine. Se aseaza pe platou, adaugand nucile taiate si frunzulitele de fenicul rupte. Ornati cu ceva feliute de mar sau cum va place. 








Este minunata, un pic acida, un pic iute. Apoi, ce amestec de texturi!








Ce are deosebit? Mai nimic... Nu are ulei, pentru ca la aceasta dieta in ziua de Vitamine nu este permis, desi nu prea sunt de acord cu acest lucru daca ma gandesc foarte bine la uleiul presat la rece... Si aici o portie mai mica, pentru cina, fara nuci pentru ca nu mai aveam.








Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Suna bine pentru cei care tin dieta.N-ai decat sa razi de mine,dar ce gust are acest fenicul?N-am mai vazut,n-am auzit,de gustat nici atat.Sa ai spor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Beatrice, il gasesti in toate supermarketurile, in afara de Plus. Are o textura crocanta, aromata, dar mult mai fin decat semintele. Aroma este asemanatoare cu anasonul. Eu sunt amorezata de el. Cum arata vezi la aceasta reteta a mea mai bine - http://bucatariaelenei.blogspot.com/2010/06/salata-simpla-de-fenicul.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar dacă nu sunt la dietă, aş mânca aşa ceva. Arată bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ionela, ma bucur ca-ti place salata mea. Pana sa ajung sa raspund, am mai postat una, foarte gustoasa. A fost, pentru ca s-a terminat, o bunatate. Cu migdale.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails