Regret ca acum ajung sa postez reteta asta, cand deja a inceput Postul Craciunului, dar, din motive tehnice nu am putut face acest lucru pana acum. Mi se pare ca merge mult mai prost blogger si cu incarcarea fotografiilor, dar si ca editare. Dar, asta e! Sunt convinsa ca mai sunt persoane care nu tin post si poate ar fi interesate de antreul acesta delicios, macar cat se mai gasesc rosii neimportate.
Dar, sa va spun un secret: poate fi si de post aceasta reteta! Totul este sa inlocuiti mozzarella cu tofu si atat. Gustul este la fel de bun, asa ca nu ezitati!
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
6 rosii potrivite, cate 3 la portie(eu am folosit 3 rosii si 4 gogonele parguite mai mici)
6 linguri pesmet preparat de voi prin uscarea feliilor de paine integrala (fara coaja!)
2 linguri de patrunjel verde tocat
2-3 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi
4 catei de usturoi
125 g mozzarella
50 g nuci
sare, piper proaspat macinat
sare, piper proaspat macinat
Rosiilor spalate li se taie un capacel, care se foloseste la o ciorba, ceva. Nu se arunca nici miezul care se scoate. Atentie, nu trebuie scoasa toata pulpa, ci doar miezul, cat sa poata incapea ceva branza in cuibul facut.
Mozzarella folosita este din cea proaspata, care se rupe usor cu mana.
Pesmetul trebuie sa fie din miez de paine integrala, uscat si faramitat cu mana, ceva mai mare.
Patrunjelul verde este tocat fin, iar usturoiul se zdrobeste sau se rade.
Pesmetul se amesteca bine cu patrunjelul si usturoiul, adaugand si putina sare.
Rosiile se umplu cu branza rupta cu mana pana la buza, se presoara cu piper si se pun in vase de copt individuale, in care poate fi adus preparatul la masa direct.
Se pune pe fiecare rosie cate o lingura plina din pesmetul amestecat cu verdeata si usturoi., apoi cate 1 lingurita de ulei de masline deasupra. Se dau formele, puse pe o tava, in cuptorul preincalzit, la temperatura medie, circa 20 de minute.
Pesmetul de deasupra se rumeneste usor, iar rosiile se coc. Nucile se prajesc putin in tigaie fara ulei si se zdrobesc mare, cu muchia unui cutit.
Dupa ce se scot formele de la cuptor, se presoara miez de nuca pe fiecare, din abundenta si se consuma calde sau reci. Dupa preferinta fiecaruia.
Sunt grozave calde, cand mozzarella se topeste putin.
Este un antreu deosebit si ar fi fost o alegere buna pentru provocarea lunii noiembrie - nuci si usturoi - de pe blogul Furnicutei. Am preferat sa trimit o alta reteta, dar n-am rezistat sa nu va arat si aceasta bunatate. Aceasta este portia mea, cu gogonele parguite, bineinteles.
Va invit sa gustati si sa preparati!
Mozzarella folosita este din cea proaspata, care se rupe usor cu mana.
Pesmetul trebuie sa fie din miez de paine integrala, uscat si faramitat cu mana, ceva mai mare.
Patrunjelul verde este tocat fin, iar usturoiul se zdrobeste sau se rade.
Pesmetul se amesteca bine cu patrunjelul si usturoiul, adaugand si putina sare.
Rosiile se umplu cu branza rupta cu mana pana la buza, se presoara cu piper si se pun in vase de copt individuale, in care poate fi adus preparatul la masa direct.
Se pune pe fiecare rosie cate o lingura plina din pesmetul amestecat cu verdeata si usturoi., apoi cate 1 lingurita de ulei de masline deasupra. Se dau formele, puse pe o tava, in cuptorul preincalzit, la temperatura medie, circa 20 de minute.
Pesmetul de deasupra se rumeneste usor, iar rosiile se coc. Nucile se prajesc putin in tigaie fara ulei si se zdrobesc mare, cu muchia unui cutit.
Dupa ce se scot formele de la cuptor, se presoara miez de nuca pe fiecare, din abundenta si se consuma calde sau reci. Dupa preferinta fiecaruia.
Sunt grozave calde, cand mozzarella se topeste putin.
Este un antreu deosebit si ar fi fost o alegere buna pentru provocarea lunii noiembrie - nuci si usturoi - de pe blogul Furnicutei. Am preferat sa trimit o alta reteta, dar n-am rezistat sa nu va arat si aceasta bunatate. Aceasta este portia mea, cu gogonele parguite, bineinteles.
Va invit sa gustati si sa preparati!
multumesc mult pentru cuvintele frumoase ,inca putin si ma mut aici :) de fiecare data cand ajung aici gasesc numai cuvinte frumoase,o placere sa va intru in bucatarie virtuala , din cea reala nu m-as da scoasa :)
RăspundețiȘtergerepai si reteta asta e la fel de grozava!
RăspundețiȘtergereLove this recipe. I'd like to give it a try.
RăspundețiȘtergerereteta e faina ! merge si pentru postul creco-catolic ! pentru ortodocsi propun prajirea branzei tosu in putin ulei.in rest te astept la mine dupa premii,virtuale e drept,de toamna.
RăspundețiȘtergere