Aceasta reteta este o varianta cu pui a unei retete care face parte din ciclul "vazut-placut-incercat". Reteta, "salata de vita cu susan" o gasiti pe cel mai interesant blog, din punctul meu de vedere, cel al lui Radu Popovici. Nu mai este cred un secret pentru nimeni ca am o slabiciune pentru gastronomia asiatica, dar sunt uneori nevoita sa selectez retetele sau sa le adaptez, petru ca la Rina's Diet (Dieta de 90 de zile) nu se pot combina tipuri diferite de proteine sau garnituri de orez sau paste la proteine. Insa, unele retete, ca cea de fata, este ideala asa cum este, fara nici un fel de adaptari sau omisiuni.
Cred ca niciodata nu voi putea sa-i multumesc destul lui Radu Popovici, un om deosebit, pentru munca de documentare pe care o face si, pe langa standardul foarte ridicat al blogului, rabdarea si amabilitatea pe care o arata tuturor.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Va trebuie:
800 g carne de pui dezosata - piept sau pulpe dezosata (ma gandesc chiar la o varianta cu carne de curcan!)
1 cutie de 400 g cu muguri de fasole mung conservati
1 salata verde
2 fire de ceapa verde - doar frunzele verzi pentru decor
2-3 linguri susan
3 linguri sos de soia light
1/2 lingura ulei de susan
pentru marinada:
3 linguri sos de soia light
6 linguri vin de orez (sau vin alb sec si tare!)
4 linguri sos de stridii
1 lingura suc de limette
2 linguri zahar brun
1 lingura ulei de susan
Ingredientele pentru marinada se pun intr-un vas mai mare.
Am folosit acest sos de soia si sos de stridii.
Se amesteca bine, sa se dizolve zaharul si se adauga carnea, amestecand usor, ca sa se acopere bine carnea.
La inceput am crezut ca va fi prea multa marinada, dar, aveti rabdare si veti vedea ca nu este deloc asa. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore, de preferat de seara pana a doua zi. Cum eu m-am decis de dimineata ce voi face cu acea carne, am lasat-o cam 8 ore.
Se scoate vasul de la frigider, se scoate carnea, presand usor sa se curate de marinada si se pune intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu. Tava se da la grill pentru circa 6-7 minute pe fiecare parte.
Am taiat carne feliute si am pus-o intr-un alt vas acoperit cu folie in cuptorul stins, sa stea la cald.
Sosul rezultat in tava si restul de marinada cruda l-am pus la fiert intr-o craticioara, la foc mic, amestecand din cand in cand pana se ingroasa. Cateva linguri se pun peste carnea taiata, iar restul intr-un vas care va fi supliment pe masa, pentru cine doreste un surplus.
Mugurii de fasole se scurg, se clatesc si se pun intr-un vas.
Am folosit din acestia:
Peste ei se pun cele 3 linguri de sos de soia si uleiul de susan. Se amesteca si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie antiaderenta prajim putin de tot semintele de susan, doar pana se incalzesc.
Pe farfurii se pune salata verde, mugurii si feliute de carne. Se presoara semintele de susan si ceapa verde tocata.
A fost minunata! Nefiind picanta (asa cum imi place mie!), a capatat adepti! Multi!
Sper doar sa va fac doritori sa o incercati! Eu stiu sigur ca in momentul in care o sa gasesc ceva carne de vitel, poate vrabioara, voi face si reteta originala.
Pofta buna!
mie personal mi se pare foarte interesanta reteta.plus ca sunt mare fan salate.doar sotul nu le prea agreaza dar din cand in cand papa si el.totusi marea majoritate a mancarurilor asiatice sunt picante,cum se face ca iti plac daca nu papi picant de fel?pupici si o zi buna
RăspundețiȘtergereSuna extrem de bine.
RăspundețiȘtergereDeabia astept sa incerc si eu.