luni, 22 februarie 2010

Drob de ciuperci

E inceput de saptamana, afara arata de parca ar fi primavara... Mi-e dor de ceva verzituri - urzici, leurda, untisor... Deocamdata ma multumesc cu dorul si vremea frumoasa. 
Va invit la o reteta deosebita. M-am inspirat dintr-o reteta publicata intr-un supliment al unui ziar "colorat".
Stiu, ce ... cautam eu acolo? Ei, mi-a fost data din greseala cu revistutele obisnuite de culinarit. Asa ca, inainte sa o arunc, mi-am aruncat privirea pe acolo. Am facut unele modificari si am prestat aceasta reteta de post deosebita. Nu o laud pentru ca am facut-o eu! Nttt... Este chiar foarte buna la gust!
Aceasta reteta este pentru ziua de Carbohidrati (pranz) de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.

Va trebuie:
500 g ciuperci proaspete
1 ceapa galbena micuta
1 fir de praz
2 linguri ulei de masline
2 rosii tocate sau 150 g din cele conservate
sare, piper proaspat macinat
3 linguri patrunjel si marar verde tocat marunt
100 g nuci
50 g pesmet


Nucile se pun intr-o tava la cuptor pentru 5 -6 minute, cat sa se infierbante bine si sa le putem zdrobi.










Ceapa si 3/4 din praz se toaca grosier si se amesteca impreuna cu un praf de sare.










Ciupercile se curata si se toca in cuburi nu foarte mici, dar nici mari, cam asa:










Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul, amestecul de ceapa si praz si ciupercile.









Se inabusa la foc mediu spre mare, ca ciupercile sa nu-si lase zeama multa. Se rastoarna frecvent continutul tigaii, ca sa fie cuprinse de caldura ciupercile.










 Dupa asta se lasa sa se racoreasca un pic. In acest timp zdrobiti miejii de nuca, dar nu foarte marunt.
Adaugati peste ciuperci 1/2 din nucile zdrobite, rosiile, pesmetul, verdeata, piperul dupa gustul fiecaruia si amestecati bine.









Intr-un vas de sticla termorezistenta sau in alt vas potrivit pentru cuptor, asezati amestecul obtinut, presand uniform.









Se da la cuptor pentru circa 30 de minute la foc mediu sau pana se rumeneste usor deasupra.










Se orneaza portia cu nuca presarata deasupra si cu rondele foarte subtiri de praz. Eu am mancat si cu sos de usturoi alaturi.










Este exceptional, este de post, nu este cu ingrediente de negasit sau scumpe, deci nu aveti nici o "scuza" sa nu incercati! Data viitoare fac dintr-un kilogram de ciuperci, pentru ca a disparut foarte repede ce am facut!












Pofta buna!


PS A, aceasta este pagina din revista cu preparatul




10 comentarii:

  1. hmmmm ce bine arata ... cred ca o sa incerc si eu ... multumesc pt reteta ...
    astept o data sa repari calc ...pe forum iti simtim lipsa ...in plus ca s-au intamplat cateva lucruri neplacute ... s-a incins atmosfera la un moment dat si nu in sensul bun ... dar acum e totul in regula din nou ... te asteptam si pe forum ...
    sigurat ca fetele o sa fie fff incantate de reteta asta ...pupici multe draga mea ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si normal sa dispara repede la cum arata! :)
    Sa va fie de bine!
    Felicitari pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tunde, multam fain! Eh, sper si eu ca dupa-amiaza asta sa se rezolve! Am rasuflat usurata ca totul este ok...

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina(Nally), tu vorbesti? M-am holbat (scuze de expresie!) la pancakes la tine pe blog si nu-mi venea a crede cum arata! Felicitari si tie!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mercic! Ei tot rasfoiesc blogul tau si numai retete faine ai! Si sunt din fire pofticioasaaa! Mmm poate imi dai simie din puterea ta si ambitie un pic sa ma bag la regim! :)
    Pupice si o zi faina iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh, ti-as da din toata inima. Imi dai si tu din talentul tau macar o firmitura?
    O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Suna delicios , mai ales cu sosul de usturoi alaturi...:)

    RăspundețiȘtergere
  8. bunut rau drobul tau de ciuperci,elena!cu asa bucate nici nu zici ca postesti,e un rasfat,pur si simplu!o saptamina frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ana-Maria, multam de apreciere! Iti doresc din toata inima sa fie mai bine in casa noua pe wordpress!

    Alison, asta e si ideea: daca e de post, nu inseamna ca nu e bun la gust. Am eu o parere - din pacate, neimpartasita de multa lume! - ca e mai pacat sa poftesti, decat sa te bucuri de ce e in farfurie... O saptamana minunata si tie!

    RăspundețiȘtergere
  10. une recette très appétissante, j'aime beaucoup la façon dont ces champignons sont cuisinés
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails