Recomandare importanta: nu mancati la dieta decat o felie ca de tort!!! Altfel, geaba chin... kilogramele revin fuguta la loc.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Aveti nevoie de:
200 g margarina de copt
200 g zahar
1 praf de sare
1/2 lingurita ghimbir pudra
3 oua
250 g faina
1 praf de copt
2 linguri pline de gris
100 ml lapte
4 linguri zeama de lamaie
1 conserva de ananas de 420 g
50 g migdale tocate
pentru glazurat prajitura si tapetat forma:
25 g margarina moale
2 linguri faina
100 g zahar pudra
Primul pas: porniti cuptorul, ca sa fie incins. Puneti ananasul intr-o sita, sa se scurga de sirop. Apoi, tapetati forma cu faina, dupa ce o ungeti bine cu margarina moale.
Intr-un vas puneti margarina la temperatura camerei, zaharul, ghimbirul si sarea si porniti mixerul din dotare sa se omogenizeze bine. Nu va fie teama, zaharul nu se topeste asa de repede, dar... o va face daca procedati asa cum va spun eu.
Deci, dupa aceasta mixare energica de circa 2 minute, adaugati ouale - unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Amestecati praful de copt cu faina si grisul. Incepeti sa adaugati din faina si lapte, facand aceasta operatie in trei etape
Acum e momentul sa renuntati la mixer, sa puneti mana pe o lingura si sa adaugati zeama de lamaie, cubuletele de ananas scurse bine si migdalele taiate. Eu nu m-am chinuit, am cumparat gata taiate. Dar sa nu fie fulgi, aia sunt pentru decoruri.
Am incorporat totul bine si am pus compozitia in forma, netezind uniform. Daca au mai ramas fructe (mie la inceput mi s-au parut prea multe!) le adaugati deasupra compozitiei si puneti tava in cuptor, la foc mediu spre mic circa 40 de minute.
Este testul scobitoarei concludent in acest caz, pentru ca difera coacerea de la cuptor la cuptor. Ei, cam asa trebuie sa arate:
Compozitia pentru glazura, din zaharul pudra si 3 linguri de sirop din compot trebuie sa curge usor, dar sa nu fie prea fluida.
Se toarna glazura pe deasupra, acoperind toata suprafata, dupa gustul fiecaruia, sau facand doar siruri.
Apoi taiata si decorata cu ceva frunze si un firicel de menta alaturi.
Este foarte buna la gust, mai usoara decat pare. Am folosit margarina de copt - nehidrogenata - pentru ca nu se preteaza a fi facuta cu ulei aceasta prajitura.
Merita cu prisosinta incercata, dar consumata cu feliuta la dieta!
ce plina de fructe e prajitura,imi place!o seara buna!
RăspundețiȘtergereVaiii, ce bine si fresh arata!!!!
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine...No ca plec inghitind in sec...
O seara faina!!!
Alison, Miha, multumesc de cuvintele frumoase.Daca v-am facut pofta, luati cate o felie. Nu-i frumos sa lasi oamenii sa pofteasca.
RăspundețiȘtergereI love pineapple and almonds in cakes. This one is very tempting.
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta prajiturica, Elena... Daca tot ne-ai invitat la o feli, ma servesc :P
RăspundețiȘtergerePupici!!
superb.. arata nemaipomenit... aş vrea 2 felii... dieta poate sa mai astepte...
RăspundețiȘtergeremmm....ce bine arata:)cred ca a fost si foarte gustoas:)
RăspundețiȘtergereIvy, is a very tasty cake and is suitable and the other fruit in syrup. I left thinking about greceasa chickpea soup and a day to make sure that, because I liked the idea. A great day!
RăspundețiȘtergereOlgutza, te rog, dau la toata lumea. Asa pot si eu sa ma tin de dieta, impart la toata lumea sa se dedulceasca un pic.
Denisia, cu cea mai mare placere. Te rog sa te servesti, ca este destula, am facut in singura tava de forma asta si nu mi-am inchipuit ca o sa fie atat de mare! Se poate face si cu alte fructe din compot sau cu coktail de fructe.
Primii pasi in bucutarie, merita sa incerci, ca nu este o tehnica foarte speciala la aceasta prajitura si este pufoasa, iar glazura daca nu vrei poti doar sa o pudrezi cu ceva zahar aromat. Cred ca ar merge si o glazura caramel...
O zi frumoasa va doresc!
Tot ce ai pus in prajiturica asta, e pe placul meu, asa ca-mi place prajitura.O zi frumoasa.
RăspundețiȘtergereimi place mult cum ti-a iesit.sper sa reusesc sa nu ma gandesc toata ziua la prajiturica ta.daca totusi n-o sa reusesc sa imi astampar pofta ,crez ca as putea folosi un mixt de fructe exotice in loc de ananas simplu?pup si o zi buna
RăspundețiȘtergerehmmm iar m-ai dat pe spate ...arata fff bine
RăspundețiȘtergereFelicitari
Micul, ma bucur ca-ti place. Merita sa o incerci.
RăspundețiȘtergereSarah, iti recomand sa folosesti un mix de fructe exotice. Cred chiar ca reuseste si mai bune si devine foarte aromata. Totul este ca fructele sa fie bine scurse si nu din cele cremoase. Cred ca ar merge cu ceva bobite, papaya, kiwi... chestii din astea.
Tunde, cred ca ti-ar placea. Si poti folosi un compot gen coktail de fructe.
avec cette belle présentation on ne peut être que tenter!!! je prends c'est pour moi
RăspundețiȘtergereElena, intra pe forumul Horia Varlan unde te-ai inscris in concurs cu 2 retete. Vezi ca e voie doar cu una. Azi e ultima zi cand mai poti face modificari. Te pup
RăspundețiȘtergereArata fuarte bine, iar cu ananas cu siguranta este o bunatate!
RăspundețiȘtergereEu procedez in felul urmator, pentru a nu manca mult: iau si impart pe la rude.
Te pup!