sâmbătă, 20 martie 2010

Fasole batuta bicolora












 Pentru ca aveam ceva momente de frustrare personala, am evadat in spatiul meu de meditatie si relaxare - bucataria. M-am gandit sa fac ceva din fasolea pe care o aveam si cum - mirare! - nu aveam chef de salata, a rezultat aceasta fasole batuta. Eu nu sunt un fan al prajelilor, deci va lipsi ceapa inabusita ca si garnitura obligatorie la aceasta fasole. Dar, niste baghar a fost exact ce-i trebuia ca sa fie aromata, de post si aspectuoasa. Nu dati cu parul ca inca nu am aparatul foto al visurilor mele, dar o sa intelegeti de ce va arat acest experiment. Ma astept ca persoane mai talentate ca mine sa se foloseasca de idee si sa desavarseasca aranjarea.
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
250 g fasole alba 
250 g fasole rosie
sare, piper proaspat macinat
4 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
ceva patrunjel verde de decor
1 fir de ceapa verde
2 linguri de baghar


Deci, fasolea se fierbe separat cu doua schimbari de apa si in ultima cu ceva sare, boabe de piper si 1 foaie de dafin. Nimic nou, nu-i asa? Greu? Nu prea cred. Se lasa sa se racoreasca si se scurge bine intr-o sita, fiecare separat.
Aici cea rosie











Aici cea alba









Se trece fiecare din fasole prin sita, ca sa nu fie nici un fel de cojita si sa iasa o crema groasa din pulpa boabelor de fasole. In fiecare vas cu rezultatul trecerii prin sita a boabelor se pun 2 catei de usturoi razuiti si cate 1 lingura de ulei de masline.


















Se freaca energic, se adauga sare si piper macinat dupa gustul fiecaruia. Se unge un vas mic cu ulei si se pune din pasta de fasole rosie si se preseaza putin, sa nu ramana goluri. Mie nu mi-a reusit chiar perfect acest lucru. Apoi se adauga din pasta de fasole alba si apoi din nou rosie.










Se netezeste bine suprafata si se lasa sa stea putin, ca sa se aranjeze in forma.
Separat se pune bagharul la incalzit, daca mai aveti facut (ca mine!) sau preparati pe loc, pentru ca va ia doar 2-3 minute, cu tot cu alegerea ingredientelor. Adaugati si firul de ceapa, sa-l ia caldura si aroma bagharului.










Rasturnati pe farfurie cu grija forma, asezati firul de ceapa, intreg sau taiat mai subtire pe lung si bagharul peste forma de fasole si pe marginea vasului.










Resturile de pasta de fasole le-am pus intr-un pos improvizat dintr-o punga taiata la un colt si am facut niste forme de-a dreptul "extraterestre". Am pus ceva verdeata prin jurul lor si am turnat 1 lingura de baghar si peste ele.








Doua idei, aceeasi fasole batuta pe care o stie toata lumea, dar parca este altceva! Si fara ceapa aia care este "crima si pedeapsa" pentru ficat si colecist. Nimic de zis ca este putin de bibilit, dar este superb. 







Noua ne-a placut foarte mult ideea, ramane de vazut daca o sa va placa si voua, macar atat cat sa merite sa incercati. 








Sunt convinsa ca o sa reusiti aranjamente mai interesante si mai bine executate ca mine! 

12 comentarii:

  1. Super ideia, cu fasolea bicolora!
    Dar mia placut fuarte mult, este uleiul baghar!Oare nu se poate pune la macerat, fara al praji?
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniela, cred ca da, dar nu este atat de aromat. Cred ca ar merge sa se faca prajirea usoara a ingredientelor si adaugarea uleiului rapid peste semintele fierbinti. Lasat deoparte cateva minute sa se racoreasca si apoi pus in vas inchis ermetic si folosit dupa un timp, ca sa se dezvolte aromele bine. Vreau sa incerc aceasta solutie, pentru ca si eu m-am gandit ca e bine de folosit o alta varianta decat prajirea uleiului.
    Un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un premiu te asteapta la mine pe blog.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. prezentarea este foarte frumoasa Elena.felicitari si pupaturi multee

    RăspundețiȘtergere
  5. quelle belle idée de la présenter de cette manière, j'adore c'est beau et bon
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  6. Super ideea ta! Un deliciu de post minunat! Merci mult de vizita si de comentariu. O duminica frumoasa cu soare de primavara! Calde salutari si multi pupici de peste ocean!

    RăspundețiȘtergere
  7. wow Elena,ce DELICIOASA si SANATOASA trebuie sa fie fasolea ta bicolora.Pupici multi *-*!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumoasa prezentare...chiar si extraterestrii sunt frumosi....O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte interesanta ideea.
    Arata extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fimere, merci beacoup. Et nous avons aimé l'idée nouvelle et nous amuse par cet aspect de cette préparation. Une belle semaine!

    Davella, multumesc, si noua ne-a placut. Multumesc de urari si eu va transmit ganduri frumoase, dupa un weekend insorit si frumos.

    Julia, a fost...cu a disparut imediat! Un sarut si de la mine.

    Naina, multumesc. Au fost haiosi si au disparut ca extraterstrii. O saptamana minunata!

    Lia, multumesc de vizita si de apreciere. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte faina ideea cu fasolea bicolora.nici in o suta de ani nu-mi dadea prin dibla.
    Doua premii te asteapta la mine.O saptamana frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce idee faina, trebuie sa fie delicioasa, iar culorile ne fac viata si farfuria mai frumoasa...Cu drag

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails