miercuri, 24 noiembrie 2010

Salata de fenicul cu tofu

Pentru ca este post si imi plac salatele foarte mult, va propun una care se poate constitui intr-un pranz destul de consistent. Pentru cei care stramba din nas la tofu, ar trebui sa stie ca in salate este un mod ideal de a face cunostinta cu el si a se imprieteni. Simplu, nici mie nu-mi place, dar calitatea principala este ca, insotit cu legume si condimente este excelent. Eu, una, sunt fan al celui preparat de "Inedit", care de departe mi se pare cel mai bun de pe piata noastra. Dar, hei, este doar parerea mea! De preparat singura tofu, ce sa spun? Mi-e lene, asta e... Am avut o incercare esuata si... exista atatea sortimente incat am considerat ca nu merita sa-ti bati capul.
UPDATE: Tofu pe care-l folosesc este intr-una din imaginile de la reteta aceasta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie pentru doua portii:
400 g tofu afumat
3-4 linguri susan
2 linguri sos de soya light
1 bulb de fenicul
1 tija de telina verde
1/2 de gogosar sau ardei gras rosu
zeama de lamaie
sare, piper proaspat macinat
fulgi de chili (optional)
1 lingura ulei de nuci
1 fir de ceapa verde, doar partea verde taiata fasii in diagonala (optional)

Impricinatul, afumat









L-am taiat felii si am pus sosul de soya peste el si am lasat sa stea, pana am tocat legumele. Intre timp am pornit si cuptorul.









Am taiat felii subtiri feniculul si in diagonala tija de telina. Le-am pus pe platouri, am presarat sare si piper, iar deasupra am pus fasiile subtiri (ei, nu chiar subtiri, dar, in definitiv puteti sa le taiati cum va place!) de ardei gras.









Fiecare felie de tofu am taiat-o ca sa rezulte niste fasii nu prea mari. Le-am tavalit prin semintele de susan si le-am pus pe un gratar (cu tava dedesubt), iar apoi in cuptor, la gril.








Dupa vreo 10 minute trebuie intoarse, lasate inca 10 minute si apoi lasate la racorit.









Se aseaza peste restul legumelor, se pune uleiul de nuci si zeama de lamaie. Cam asta ar fi. Nu-i asa ca nu e greu?









Se poate servi asa, sau se pot adauga cateva fasii de ceapa verde deasupra.









Ori poate cu ceva fenicul condimentat cu fulgi de chilli proaspat rasniti, daca va place mai picant?









Puteti adauga si cateva din frunzele feniculului... Jucati-va cu gustul si testati!

6 comentarii:

  1. Super faina, poti sa-mi arati te rog ce tofu cumperi, ca nu ma pricep dar vreau sa incerc.
    Seara faina iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Yvonne, am facut un update la post, ca sa poti vedea imaginea ambalajului de la tofu. Multumesc pentru aprecieri, dar sa stii ca este excelent acesta. Pana la el si eu ziceam ca e bleah tofu! In imagine este unul din sortimente, dar exista cu ardei, chimen, simplu, afumat. Poti sa-l pui la legume trase la tigaie cu ce arome doresti, la cuptor, prajit (eu nu recomand, dar cine vrea, asta e!), adaugat in supe dese, salate (asa cum este in cutie, doar scurs de lichid), etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine, iar introducerea...parca e scrisa de mine- stramb din nas la tofu, mi-e lene de preparat... :)) daca zici ca e bine de facut cunostinta cu el in salate, poate am sa ma incumet si eu sa incerc... Multumim de reteta...

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta super de categorie A.Plina de vitamine...Bravo.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails