duminică, 1 noiembrie 2009

Piept de pui "refacut"

Stiu, o sa spuneti: N-are alta treaba? Ba, da. Puteti fi siguri de asta! Dar stiti cate persoane nu stiu cum sa procedeze, sa improvizeze ceva deosebit din ce au prin frigider? Eu vin cu cate o idee, ca sa dau o mana de ajutor. Aceasta e simpla, dar este gustoasa si are nota 10+ de la toti cei care au consumat. Eu fiind la dieta mai consum pui la rotisor, fara piele bineinteles, cu salata de care am chef. Dar, nu ma omor dupa pieptul de pui la rotisor. Asa ca va spun ce sa faceti cu el dupa ce s-a racit.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
1 piept de pui rotisat, rece (poate fi si alta friptura rece)
2 catei de usturoi
2 cm de radacina proaspata de ghimbir
1 ardei iute rosu
fulgi de chili
1 lingura de ulei de arahide sau de floarea soarelui (nu de masline)
3-4 linguri de sos Yakitori

Intai si intai zdrobiti usturoiul si razuiti radacina de ghimbir







Taiati feliute pieptul de pui rotisat sau friptura rece


















Se pune uleiul in tigaia de teflonj incalzita si se adauga ustutoriul, ghimbirul ras ardeiul iute tocat, fara seminte, sau cum va place de picant.
















Se amesteca de cateva ori la temperatura medie spre mare. Deci atentie sa nu sara lichide pe voi si incercati sa va miscati cat de repede. Acesta este un fel de mancare ce se prepara in ritm alert, totul nu dureaza mai mult de 10 minute.
Se adauga pieptul de pui.


















Se amesteca de cateva ori cu o paleta, ca sa se incalzeasca si rumeneasca putin carnea
















Se adauga sosul Yakitori si se amesteca sau se scutura tigaia. Sosul, fiind dulce si in cantitate mica, are tendinta de a se carameliza. Nu trebuie sa se ajunga acolo, ci sa se imbibe carnea in sos.
















Se da deoparte si se poate servi asa cu ceva fulgi de chili rasniti proaspat sau cu garnitura de orez fiert, noodles, legume trase la tigaie. Dupa inspiratie sau cu ce aveti prin camara ca sa improvizati.
Dar, eu zic ca este suficient si simplu, iar daca mai vreti sos, aveti in frigider gata preparat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails