Aceasta salata a fost rezultatul unei inspiratii de moment. Este foarte buna, mai ales la ziua mea de Amidonuri de la dieta, se face relativ repede si este perfect echilibrata la texturi. Avand in vedere ce caruta de nervi mi-a facut incarcarea pozelor in posturile aflate in draft, este mai buna decat ma asteptam. Am descoperit o posibila incompatibilitate dintre mozilla firefox (versiunea mea cu setarile ei) si codurile html de la blogspot. De-abia maine o sa stiu care sunt setarile vinovate, sau nu, dar s-a remediat problema incarcarii pozelor. Si asta dupa ce mi-am facut si cont pe flickr si tot nu incarca blogspot pozele!!! Ce-a fost a trecut, cel putin momentan, deci revin cu reteta de salata de linte pentru ziua de Amidonuri de la dieta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
150 g linte uscata
1 bulb de fenel (fenicul)
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1 lingurita condiment baharat (se gaseste la macelariile arabesti)
sare, piper proaspat macinat
zeama de lamaie proaspat stoarsa
masline kalamata mici, dupa gust
1 rosie pentru decor
1 lingura ulei de masline extravirgin
Lintea se pune in apa clocotita, dar nu pe foc, in vas acoperit, la inmuiat pentru 30 de minute. Inainte o spalam in apa rece, clatind-o de cateva ori. Apoi se pune la fiert pentru 10 minute, ca sa ramana al dente, cu putina sare si lingurita de baharat.
Feniculul se spala, se pastreaza frunzele verzi pentru decor, iar bulbul se taie felii subtiri. Ardeii se toaca fasii, dar nu prea lungi. Se pun intr-un vas, se condimenteaza cu sare si piper si zeama de lamaie.
Se adauga lintea fiarta, racita si scursa de zeama de la fiert. Apoi se pun maslinele si uleiul, amestecand usor.
Se lasa putin, ca sa se intrepatrunda gusturile si se pune pe platou sau farfurie, ornand cu felii subtiri de rosie si frunzulitele verzi de fenicul.
Este consistenta, aromata discret si echilibrata ca texturi.
MMMMmm, ce poza superba. Arata foarte bine si cred ca afost si foarte buna!! ce pofta mi-ai facut ce linte....delicios...
RăspundețiȘtergereIulia, a fost excelenta! Fara sa fie la fel de consistenta ca cele cu naut sau fasole, a fost satioasa si aromata. Se poate face si in varianta raw, lasand lintea la inmuiat mai mult timp in apa calduta, eventual de seara pana dimineata. Eu am facut si astfel de retete cu linte si hrisca.
RăspundețiȘtergere