duminică, 30 ianuarie 2011

Salata cu fenicul, dovleac si rucola

Mai stiti cand m-am apucat de o salata si am facut "chipsuri" de dovleac? Era cazul sa va arat salata aceea, nu? Ei bine, este o combinatie de legume proaspete si coapte care mi-a placut mult. Nu este prea acida, ceea ce o face surprinzator de interesanta. Poate unora li se va parea exagerata placerea mea de a folosi fenicul in salate, dar mie imi place foarte mult si nu stiu de ce il gasesc unii amar. N-am intalnit pana acum un astfel de soi... Eu il rontai si gol, imi place aroma discreta si gustul dulceag, textura crocanta. Imi aduce aminte de copilarie, cand gradinarii bulgari vindeau ramuri proaspete de anason pe post de marar "bulgaresc". Sper sa va conving!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
200 g dovleac
1 bulb de fenicul
un pumn de rucola
sare, piper proaspat macinat
2-3 frunze de salvei proapata
1 lingura cu ulei de masline extravirgin
2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa


Dovleacul, dupa cum bine stiti, se curata, feliaza, presoara cu sare si piper si se pune pe hartie de copt intr-o tava. Se pun frunzele de salvie si se stropeste cu ulei. 








Tava sta la cuptor, la foc mediu circa 15 minute, apoi feliile se intorc si se mai lasa cel putin 5 minute.










Dupa ce s-au copt, se lasa la racit.







Feniculul spalat se taie felii subtiri care se presoara cu un praf de sare si se stropesc cu zeama de lamaie.








Rucola se spala si se scutura de apa. Se pun feliile de fenicul, rucola si dovleacul copt, taiat suvite intr-un vas. Se amesteca usor toate legumele si se aseaza pe platoul in care va fi prezentata salata.









Eu am pus si o felie de dovleac deasupra, stropita cu ceva sos de usturoi, pentru ca era de efect.










Combinatia, usor dulceaga de la fenicul si dovleac, de arome si texturi diferite da un gust special. 










Merita sa va convingeti singuri daca va place sau nu!

2 comentarii:

  1. Trebuie sa fie interesant de incercat... E ceva munca la coptul dovleacului pt ca intorci fiecare felie... dar... Cum eu m-am hotarat sa incerc diverse salate mai neobishnuite.. cred ca am s-o incerc si pe asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. elena draga,daca ma inviti la asa o salata vin sigur !!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails