Ma pregateam zilele astea sa ma deconectez de toate relele lumii in spatiul meu de "meditatie", bucataria. Ei, pregatind un test, o salata, imi prisosea niste dovleac, asa ca am facut aceste "chipsuri". Ei bine, mare fan al dovleacului, am fost incantata de surpriza. Curios, si consortul!
Cred ca merita sa incercati, pentru ca au un gust excelent. Si puteti incerca variante de condimentare, dupa gustul propriu.
Va trebuie:
dovleac, cat doriti
sare, piper proaspat macinat
ulei de masline, cat sa stropiti feliile de dovleac
cateva frunze de salvie proaspete
sos de usturoi, recomandat a fi asociat acestor chipsuri
Dovleacul curatat se taie felii subtiri, dar nu transparente. Eu am pregatit dovleac pentru o salata si aveam aceste "ramasite" pe care, cel putin pe unele, nu le-am mai putut taia mai subtiri. Dar voi sa nu faceti asa, incercati sa fie cat mai egale si cam de jumatate de cm grosime. Le asezati intr-o tava cu hartie de copt, presarate cu sare si piper. Taiati frunzele de salvie si le puneti pe fiecare felie, apoi stropiti cu ulei de masline. Se dau la cuptor preincalzit, la foc mediu spre iute, circa 15 minute.
Se scoate tava si se intorc, sa se coaca frumos.
Se inlatura sau nu frunzele crocante de salvie si se aseaza pe un platou. Eu recomand sosul de usturoi de mai sus, dar... Asa ar trebui sa arate toate!
Pot fi consumate si cu un sos picant, de alune...
Puneti-va imaginatia la munca si... incercati!
Va garantez ca o sa mai faceti si a doua oara, apoi o sa deveniti fanul lor. Atentie, da dependenta!
E delicios dovleacul facut asa.E de mult ca nu-l fac( de o luna) :-)!
RăspundețiȘtergereBuna Elena
RăspundețiȘtergereO idee originala!!!
Daca sant si putin crocanti, sigur e pe placul meu.
Iti doresc o zi buna.
Eu sunt fana chipsuri, de orice ar fi! De dovleac nu am gustat, ce-i drept, niciodata, dar...e o prima data pentru toate! Ramane doar sa gasesc dovleac! Te pup!
RăspundețiȘtergereLilly, este cu adevarat delicios! Si simplu, dupa ce ai reusit sa tai feliile...
RăspundețiȘtergereDaniela, draga mea, daca sunt taiate ca in prima imagine, unde am pus feliuta aceea singura, sunt delicioase aceste chipsuri! Si mie imi plac usor crocante, ce ne mai potrivim!
Margot, merg la un bistro, pe farfurii, sa crocantesti la ele, cu sosul alaturi. De cand am descoperit retetele acestea picante cu dovleac, sunt inebunita dupa el. Mai am cateva in asteptare, una sub forma unor verrine foarte speciale... Timp si sa ajung sa procur niste lapte praf de cocos mai imi trebuie...
Weekend placut tuturor!
Nu am pregatit niciodata dovleacul decat fiert, copt sau ras si in toate variantele cu zahar...Interesanta reteta ta si pentru ca imi place tare mult dovleacul, am s-o incerc negresit.
RăspundețiȘtergereMs. si astept si altele de genul...
Un weekend minunat in continuare!