Aceasta reteta a fost rezultatul unei curiozitati. Impulsul a fost o reteta de curry cu ananas, preparata de Jamie Oliver. Numai ca eu am mai intervenit in reteta propusa de el si am adaugat cartof dulce, pentru ca mi s-a parut ca s-ar potrivi foarte bine. Asta si pentru ca am gasit cartof dulce la un pret rezonabil la Kaufland... Cel mai mare rol l-a avut curiozitatea in reusita aceasta si preparatul a fost o surpriza placuta.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
1 lingurita seminte de mustar negru
1 lingurita de seminte de mustar galbene
1 lingurita de seminte de chimion zdrobite
3 pastai de cardamom verde
4-5 frunze de curry (eu am avut uscate, deh, ca de unde proaspete!)
1 lingurita de boia iute
1 lingura de ghimbir proaspat, tocat marunt
cateva firisoare de sofran
1/2 de ananas proaspat
1 cartof dulce
250 ml lapte de cocos
2-3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa, dupa gust
1 ceapa rosie mica
2-3 buchetele de bok choy
sare
2 linguri ulei de arahide
Primele 6 condimente vor fi baza aromelor.
Ananasul se taie felii si apoi betisoare. Ghimbirul se toaca marunt. Cele doua se combina, se pune 1 lingura de zeama de lamaie si sofranul, lasand sa stea cateva minute.
Cartoful dulce se spala foarte bine si se curata, lasand cateva suvite de coaja. Apoi se taie feliute nu foarte groase si dupa aceea betisoare, cam de aceleasi dimensiuni ca ananasul.
Laptele de cocos folosit de data asta este din "Dragonul rosu", din cel neindulcit. Mi s-a spus ca este special pentru mancaruri, nu dulciuri. L-am preferat celui de la Mega Image, care este mai dulceag. Fiind in combinatie ananas si cartof dulce mi s-a parut foarte potrivit asa.
Se pune intr-o tigaie suficient de adanca uleiul si condimentele la infierbantat, ca si cum ati vrea sa faceti baghar.
Cand se infierbanta bine si semintele incepe sa plesneasca se adauga cartoful dulce, lasand sa se inabuse putin la foc mediu, amestecand des sau rasturnand continutul cu miscarea din incheietura mainii.
Se adauga apoi tulpinile de bok choy taiate in diagonala si ceapa rosie feliute subtiri.
Se lasa sa se inabuse putin (legumele ramanand crocante) si se adauga amestecul cu ananas si ghimbir.
Dupa ce totul se inmoaie nitel si se combina gusturile, se toarna laptele de cocos, lasand sa fiarba putin.
Se drege de acru, adaugand zeama de lamaie dupa gust, frunzele rupte (daca sunt mai mari) de bok choy si sare. Eu am mai pus si inca un pic de lapte de cocos, pentru ca initial erau cam 200 ml. Nu lasati decat 1 minut, doar cat se "vestejesc" frunzele verzi!
Ei, asta-i tot! Si este excelent acest curry.
Numai ca mie nu mi s-a parut suficient de picant, asa ca am pus fulgi de chilli rasniti proaspat in momentul servirii.
Este dulceag-acrisor, aromat si surprinzator de bun. Este un preparat de post excelent!
Sper ca v-am convins ca merita incercarea!
des saveurs exotiques qui me font saliver, j'adore
RăspundețiȘtergerebonne journée
Fimere, merci pour vos aimables paroles! Même les goûts grande. Ne pas s'arrêter là, pour préparer une recette de crevettes. Une belle semaine à vous!
RăspundețiȘtergereAhh,cat de bine arata !! Imi place mult blogul tau si ce gasesc aici.Minunate retete si fotografii pe masura.Pupici!
RăspundețiȘtergereAna M. Ciolacu, multumesc mult de aprecieri. Si mie mi-a placut foarte mult blogul tau. Are o tinuta aparte si multe retete pe gustul meu, asa ca voi mai "frunzari" prin propunerile facute de tine.
RăspundețiȘtergereElena, felicitari pt. blog!
RăspundețiȘtergerept. idei pe tema:
mancare chinezeasca
mancare japoneza, sushi
sau si celelalte bucatarii:
mancare_traditionala
Pizza bucataria italiana
etc..
Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this write-up and also
RăspundețiȘtergerethe rest of the site is very good.
my web blog ... free Download