Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebe:
1 bulb frumos de fenicul (fenel, ma rog, cum va place sa-i spuneti!)
1 lingura de ulei de masline
zama de la 1 lamaie
sare, piper proaspat macinat (s-a inteles, da?)
vreo 30 g arahide crude si in pielea goala
Deci, impricinatu', imbaiat si curatat.
Taiat in jumatate si scos cotorul.
Tocat in felii subtiri.
Pus intr-un castron, toate feliutele, presarat sare si piper, puse frunzulitele spalate si tocate marunt. Alunele, injumatatite se taie cu grija in sferturi pe lung, sa rezulte niste fasii. Se prajesc uscat (adica fara grasimi, ca au ele destul!) in tigaie la foc mediu. Capata o aroma de numa'-numa'! Se pune uleiul si zeama de lamaie, dupa gust. Mie imi place mai acrisoara!
Se amesteca toate bine si se lasa 2-3 minute. Apoi, daca niste pulpe de pui la gril exista, salata asta este "la marele fix".
Ei, acuma! Alta friptura, daca n-aveti pui. Sau cartofi "prajiti" la cuptor... Ma rog.
Sa incercati, ca-i tare buna! Ba nu, cica nu e bine sa te lauzi! O sa vedeti si singuri daca va place...
Oare cum o fi la gust?
RăspundețiȘtergereNu am probat niciodata fenel, pe aici nici ca nu am vazut.
Arahidele imi plac, dar degeaba ca nu am fenel s-o pot testa...
Dar oricum dupa cum spui tu cu acel entuziasm, trebuie sa fie buna.
Cat despre ardei peste tot este scump ce sa-i facem. Cu ofertele patesc la fel, ma trezesc, ca nu stiu cum sa le pregatesc ca sa nu mi se strice.
I-ti doresc o zi buna, caci va fi dimineata cand il vei citi.
Te pup.
cred ca salata e buna .n-am inteles legatura cu amidonul,dar probabil ca o combini cu ceva ce contine amidon.
RăspundețiȘtergerete asteapta o multime de premii la mine.daca iti fac placere te rog sa treci sa le culegi .
Have never tried fennel bulb raw. Yesterday I made a salad and all vegetables including courgettes and mushrooms were raw. Next time shall try it with fennel.
RăspundețiȘtergereAm mai vazut preparate cu fenicul la tine , am zis ca incerc , dar ma tot codesc sa cumpar cand ajung in fata lui pe stand...Trebuie sa imi iau inima-n dinti si sa incerc o data si o data...
RăspundețiȘtergereImi place salatata asta...e apetisanta!
Daniela, ma mir ca nu gasesti fenicul. Este foarte des folosit in gastronomiile din zona mediteraneana. Ar trebui sa se gaseasca in piata de legume si are un gust aromat. Mai puternica aroma este in frunze si in seminte care sunt un condiment des folosit. Bulbul insa este foarte placut si crocant. O zi buna si tie!
RăspundețiȘtergerePansy, draga mea, este incadrata la amidonuri din cauza arahidelor! Au la amidon... aceste boabe!
Si, vin imediat sa admir premiile.
Ivy, fresh fennel is excellent fresh salad, but added, among other vegetables, either grilled or baked. Yes taste roast a lamb to pan, for example.
Buna Elena
RăspundețiȘtergereIntradevar este si aici, am tradus numele si am cautat pe net.
In curand il voi cumpara, caci tare curioasa mai facut.
Pe curand.
sa stii ca nici eu nu cumpar daca mi se pare prea scump!!
RăspundețiȘtergereCred ca-i buna, eu fac cu rosi si fenel, bine ca mi-ai amintit. Te imbratisez, un week-end frumos
RăspundețiȘtergere