joi, 24 iunie 2010

Salata de rosii cu mozzarela

Credeam ca nu mai exista un mod de a reinventa salata de rosii. Gresit! Aceleasi ingrediente, dar un pic altfel, alta aroma, alt gust. Cum fiecare are alta inspiratie, alte gusturi, ce e rau sa ajuti pe cineva, sa-i dai o idee? Nimic, zic eu. Acum cativa ani lucram la o mare companie ca si consultant. Vara, cald, alergatura, uneori insatisfactie pentru ca e greu sa lucrezi cu oamenii si sa-i convingi ca vrei sa-i ajuti. Mai ales in Romania! De fiecare data cand ajungeam la pranz in firma gaseam un mediu familiar, cu care nu m-am mai intalnit de atunci. Aveam la receptie o doamna, sa zicem R., pe care o gaseam la pranz in "spatiul de luat masa" reinventand cate o salata. Ea facea aceasta salata cu 2-3 feluri de branzeturi, dupa caz si nevoi.
Aceasta reteta este pentru ziua de Proteine de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Aveti nevoie de:
3 rosii, de preferat din soiuri diferite
1 castravete
2 ardei grasi, de culori diferite (pentru ca au gusturi diferite, nu numai pentru culoare!)
plante aromatice (eu am un amestec foarte bun "pentru preparate italiene", dar merge si cu "ierburi de Provence")
1 lamaie mica, doar zeama
150 g mozzarela
2 linguri ulei de masline extravirgin (de ce nu virgin?)
sare, piper proaspat macinat

Deci, incepem cu ce e mai greu: taiem feliute subtiri castravetele, dupa ce l-am curatat de coaja. Nu-i asa ca e cel mai greu? Gata, asta s-a terminat. Taiem rondele sau julien ardeii, iar rosiile felii rotunde subtiri (sau nu, dupa gust!). Punem intr-un vas un strat de castraveti, ardei, sare si piper.










Deasupra un strat de rosii si plante aromatice.











Repetam figura de mai sus, punand intai ardei, castraveti si apoi rosii. Plantele sunt astea:











Deasupra punem mozzarela rupta bucati mici. Daca aveti din cea in bilute mici, rupeti fiecare biluta in doua. De ce rupta? Pai, gustul legumelor si condimentelor patrunde mai usor, normal!










Punem ulei de masline si zeama de lamaie. Amestecam usor totul si mancam. 










Nu e mare filosofie, dar, desi rosiile sunt acide, aportul de suc de lamaie si plante aromatice ii da un gust mai deosebit. 








Va puteti juca, punand in ea cas proaspat si feta sau telemea si urda din aia buna doar desfacuta usor sa nu se farame toata.
Ei, acuma eu am zis si eu o vorba, sa nu aruncati cu salata in mine pentru ca este asa de simpla!
A... este extra, nemaipomenita, supra... califragilistica. Daca o faceti cu rosii din alea prunisoare portocalii, combinate cu din cele mari carnoase este... si mai buna. Incercati!


9 comentarii:

  1. Elena arata superb salata asta' şi mie ımi plac roşiile la nebunie numa ca nu pricep ce-i aia mozzarela:) probabil se gaseşte şi la noi aici prin Migross nu ştiu ce sa zic,ımi potzi spune din ce ingrediente este alcatuita chesti asta aşa ca iee te rog?

    Merci de pe acum şi o zii buna,

    RăspundețiȘtergere
  2. Edebi, mozzarela este o branza inchegata, proaspata, nesarata, din lapte de vaca si bivolita, care se gaseste sub forma unor bilute mai mici sau mai mari in zer. Adica in lichidul in care s-a inchegat. O poti vedea mai bine aici - http://bucatariaelenei.blogspot.com/2010/02/salata-cu-mozzarela.html. Este foarte buna la gust, se comporta foarte bine si la pizza, in salate...

    RăspundețiȘtergere
  3. Vay de mine,hai ca sunt de rısul curcilor:)aşa se numeşte brınca aia'? Multzam Elena acum ştiu despre ce e vorba:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena, tu esti regina salatelor.. mereu vii cu ceva nou si bun :)
    Foarte bine arata :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Olgutza, multumesc frumos de apreciere, dar regina n-o sa fiu niciodata... Stii tu, titlul de regina s-a demonetizat... Si daca este sa merite cineva, aceasta este Alison. Sa vezi tu salate acolo! Mai am multe retete, dar nu le mai fac pentru ca nu se potrivesc la dieta, prin combinatiile folosite, iar la unele alimente am renuntat. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Are there are basil leaves in your herbs? That would make a nice twist on Insalata Caprese.

    RăspundețiȘtergere
  7. Grozave!Si eu am obiceiul sa ma joc cu salatele doar ca eu le spun pe nume simple!
    Arata tare,tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ivy, though herbs 'of Italian cooking', the combination has oregano, garlic flakes, thyme and a little basil.

    Mariana, este simpla, dar gustoasa. M-am gandit sa dau mai multe retete din acestea pentru ca m-am intalnit pe forumuri de diete cu multe intrebari de genul: Tu cum faci salata? De parca ar trebui sa existe o reteta fixa, pe langa imaginatie si gust!

    RăspundețiȘtergere
  9. ¡Genial! A pesar de haber muchas palabras lo he estudiado de un tirón y he bajado a la zona de comentarios directamente para agradecerte esta entrada, excelente
    ! Felicidades

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails