De ceva vreme nu mai apuc sa ma uit pe emisiuni culinare... Deh, din cand in cand la Euforia TV, dupa-amiaza, mai apuc franturi de emisiuni. Aceasta "salata" era exemplificata de o doamna (imi pare rau ca nu i-am retinut numele!), care incerca sa promoveze niste preparate specifice franceze, desi vorbea engleza. A mai aratat o salata de conopida, care cred ca merita testata si o voi prezenta altadata. Poate cineva din Franta sau care este cunoscator al gastronomiei franceze ne poate ajuta cu precizari legate de aceasta reteta. Mie mi s-a parut superba pentru cina nu suporta cruditatile, desi eu nu am problema asta.
Aceasta reteta este pentru zilele de Proteine, Amidonuri si chiar Carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Va trebuie:
1 castravete
1 praf de sare
piper proaspat macinat, dupa gustul fiecaruia
1 lingurita ulei de masline
cateva fire de marar proaspat
cateva frunze de menta proaspata
Castravetele spalat se curata de coaja si se taie rondele subtiri, dar nu transparente, de circa jumatate de centimetru.
Mararul se toaca, dar nu foarte marunt si frunzulitele de menta se spala doar. Daca sunt mai mari, se rup in bucatele mai mici. Dar menta mea este in refacere si are frunzulite mici inca.
Intr-o tigaie antiaderenta, incalzita, se pune uleiul de masline, se adauga feliile de castravete, sarea si piperul.
Se agita, pe foc mediu spre mic, de cateva ori tigaia, sau se intorc feliile cu o paleta. Nu se lasa mai mult de 30 de secunde -1 minut. Se adauga verdeata si menta si se mai rastoarna de 2-3 ori compozitia.
Se poate servi imediat langa pui, chiftelute de pui sau friptura.
Sa stiti ca daca se raceste este la fel de buna. Este aromata si gustoasa si grozava pentru cei care nu suporta cruditatile.
Singura reteta care se apropie de aceasta varianta prezentata in emisiunea TV am gasit aici.
Laura Caldel o cheama. Si mie imi place emisiunea ei, vorbeste despre retete simple dar cu amanunte uneori uimitoare.
RăspundețiȘtergereEra cumva o reteta de conopida cu mustar? Soacra-mea a gatit ieri asa ceva zicea ca de la emisiunile de pe Euforia. A fost buna.
RăspundețiȘtergereaha,splendid arata.
RăspundețiȘtergereşi de la mine o reteta daca tot veni vorba de castraveti:)
2 iaurduri normale
2 kastraveti normali dati pe razatoare
2-3 graunti usturoi tot pe razatoare (dupa gust usturoiul mai bine zis)
sare
putina apa -sa yasa un aluat mai gros
totul batut cu telul
şi pota mare!
Am sa ıncerc reteta dumneavoastra şi va urmaresc cu placere,
pa pa
Laura, saru-mana pentru informatie. Chiar am asteptat sfarsitul emisiunii, in ideea ca o sa spuna numele doamnei. Eu nu apuc sa vad emisiunea din cauza programului. Nu, era o salata cu conopida, ardei iute, ceva foarte interesant. Dar, am prins reteta la jumatate...
RăspundețiȘtergereEdebiMevzulaR, multumesc pentru aceasta reteta si pentru vizita. Ma bucur ca ma urmaresti si astept sa-mi spui daca ti-au placut retetele incercate. O zi excelenta!
Foarte interesanta reteta, Elena.Imi place mult si am s-o incerc.O dupa amiaza placuta iti doresc.
RăspundețiȘtergereche buona!! facile e veloce!
RăspundețiȘtergereelena m-ai facut tare curioasa,cred ca e bunuta salata asta.si o voi incerca pentru ca nu pierd mare lucru si mult timp s-o fac.pupici
RăspundețiȘtergereInteresant!...:)
RăspundețiȘtergereMicul, multumesc de apreciere si de urare. La fel si tie!
RăspundețiȘtergereFederica, grazie!
Sarah,, ce pot sa spun? Incearca! Eu cred ca o sa-ti placa...
Ana-Maria, e ciudat, dar este buna si nu se simte menta.
Foarte interesanta reteta.. de cand am blogul, am inceput sa fiu mai indrazneata si mai deschusa spre combinatii care inainte mi se pareau ciudate, asa ca sper sa o incerc candva :)
RăspundețiȘtergerePupici :)
Olgutza, nu ezita, ca nu e mare filozofie! Nu am apucat sa-ti multumesc pentru ca m-ai anuntat de incurcatura de la concursul aflat pe forumul lui Horia Varlan. Nu stiu ce s-a intamplat, dar mesajul de la ei s-a dus in spam si de aia nu l-am vazut.
RăspundețiȘtergere'Neata :)
RăspundețiȘtergereIo am niste ganduri "ucigase" pentru weekendul asta si seara asta....hehehehe....vedem ce iasa....bag o postare! :D
O zi formidabila va doresc! :)
P/S.Vroiam de mult sa va intreb , insa nu am indraznit :va suparati daca va tutuiesc? :)
Pupici!
Doamne, cum sa ma supar, Ana-Maria? Sunt eu cam cea mai "baba" de pe aici, dar nici chiar asa. Eu am facut o precizare, care mi s-a facut si mie la inceput, ca aici ne tutuim pentru ca este aiurea sa ne domnim intr-un loc unde suntem prieteni. Daca mie mi s-a facut aceasta "observatie"-invitatie de catre persoane carora din politete, nu din cauza varstei,le vorbeam cu dvs, eu am procedat la fel. Dar, daca unele persoane au insiatat sa posteze asa, n-am mai insistat, este alegerea lor.
RăspundețiȘtergereDe-abia astept sa vad ce ganduri ai pentru acest weekend!
Foarte bine arata reteta, si foarte interesanta...neaparat o sa o incercam, ca vorba lui Sarah nu pierdem nimic...Va pup si o zi buna!!
RăspundețiȘtergereconcombre cuisiné de cette façon doit être excellent, j'adore
RăspundețiȘtergerebonne journée
Naina, multumeste si de-abia astept parerea voastra. O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereFimere, merci et bonne journee.
Iupiii , am inteles... muah , muah , muah! :D
RăspundețiȘtergerefoarte usoara reteta amsa incerc si eu
RăspundețiȘtergere