miercuri, 5 ianuarie 2011

Strigare mare! "Dulce Romanie" continua!

Iata despre ce este vorba: Alinutza s-a oferit sa gazduiasca in prima luna a lui 2011 provocarea lunii din proiectul "Dulce Romanie". Eu o s-o las pe ea sa va explice si o sa ma multumesc sa strig in gura mare, ca sa auda cat mai multa lume.
 Deci:

Ce-i cu provocarea lunii, ce-i cu Dulce Romanie ....

E o initiativa frumoasa a Mihaelei, numita Dulce Romanie, cu ingredientul lunii octombrie - dovleacul, o provocare intre bloggerii romani si nu numai, cu tema culinareasca, unde in fiecare luna un blog gazduieste o provocare cu un anumit ingredient sau cu o anumita tema, alese de el si cu un link la provocarea lunii anterioare; astfel Boscodina a preluat stafeta lunii noembrie alegand miraculoasele Nuca si usturoi, iar Alison ne-a starnit interesul in luna decembrie cu ceva mai exotic Peste si fructe de mare.

iata ca m-am oferit sa duc mai departe aceasta minunata initiativa, gazduind provocarea lunii ianuarie cu stangacia mea in materie culinareasca, dar si cu mari emotii (nici nu va imaginati :))

ingredientele alese de mine, cu mare grija, asa ca dupa sarbatori, cu stomacelul plin de sarmale, carnati, afumaturi, cozonaci, prajituri, vin si sampanie sunt

  ........ Rucola (Voinicica) si ciuperci ................

care ne vor ajuta la dezintoxicarea organismului dupa toate aceste mancaruri grele.

Cate ceva despre Rucola/Voinicica, are un mod special de preparare:
- se rupe doar cu mana, altfel se ofileste repede si isi perde aroma;
- nu se foloseste otet (eventual putina lamaie stoarsa);
- se consuma in maxim 15 min de la preparare.

Voinicica (Eruca sativa) este o plantă anuală din familia Brassicaceae (Cruciferae), cu flori albe sau gălbui cu vinișoare brune sau violete, cu frunze de culoare verde închis, late, în formă de limbă, cu aromă puternică. Este o plantă comestibilă folosită încă din antichitate.

În supermarketurile din România se comercializează uneori sub denumirea din limba italiană, rucola, neglijându-se denumirea comună din limba română, voinicică.

Se poate pastra si in ghiveci, se inmulteste prin seminte; se uda zilnic, frunzele vor creste destul de repede (cam o saptamana); dupa ce se recolteaza se pot pastra in frigideer maxim 3 zile.


Iata si regulile provocarii, preluate asa cum le-a stabilit Mihaela

Cine doreste sa participe, trebuie sa gateasca ceva cu ingredientele de mai sus, fie impreuna, fie cu unul din ele, (ori si rucola si ciuperci, ori doar rucola sau doar ciuperci), sa posteze pe blogul propriu reteta, apoi sa-mi trimita mie, pe adresa alinav.savin@gmail.com, un link catre postare si o poza . Cine nu are blog, imi poate trimite reteta cu tot cu poza, ce va fi inclusa in postul final cu toate retetele.

Blogul ce va gazdui provocarea lunii viitoare (februarie 2011), va trebui sa aminteasca provocarea lunii anterioare, iar in alegerea ingredientului sau temei noii luni se va tine cont de ideea initiala "Dulce Romania" (se vor folosi doar ingrediente romanesti sau teme specific romanesti).

 
EDIT:
Aici era un alt text, dar pe care autoarea m-a rugat sa-l inlocuiesc cu acesta, asa ca va rog sa luati in calcul aceasta corectie:

Edit: datorita unor neintelegeri ideea cu concursul nu se va mai aplica; va ramane asa ca pana acum cineva va trebui sa se ofere pentru provocarea lunii februarie; imi cer scuze tuturor.
 
Ce ziceti? Daca va place ce v-am propus, sunteti de acord cu toate conditiile, atunci nu mai stati pe ganduri si .... spor la cumparaturi si gatit; abia astept sa vad retetele voastre!
 
Data limita de gatit si trimis retete este 22 ianuarie 2011.
 
Pe 23 ianuarie, intr-un post special vor fi publicate toate retetele primite si pozele aferente.
 
In perioada 23-25 ianuarie se va desemna castigatorul ce va gazdui noua provocare.
 
Ma ajutati cu raspandirea zvonului despre aceasta noua provocare?
 
Multumesc din suflet!
 
P.S. Sper ca nu am omis ceva important; sa ma trageti de manecutza in caz de .. 

Eu o sa particip si va invit pe cei care cititi aceste randuri sa acceptati provocarea!

3 comentarii:

  1. Buna Elena, interesant... poate sa participe si cei din afara Romaniea?
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniela, sigur ca pot sa participe si cei din afara Romaniei! Este o actiune in spatiul virtual care doar in luna noiembrie s-a soldat si cu premii concrete, niste cadouase oferite de actuala gazda si de Loriem. De fapt, initiatoarea, Mihaela, este un USA si s-a gandit la aceasta provocare tocmai cu gandul la Romania. Esti invitata cu mare placere sa participi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dna Elena multumesc de ajutor pentru raspandirea zvonului; cred ca am inteles gresit regulile, prin urmare, in urma unor trageri de manecutza, am un edit la partea cu concurs si castigator. Sunteti draguta sa schimbati si dumneavoastra? multumesc

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails