Acesta este un desert simplu si bun. Si apoi, poate fi normal, sau raw-vegan. Este gustos si neasteptat pentru o samanta atat de comuna ca hrisca.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Deci:
150 g hrisca boabe uscate
2-3 linguri miere buna, eventual din cea colectata la munte
125 g miez de nuca
450 ml apa
1 praf de sare
cateva frunze de lamaita
Daca esti adeptul alimentatie raw-vegan, hrisca se pune seara la hidratat, dupa spalare, in apa fierbinte. A doua zi se scurge bine intr-o sita. Daca esti adeptul unei alimentatii normale, dupa spalare, se pune la fiert in apa fierbinte cu un praf de sare. Se fierbe acoperit, la foc miiiic-miiiic circa 10 minute. Hrisca trebuie sa fie al dente. Se lasa acoperit inca 10-15 minute si abia apoi se scurge bine. Nuca se taie grosier.
Se adauga intr-un vas hrisca racita, miezul de nuca tocat si mierea.
Se amesteca toate usor, cu ajutorul unei furculite, ca sa nu se farame boabele de hrisca fierte. Se adauga putin coaja de lamaie rasa si se lasa sa stea la rece 10-15 minute.
Cand se aranjeaza pe un platou, se pune in forme, se preseaza usor, indepartand forma. Se decoreaza cu jumatati de miez de nuca si lamaita.
Este foarte usor de facut, si un desert gustos!
N-ati crede ca semintele alea mici sunt in stare de atatea! Si sa vedeti ce "pancakes" ies din faina lor!
Wau,ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergereSimplu si sanatos, ideal pentru micul dejun!
RăspundețiȘtergereFelicitari!
mi s-a facut dor de bunatatile de la bunica!
RăspundețiȘtergereacum imi dau seama cata rabdare avea ca sa ne faca mancare "frumoasa si gustoasa"......
Mariana, este simplu, fara gluten, bun si cu iz de copilarie.
RăspundețiȘtergereDaniela, daca e facuta raw, este la fel de delicioasa. Si e un desert tentant pentru copii, fara E-uri...
Virtualkid, multumesc pentru vizita. Mi-a placut teribil blogul tau si m-am bagat in seama, desi nu aveam starea ca vorbele sa curga ca gandurile.
Chiar ca te-ai indragostit de ea! Si totul, pe fata!
RăspundețiȘtergereElena, dupa cate bunatati am vazut la tine facute cu hrisca, trebuie neaparat sa incerc si eu. De unde o cumperi?
RăspundețiȘtergerevai, ce interesant! arata fenomenal si te cred ca e si foarte buna prajiturica!
RăspundețiȘtergereGDC, m-am pornit si nu ma mai pot opri! Mi-am adus aminte de o groaza de lucruri. Dar am avut si noroc, acum a inceput sa apara prin magazinele naturiste hrisca.
RăspundețiȘtergereBrandusa, o cumpar din magazinele naturiste, dar mai nou am gasit la Real. Exact ca in poza de la reteta de mancare este ambalajul si se gaseste la raionul unde au fasole boabe preambalata, mazare, linte.
Zazuza, merita incercata. O sa fie o surpriza placuta. Noua ne mai facea si graul preparat la fel bunica, dar hrisca era mai comuna. Spre deosebire de grau, nu are gluten si nici efecte secundare neplacute privind digestia... stii, din alea zgomotoase.
Neaparat sa caut hrisca.. ma tenteaza tare mult, mai ales pentru piciul din dotare :)
RăspundețiȘtergereArata super bine :)
inca nu am cumparat hrisca...dar mi-am facut paste in casa cu nuca si miere zilele trecute.delicios desertul si abia astept sa incerc textura astuia cu hrisca!
RăspundețiȘtergereasa cum am mai spus ,chiar daca pare rusinos eu nu stiu ce gust are hrisca.n-am mancat niciodata.trebuie insa sa iti spun ca desertul tau arata minunat.
RăspundețiȘtergeredoua premii dragute te asteapta sa le ridici .pupici
Musai am sa incerc si desertul asta, dupa ce gasesc hrisca.
RăspundețiȘtergereArata super apetisant.
O zi faina, si doua premii la mine pe blog pentru tine.
IAMIIIIII....nuca , miere...pfuai ce imi ploua in gura!
RăspundețiȘtergeredaca v-ati apucat cumva de colectionat premii, unul va asteapta fericit dand din coada la mine pe blog!
RăspundețiȘtergereo seara superba si numai bine!inca mai sap sa aflu ce e hrisca :)
Ar trebui sa te urmaresc pas cu pas...poate asa mai scap si eu de kilogramele in plus...:)
RăspundețiȘtergereobserv ca ai descoperit hrisca si iti place.o multime de idei !
RăspundețiȘtergereo idee geniala :) in veci nu mi-as fi inchipuit ca se pot face prajituri din ea , ba chiar atat de simplu! :)
RăspundețiȘtergereBoscodina, este foarte bun, simplu si gustos. Mai au o calitate, este buna pentru copii, le poti face forme de fluturasi sau ceva care sa-i tenteze, ii ajuta la digestie, nu are gluten si nu fermenteaza, deci nu le provoaca nici colici.
RăspundețiȘtergereVoi incerca o varianta fara miere, cu erithryt.
RăspundețiȘtergere