marți, 2 februarie 2010

Salata de varza speciala

Aceasta salata am vazut-o preparata intr-o emisiune TV. Din pacate, nu-mi aduc aminte prea bine, era acum destul de multicei ani, dar cred ca la Acasa TV. Aveau o emisiune in care erau invitate vedete si gazda gatea impreuna cu invitatul. Invitata la acea emisiune era renumita cantareata Mirabela Dauer. Din pacate nu stiu daca reteta ii apartine sau a fost o improvizatie. Dar, de atunci am facut-o de mai multe ori, pentru ca este speciala: este o combinatie admisa la dieta si este foarte gustoasa. Avand in vedere ca eu sunt fan varza, cred ca mi-a fost usor sa ma indragostesc de ea. Sper sa va surprinda placut.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Deci:
300g varza alba proaspata
3 morcovi proaspeti piticei
niste masline negre fara samburi
2 oua fierte
sare, piper
ulei de masline
marar
zeama de limette (lamaie sau otet, dupa gust sau preferinte!)

Morcoveii dolofanei, dar tineri se curata si se spala, apoi se taie cu dispozitivul de curatat legume sau alt instrument in fasii lingi si subtiri.























Varza se spala si se taie subtire, fin, fasiute.











Intr-un vas se pune varza, morcovul, maslinele feliate pe lung, mararul tocat si 1 ou si jumatate taiat rondele fine. Se pune piper dupa gust. Uleiul de masline, sarea si zeama de limette se bate bine cu furculita si se toarna peste legume.

















Se amesteca si se lasa 5-6 minute acoperita. Se pune pe salatiera si se orneaza cu masline, feliute subtiri de ou fiert din jumatatea pastrata, marar verde. 
















Eu i-am pus si o rosie cherry, asa ca cireasa de pe tort. A... si 1 lingurita de ulei de masline picant si aromat pe deasupra. Uleiul este dintr-o sticla primita cadou de la o prietena si arata cam asa:





















De fiecare data este o bunatate, aceasta combinatie surprinzatoare!










Bucurati-va papilele si incercati; cine stie, s-ar putea sa... va placa!  

7 comentarii:

  1. Mmmmm! Ce bine arata!
    N-am mancat de mult timp o salata de varza!

    RăspundețiȘtergere
  2. o combinatie minunata salata ta !o seara buna,elena!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult, Alina si Alison. Doar ca trebuie varza din aceea frageda, din foi subtiri (romaneasca, zice, dar cine stie de fapt ce soi este!), nu din cea foarte tare, cu frunze foarte groase si cotoare tari. Are fibre multe, dar iti raman dintii in ea! Nici nu fierbe ca lumea aia, nu stiu de unde provine, dar este de nemancat.
    O zi buna va doresc si profilica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Volim salate, a ovo je odlična kombinacija povrća uz barena jaja i masline. Osvežavajuće, a ima sve što ti je potrebno kad si na dijeti. Odlično!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, i za mene Je iznenađenje! I veoma Je interesantno da probate. Hvala, emo_serpica.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pozdrav, ostao sam iznenadjen, da znate srski jezik i prijatno zbunjen, bas lepo,pozdrav iz Resice.... Samo napred,svaka cast...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Surac - Oh, hvala. Ali "Google Translate-" uživo! Želim da znam srpski dovoljno dobro da čita forum sa moJim diJeta - rina originalna, ali mogu rukovati. Dakle, par reči Je lako. Hvala na savetima, svaki put sa živim pitanje i pomoć.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails