vineri, 18 decembrie 2009

Fursecuri ametite

In sfarsit, dupa ceva timp am reusit sa inchei relatia cu furnizorul meu de TV prin cablu. Daca din punct de vedere al serviciilor sunt in sfarsit linistita ca am scapat de servicii de calitate indoielnica, am si nemultumiri referitoare la doua canale TV pe care "le-am pierdut": Paprika TV si Fishing &Hunting Channel. Eh, nu se poate fara sacrificii! Dar sa revin la "oile" noastre. Am vazut pe Paprika TV o emisiune din Cehia cu un realizator de emisiune si bucatar, care facea un fel de turneu al regiunilor cu cate o reteta din fiecare regiune. De la el m-am inspirat cu fursecurile astea. Eu am mai intervenit pe ici pe colo si am prestat pentru sarbatori aceste bunatati "ametite". O sa vedeti de ce sunt asa.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
100 g unt rece (tinut la congelator 30 de minute cel putin)
275 g faina
4 linguri vin spumos
50 g zahar
coaja de la 1/2 limeta
1 varf cutit nucsoara
1 lingurita de ghimbir proaspat ras
1 praf sare
zahar pudra aromat cu vanilie

Se pune intr-un vas faina, zaharul, sarea, nucsoara, coaja de limeta si ghimbirul ras.









Se adauga untul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Cu atentie, sa nu se incalzeasca, tinand bucata cu o hartie.









Se amesteca untul in compozitia de faina cu o furculita si apoi cu trei degete.
Se adauga vinul spumos si se formeaza un aluat prin amestecare si adunare, fara a-l incalzi prea mult.
Se pune in folie cel putin 30 minute la frigider.










Se ia aluatul de la rece, se imparte in doua si se lucreaza, intingand o foaie de cam 5 mm grosime. Cat se lucreaza si se fac primele fursecuri, jumatatea cealalta de aluat sta la rece.
Trebuie sa arate cam asa, taiat in sectiune:









Se taie diverse forma din foaie, sau doar rotunde, cu un pahar, dupa dorinta.








Se aseaza in tava cu hartie de copt si se pune tava la copt in cuptor incins, dar la foc mediu. Dupa circa 30 de minute sunt gata. Trebuie sa ramana aurii, deci fiti cu ochii pe cuptor. Aici sunt scoase gata din cuptor.








Se trec fierbinti prin zaharul aromat cu vanilie si se aseaza pe o tava sa se raceasca.
Sunt aromate si sunt gustoase, nu foarte dulci, doar cat trebuie
Sunt fragede si mai bune peste cateva zile, adica numai bine sa-l intampine pe Mos Craciun.








Dac vreti sa-i impresionati pe musafiri, sa le faceti din timp si sa le puneti in cutie de carton cu prosop de hartie in ea si undeva in camara. Vor fi delicioase!
 

3 comentarii:

  1. fff interesanta reteta ta ... parca imi lipseste mierea ... dar sigur sunt bune ... si eu am o reteta interesanta ... o sa o fac in week and ... pup cu drag ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place denumirea la nebunie!! Si cum arata! Deci te-ai apucat de facut cadouri pentru mosul!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Cami! Am pornit greu, dar acum ma straduiesc sa fac dulciuri. Pai, nu trebuie sa le mananc eu, trebuie sa-l ademenesc pe el! Sper sa vina, promit sa ma multumesc cu putin, ca e criza.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails