duminică, 23 ianuarie 2011

Salata usoara de fenicul

Dupa atatea subiecte "grele", ca si mancarurile de la sarbatori, era timpul unei... salate. Simpla, usoara si fresh. Depinde de voi ca sa o imprieteniti cu altceva. Eu am prietenit-o cu un orez cu naut. Unul foarte special, cu arome indiene. Despre acel orez si persoana speciala ce mi l-a inspirat, intr-un post viitor. Salata aceasta este jenant de simpla, dar este o idee foarte buna pentru cine are o pana de inspiratie si are legumele respective la indemana.
Aceasta reteta este pentru oricare din primele trei zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de: 
1 bulb de fenicul
1 ardei gras (galben am avut eu)
1 mana de rucola (voinicica, papadie, baby spanac, ce aveti)
sare, piper proaspat macinat
1 lingura ulei de masline extravirgin
1 lingura de otet de zmeura (sau zeama de lamaie, otet balsamic daca nu aveti de zmeura)

Feniculul (sau fenel prin unele supermarketuri) se curata, spala si se taie intai in jumatate si apoi felii subtiri.








Se toaca ardeiul gras fasii subtiri si apoi cubulete mici. Se spala salata. Se pun intr-un bol o parte din feliutele de fenicul, ardei gras si salata, se presoara putina sare si piper.










Se repeta operatiile pana se termina ingredientele. Se pune uleiul de masline si otetul chiar inainte de a fi pusa la masa salata.










Este foarte fresh, aromata si gustoasa, alaturi de un preparat vegetarian sau o friptura.











Este simpla, nepretentioasa si o pata de culoare apetisanta langa preparate comune ca aroma sau gust.









Deci... incercati?

3 comentarii:

  1. da,trebue incercat,cred ca e buna,arata foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  2. O singura data am cumparat si eu fenicul si nu am putut sa-l mananc de amar ce era. Iti spun sincer ca nu stiu cum il poti manca. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ina, sper sa fi dat o idee interesanta. Rucola si baby spanac se asociaza foarte placut cu feniculul. Salata verde obisnuita nu-l pune asa de bine in valoare.

    DiAnais, nu stiu de ce era amar! Chiar nu inteleg, pentru ca este crocant, aromat, cu un gust ca de anason, dar delicat si foarte placut in salate. Este o mare nedumerire pentru mine, asa ca nu-mi explic.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails