Cand eram la inceput cu dieta aceasta si nu aparuse inca lucrarea cu partea cu mentinerea, proaspetele adepte ale acestui mod de alimentatie ne-am intrebat cum va fi sa renuntam la micile placeri pe care le aveam fiecare. Cel mai greu a fost sa renuntam la unele combinatii, dar am perseverat si am reusit. Da, se poate pizza si fara branzeturi pe ea. Stiu ca parca nu e pizza, daca nu este asa, dar nu este adevarat, iar aceasta reteta vine sa va arate tocmai asta. Trebuie sa recunosc, mie mi-a fost ceva mai usor oricum, pentru ca nu-mi place pizza cu carne, indiferent de forma ei. Oricum imi placea pizza vegetariana, deci a trebuit doar sa fac efortul sa renunt la mozzarela. Deh, trebuie sa si renunti la cate ceva! Dar se poate si o sa va dovedesc.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
pentru blat:
200 g faina,
1/2 lingurita zahar
sare
sare
oregano
1 lingura ulei de masline
100 ml apa calduta
drojdie cat o nuca
pentru umplutura:
1 praz
1/2 ardei gras rosu
2 ciuperci medii
5 masline
1 rosie
sare, piper proaspat macinat
1 lingurita ulei de masline
1 rosie
sare, piper proaspat macinat
1 lingurita ulei de masline
sos de rosii (facut de mine din bulion productie proprie, mustar, otet de la ardeii iuti si putin zahar brun!)
Blatul este foarte simplu de facut din faina, sare, zaharul, drojdia, oregano si apa calduta.
Dupa framantare timp de 5 minute, ca sa devina elastic aluatul, se adauga uleiul de masline si se mai framanta putin pentru incorporare.
Se pune intr-un vas acoperit cu folie alimentara si se lasa la caldura, ferit de curenti de aer (eu pun in cuptorul de microunde oprit, dupa o incalzire prealabila).
Cat sta aluatul la crescut se pregateste umplutura. Prazul se taie felii in diagonala, ardeiul fasii nu prea mari, ciupercile feliute. Se pun intr-o tigaie cu lingurita de ulei, sare si piper, acoperind cu un capac, pe foc mic, sa se inabuse putin, 3-4 minute.
Aluatul crescut doar pe jumatate (nu se lasa sa-si dubleze volumul!) se intinde in tava rotunda unsa cu foarte putin ulei, doar cu mainile, formand ca la foccacia mici adancituri.
Se pune sosul de rosii, intinzand uniform si se adauga legumele si ciupercile inabusite pe toata suprafata.
Apoi maslinele taiate fasii si rosiile feliute. Se mai adauga ceva oregano deasupra si se da la cuptor incins, dar la foc mediu pentru coacere. La cuptor cu gaz, deci fara ventilatie, circa 15 minute.
Trebuie sa arate cam asa:
Se mai poate pune putin sos de rosii, daca se doreste sau, eventual, sos picant. Fiecare dupa gustul propriu. Iar daca mariti imaginea o sa vedeti si aburii care ies din ea.
S-ar putea sa va surprinda, dar este foarte buna si asa, fara mozzarela. Stiu ca este ca o blasfemie, ca n-ar trebui sa se numeasca pizza, dar... ceva concesii se pot face ca sa-ti faci o pofta. Asa arata in sectiune:
Pofta buna!
Blatul este foarte simplu de facut din faina, sare, zaharul, drojdia, oregano si apa calduta.
Dupa framantare timp de 5 minute, ca sa devina elastic aluatul, se adauga uleiul de masline si se mai framanta putin pentru incorporare.
Se pune intr-un vas acoperit cu folie alimentara si se lasa la caldura, ferit de curenti de aer (eu pun in cuptorul de microunde oprit, dupa o incalzire prealabila).
Cat sta aluatul la crescut se pregateste umplutura. Prazul se taie felii in diagonala, ardeiul fasii nu prea mari, ciupercile feliute. Se pun intr-o tigaie cu lingurita de ulei, sare si piper, acoperind cu un capac, pe foc mic, sa se inabuse putin, 3-4 minute.
Aluatul crescut doar pe jumatate (nu se lasa sa-si dubleze volumul!) se intinde in tava rotunda unsa cu foarte putin ulei, doar cu mainile, formand ca la foccacia mici adancituri.
Se pune sosul de rosii, intinzand uniform si se adauga legumele si ciupercile inabusite pe toata suprafata.
Apoi maslinele taiate fasii si rosiile feliute. Se mai adauga ceva oregano deasupra si se da la cuptor incins, dar la foc mediu pentru coacere. La cuptor cu gaz, deci fara ventilatie, circa 15 minute.
Trebuie sa arate cam asa:
Se mai poate pune putin sos de rosii, daca se doreste sau, eventual, sos picant. Fiecare dupa gustul propriu. Iar daca mariti imaginea o sa vedeti si aburii care ies din ea.
S-ar putea sa va surprinda, dar este foarte buna si asa, fara mozzarela. Stiu ca este ca o blasfemie, ca n-ar trebui sa se numeasca pizza, dar... ceva concesii se pot face ca sa-ti faci o pofta. Asa arata in sectiune:
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.