Am avut o dilema: ce sa postez mai intai? Pilaful cu urzici sau salata de conopida? Cum m-am decis? Mi-am zis ca e mai bine sa incepeti saptamana cu o salata foarte gustoasa si pe care o puteti asorta aproape langa orice fel de mancare. Eu am mancat-o langa pilaful de urzici, dar... nu toata lumea tine post, deci va pot spune ca merge extraordinar si langa o friptura. Este o salata foarte usor de facut si gustoasa. Cel mai important? Sunt sigura ca o sa placa si celor care nu sunt fani conopida! Ca mine. Eu prefer brocoli. Poate incerc sa fac si cu brocoli...
Aceasta reteta este pentru primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Sunt necesare:
300 g conopida
sare, piper proaspat macinat
1 lingura si 1 lingurita de ulei de masline
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
2 morcovi tineri
zeama de lamaie
1 ardei iute verde
3-4 rosii cherry 9eu am avut galbene, dar pot fi si rosii!)
In primul rand am taiat feliute subtiti conopida, dupa ce am desfacut buchetele mari din capatana.
Am pus-o intr-un vas cu apa multa si 1 lingura de sare si am lasat-o sa stea circa 30 de minute. E foarte important de stiut de ce se face acest lucru! Pentru ca in tot acest timp sarea distruge viermisorii invizibili ca se pot gasi, intre buchetele.
Am scurs conopida de apa si am rasturnat-o intr-un vas. Am pus in tigaie antiaderenta 1 lingura de ulei de masline, morcovul taiat feliute subiri in diagonala si ardeiul iute taiat rondele, sare si piper proaspat macinat, la foc mediu si am inabusit circa 30 de secunde totul.
Am adaugat ardeiul gras tocat cubulete mici si am mai scuturat tigaia de cateva ori, ca sa-l ia caldura, dar legumele sa ramana crocante.
Am rasturnat legumele inabusite, fierbinti, cu tot cu uleiul din tigaie, peste conopida.
Am amestecat, am mai pus piper, lingurita de ulei de masline crud, zeama de lamaie si am amestecat bine. Am acoperit si lasat cateva minute sa capete gust legumele, unele de la altele.
Am pus in castronul de salata aceasta combinatie si am ornat cu sferturi de rosii cherry si cateva frunzulite de patrunjel.
Este foarte buna la gust, caldura influenteaza conopida in bine si este o salata crocanta si usoara.
Bineinteles ca gustul de picant se poate regla dupa obisnuintele fiecaruia si dupa mancarea langa care este servita aceasta salata!
Un secret? Mie imi place sa rontai la ea si asa, fara nimic altceva! Nu incercati cu frunze de coriandru verde, ca va predomina gustul si va fi prea aromata.
mm,daca-i si crocanta ma abonez si eu la o portie,imi place conopida !si salata toata arata tare imbietor!
RăspundețiȘtergereThe salad sounds very interesting and surely delicious.
RăspundețiȘtergereCand am ajuns pe meleaguri helvete, am gustat pentru prima oara salata din conopida cruda, eu sunt mare iubitoare de aceasta legume si tot ce deriva din soi, trebuie sa recunosc ca este delicioasa, banuiesc ca si reteta ta este minunata!Pupicei
RăspundețiȘtergereAlison, o sa-ti placa sigur. Iar gustul se poate ajusta, dupa placerea fiecaruia.
RăspundețiȘtergereIvy, thanks. It is very interesting and fresh salad.
Yafa, si pentru mine a fost o surpriza aceasta salata. Nu credeam ca o sa-mi placa vreodata asa ceva.