Aceasta reteta reprezinta ce a rezultat din franturile pe care le-am retinut dintr-o emisiune TV. Cum nu mai stiu pe care din cele doua posturi exclusiv gastronomice - pe care le urmeam la un moment dat - am vazut, n-are rost sa va mint. Nu era titrata, asa ca este o aproximare. Dar, una foarte fericita! A primit nota maxima si se va mai face si cu alte fructe si cu alte decorari.
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (cina) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.Aveti nevoie de:
1 borcan de compot de piersici (eu am avut un borcan de 800 ml cu fructe taiate jumatati, facut de mine!)
1 ou
1 albus
1 praf sare
40 g unt topit - o sa incerc si cu ulei sa vedem ce iese!
150 g branza de vaci
2 linguri pline de zahar brun
1 lingura plina cu gris
2 linguri fulgi de migdale
1 lingurita coaja rasa de limette
2-3 linguri de sirop caramel sau miere... dupa gust
Piersicile se scot din compot, se toaca in cuburi cam de 1,5/1,5 cm, deci nu foarte mici si se lasa la scurs, pentru ca nu trebuie sa aiba lichid deloc.
Intr-un vas se pune branza, galbenusul, coaja de limette, grisul si se freaca bine.
Se adauga untul topit si racit, sa fie doar vag caldut.
Separat, se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga cate putin din zahar, transformand totul intr-o spuma ca la bezea. Atentie, zaharul brun se topeste ceva mai greu.
Dupa cum se vede, mie imi place miscarea, deci nu fac albusul cu mixerul. Cu putin unt moale am uns niste forme de sufleu micute si doua de tarte. Am pus bucatele de piersici in forme, sa acopere toata suprafata si am pus formele intr-o tava de copt cu apa - nu mai mult de 1,5 cm.
Se adauga bezeaua in compozitia de branza in trei etape, amestecand usor, de jos in sus.
Se pune in fiecare forma din compozitia de branza, uniform, peste piersici.
Se da tava la cuptor preincalzit, la foc mediu spre mare, deci peste 220 grade, circa 30-35 minute. Trebuie sa fie doar rumene in obrajori, nu arse!
Cat se fac surprizele, fulgii de migdale ii coaceti putin intr-o tigaie antiaderenta, cat sa se dezvolte aroma si sa se rumeneasca. Nu exagerati, ca se ard foarte repede!
Asa arata, abia scoase din cuptor:
Daca respectati ce-am spus, nu dau inapoi cand se racoresc si sunt o minunatie! Puneti fulgi pe fiecare si ceva sirop caramel.
Asaaaa. Ei, ca sa vedeti cat sunt de pufoase suprizele.
Si inca o data:
O sa va indragostiti de aceste... surprize. Si se pot face din orice fruct, dupa gust. Eu mi-am propus sa fac si cu mango!
Sa aveti pofta!
Wow, this is a surprise. The cheese souffle looks beautiful.
RăspundețiȘtergere..mmmm,arata tare bine!Salivez doar uitandu-ma la poze...Eu o sa incerc,dar numai dupa ce voi putea sa spun ca am destula tarie sa ma opresc la a manca doar UNA!!!Deocamdata mai am ceva de munca la capitolul asta,si de aceea nu ma incumet inca sa fac in casa dulcele pentru ziua de carbo!!!
RăspundețiȘtergereTe pup Elena,si o zi superba!
App: ma bucur tare ca ai reaparut pe forum!Doar ti-am zis ca ne-a fost dor de tine!
Magda
Oh, Ivy, the surprise is fluffy and tastes great! I regret only that I do not remember what show I saw - it could be Anna Olson, but not sure. A wonderful day!
RăspundețiȘtergereMagda, nici nu-ti imaginezi cat ma bucur ca am putut sa rezolv problema tehnica si sa mai vorbesc si eu cu voi! Mi-era un dor nebun, voi ati fost forta mea si sunteti prietenele mele dragi.
RăspundețiȘtergereMmm...arata fuarte bine!
RăspundețiȘtergereCred ca este delicios cu piersici!
Felicitari!Te pup !
Vreau si iooooo....arata exceptional de apetisant!
RăspundețiȘtergereVa doresc o zi minunata!:)
Nu stiu cand, ca am o lista tare lunga, dar cu siguranta am sa incerc reteta asta.Arata asa de bine, Elena.O zi frumoasa iti doresc.
RăspundețiȘtergeredaniela, Ana-Maria, multumesc! Mi s-a spus ca este grozava la gust si consistenta. Voi repeta peste 2 zile, cand am voie si eu o prajiturica! Sa incercati si sa puneti in forme mici, ca sa nu fiti tentate sa mancati mai mult. Asa, restul papa puiutii vostri, chiar daca re un pic de unt.
RăspundețiȘtergereOoooo , as pune eu in forma mici daca as avea....dar nu am... :D
RăspundețiȘtergereAsa ca ramane varianta pe mare...adica pe dimensiune mare...hehehe...sa mananca si gura mea cu pofta ...hahahahaha
Va imbratisez!:D
Magnifique. Une sorte de soufflé aux fruits.
RăspundețiȘtergereJe vais tester.
A bientôt.
Merci, Gourmandises!Je suis très curieux, si vous aimez autant l'un que nouveaux. Vous pouvez essayer avec d'autres fruits, je veux une version avec de la mangue. Bonne journée!
RăspundețiȘtergereAna-Maria, este mai usoara decat pare! Un puf, dar... cu destule calorii! Norocul lui fiu-miu ca nu-i pasa de calorii. Eu mi-am promus sa fac pentru mine din asta micuta. Am niste forme de portelan, o nebunie, pentru tarte, de o dimensiune foarte potrivita - 12,5 cm! Hi,hi, hi!
O ce minunat sufleu!Cind il fac vin sa iau reteta,bine?
RăspundețiȘtergerePina atunci pot sa iau o bucatica mica de piersica?
O zi buna!
Oh, poti sa iei cat vrei!!!!! Numai aici mai gasesti, ca eu nu. Si nici macar n-am apucat sa gust! Dar poimaine am voie si fac eu altele! Si o sa adaug poze si cu acelea, pentru cine doreste. O zi minunata, Mariana!
RăspundețiȘtergereo adevarata surpriza ,un sufleu minunat,amestecurile de brinza cu fructe sunt pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Alison! Incearca aceasta reteta, o sa-ti placa, garantez!
RăspundețiȘtergereE foarte apetisant, o surpriza dulce placuta...numai bunatati faci.Pups
RăspundețiȘtergere