O sa va intrebati ce am patit de postez o astfel de reteta. Ei bine, de aceasta dieta sunt intrebata frecvent si primesc mail-uri, feedback la mesajele mele postate pe forumuri. Ma intreba multe persoane de retete obisnuite care sa exemplifice diverse zile de dieta. Eu am explicat cam care sunt preferintele mele culinare, dar mi se mai intampla sa fac si astfel de retete. Aceasta, de exemplu, sunt sigura ca o fac multe persoane, nu e o reteta neobisnuita sau originala. Dar, m-am gandit ca sunt si persoane care-si doresc si astfel de exemple. Imi cer scuze de pe acum pentru calitatea imaginilor, nu este prestata reteta la mine in spatiul de bucatareala si nici la prietena mea.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Aveti nevoie de:
4 ardei grasi galbeni, rosii, verzi - de care va plac
2 cepe
3 morcovi
250 g ciuperci
sare, piper proaspat macinat
boia dulce
250 ml supa de legume
200 g orez cu bob rotund
2 rosii
200 ml bors
2 linguri bulion (daca aveti din productie proprie ca mine, e si mai bine!)
3 linguri ulei de masline
1 lingurita ierburi de Provence
Ceapa se toaca marunt, se amesteca putin cu 1/2 lingurita de sare; se rade morcovul pe razatoarea cu ochiuri mari; se pune morcovul cu ceapa si 2 linguri ulei intr-un vas la inabusit. Se adauga piper si boia dulce amestecata cu iute, daca va place mai condimentat.
Se amesteca la foc mic spre mediu pana se inmoaie putin amestecul. Se adauga ciupercile curatate si tocate marunt.
Se mai amesteca si dupa ce s-au inmuiat si ciupercile se da vasul deoparte. Separat, intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei se pune orezul spalat si se incalzeste, amestecand, pana devine sticlos.
Se adauga cate putin din supa, circa jumatate si se fierbe pe jumatate orezul.
Se da deoparte si se combina cu ceapa inabusita cu morcov si ciuperci, rezultand un amestec omogen. Ardeii spalati se taie jumatati, de la varf spre cotor. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si se acopera cu felii de rosii. Se pun jumatatile de ardei umplute intr-un vas, se adauga restul de supa, borsul si bulionul.
Se da vasul la cuptor pentru circa 30-45 de minute.
Se pot consuma asa, simplu, cu putin sos scazut, presarat cu verdeata.
Nu adaugati faina sau rantas la sosul format. Este destul de gustos asa cum este, iar umplutura este aromata si zemoasa, nu uscata si seaca.
Incercati, pentru ca sunt convinsa ca o sa va placa!
I love all these ingredients. I think it would also be great with bulgur.
RăspundețiȘtergereOh, Ivy, thank you. I even proposed to restore the recipe with bulgur wheat. But I do not know how to be, because that boil very quickly. Wish you a nice day!
RăspundețiȘtergerequelle belle et délicieuse assiette, remplie de saveurs et de bonne odeurs très appétissant
RăspundețiȘtergerebonne fête et à bientôt