luni, 14 iunie 2010

Cartofi copti si un sos special

Sunt o curioasa, testez aproape orice pare comestibil! Dar, sa nu ma intelegeti gresit, nu adopt orice. Incerc diverse variante pana ma conving daca-mi place acel ceva nou. Imi place sa cred ca nu am prejudecati, dar, deh, ca toti oamenii, am! Dau de ceva timp ocol unor plasute, prin hipermarketuri, cu cartofi mici pentru: copt, piure etc. Bineinteles, de import, ca Romania nu are cartofi pentru toate aceste preparate!!!!!Intr-o seara, la Kaufland, erau reduceri si s-a intamplat sa fie si la acesti cartofi, asa ca mi-am facut curaj si am luat doua plasute sa-i testez. Au fost foarte buni ce-i drept, dar n-as spune ca si unii romanesti n-ar fi buni. Astia pe care i-am luat sunt mici si numai buni de copt la microunde. Am uitat sa va spun ca pentru preparat la microunde sunt mofturile astea de bulbi. Si... le-am facut si un sos, ca doar nu era sa-i mananc asa, simpli!
Aceasta reteta este pentru ziua de Amidonuri de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
Va trebuie:
500 g cartofi de copt pentru microunde
sare, piper proaspat macinat
fulgi de chili, rasniti proaspat
pentru sos:
4 linguri maioneza de soia
1 lingurita de usturoi zdrobit bine
2 lingurite mustar de Dijon
2 linguri zeama de lamaie
piper proaspat macinat
1 lingura sos Worchester
1 avocado, miezul doar


Deci, impricinatii, ca sa vedeti despre ce e vorba:










Spalati, toaletati, stersi cu prosoape absorbante.











Se pun pe platoul cuptorului si se coc in reprize de 5 minute, prin testare, la pozitia grill, circa 30 de minute. Cat timp se fac, treceti la prepararea sosului. Miezul de avocado se zdrobeste cu o furculita si se stropeste cu 1 lingura zeama de lamaie.










Separat se amesteca maioneza, piperul, zeama de lamaie, mustarul si usturoiul.











Se adauga sosul Worchester la amestecul de mai inainte.











In piureul de avocado se adauga amestecul de maioneza. 










Se scot cartofii si se acopera 1 minut cu folie. Apoi se taie felii pe lungime si se aseaza pe un platou. Presarati ceva piper proaspat macinat si fulgi de chili. Alaturi, un vas cu sosul, ca sa inmuiati fiecare felie in el. 









Au fost buni, gustosi, onctuosi cu sosul impreuna. Un gust special au cartofii astia, nu se usuca deloc!








Dar... pentru ca n-am incercat inca, nu stiu daca n-ar putea fi buni si niste cartofi romanesti, din astia noi, mici. Ideea e ca pana nu incerc n-am de unde sa stiu cum se comporta la microunde, pentru ca tare mult depinde de soi si de cantitatea de apa, de consistenta cojii...




21 de comentarii:

  1. pai da, la microunde, ca altfel am auzit ca sunt 37 de grade in tara... sosul suna minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. A, am uitat imi place foarte mult cum arata blogul, este foarte select.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm... ce bunatate ai facut, sosul acela sant sigura ca este nemaipomenit de bun.
    Te pup, si-ti doresc succes cu drojdia naturala.

    RăspundețiȘtergere
  4. The potato salad looks delicious. I didn't know that there is a soy mayonnaise.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihaela, multumesc. Felicitari si tie pentru ostropelul ala cu iz de copilarie!

    Zazuza, pai cred ca muream de foame pe caldura asta, dar de fiert sau copt altfel decat la microunde n-as fi fost in stare! Buni cartofii astia nemtesti! Sosul trebuie testat, pentru ca este neasteptat de bun. Eu il faceam fiului jeu cu maioneza normala, nu de soia, si fara avocado. Dar eu sunt fan avocado, asa ca as fi in stare sa fac si inghetata din el!

    Daniela, multumesc pentru aprecierile cu "fata" blogului! Chiar mi-a placut ce surpriza am primit cu schimbarea de template! Sosul este foarte bun cu maioneza aceea din soia. Nu ma asteptam.

    Ivy, thanks for your nice words. There mayonnaise made from soy milk and is very good in such combinations or in salads.

    RăspundețiȘtergere
  6. suuper retete Elena :)
    si eu am inceput o diete si am zis ca daca numi palce cum decurge timp de o lun ao sa o incerc pe a ta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. eu fac ,mai ales iarna frecvent cartofi copti la microunde.n-am incercat cu cartfi noi.oricum mi se pare scump gatitul la microunde.asa ca eu cred ca daca nu vrei sa prajesti cartofii in ulei,fierbe-i 10 mimute apoi ii bagi la cuptor sa se rumeneasca.drept e ca acuma e cald si evitam cuptorul.eu am plita cu inductie si cu cratitile mele ma descurc daca e musai de gatit. si mi-a dat dumnezeu musafiri gramezi in perioada asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anca, pana la dieta aceasta am incercat cateva. Nici nu mai tin minte cate! Mie mi se potriveste si ma simt bine cu ea, desi uneori sunt tentata sa mai calc alaturi.

    Panseluta mea, cartofii aia sunt numai pentru microunde. Era prea cald si am profitat de ocazie sa-i testez. Dar mi s-au parut scumpi si un fel de moft. Nu am testat cartofi noi, dar mi-as dori, desi nu stiu daca soiurile de pe la noi se preteaza. Pe caldura asta nici nu as fi incercat ceva la cuptor, mi-a ajuns zilele astea cat m-am copt pe unde am fost si a trebuit (ca n-am avut de ales!) sa gatesc. O sa stam cateva zile pe salate si chestii care se fac repede pe aragaz... O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place sosul,cred ca o sa-l incerc si eu alaturi de niste cartofi in crusta de mustar sau malai!

    RăspundețiȘtergere
  10. iar idei bune. io cred ca si cartofii noi, aceia micuti ar merge.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cartofi la microunde inca nu am incercat!Iar cartofii tai arata extrem de bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. Très bonne recette Elena. je note.
    Bonne chance pour ton concours. J'ai voté pour toi.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  13. Maioneza de soia se gaseste de cumparat sau se poate prepara in casa? Ai cumva si o reteta pntru prepararea ei?

    RăspundețiȘtergere
  14. Tare buni cred ca au fost cartofii tai! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Craita, este o propunere grozava ca sa asociezi sosul cu acei cartofi. Sper sa te surprinda placut.

    Ralus, nu stiu cum se comporta la microunde, dar merita incercat. Astia sunt protejati de o coaja subtire si uniforma, care le mentine umezeala.

    Ana-Maria, este o solutie usoara pentru aceste momente de canicula, dar cum scumpa. Atata doar ca se gasesc in toate supermarketurile...

    Nadji, merçi beacoup. Vous êtes très gentil d'apprécier ma participation au concours. France-vous qu'il existe de nombreuses variétés de pommes de terre sont appropriés pour cette recette et la sauce est juste juste pour donner du goût et un arôme particuliers.

    Anonim, maioneza de soia eu am cumparat-o, pentru ca se poate face in casa, dar este ceva mai complicat si priceperea mea nu merge pana acolo. Iar comoditatea, bat-o vina, este in floare!

    Julie, buni-buni, numai ca nu i-as face foarte des... din cauza pretului lor destul de ridicat. Pe criza asta, din cand in cand merge, dar ce-i mult strica la... finante!

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte buni cartofii la microonde,si sosul suna foarte bine.N-am mai mancat avocado pana acum ca nu am fost curioasa,dar sigur am sa-l incerc cad am sa fac sosul tau!o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Omul cat traieste invata :D
    Foarte ingenios sa-i coci la microunde.. pe caldurile astea numai cuptorul pe gaz mai trebuie pornit si e suficient ca sa fierbem in suc propriu :D
    Sosul e tare tare apetisant :)

    Imi place noua fata a blogului si faptul ca scrisul e mai mare ;)

    RăspundețiȘtergere
  18. Gabriela, eu sunt fan avocado. Il pun in salate, salsa, sosuri picante sau nu. Le da un gust aparte si nu este foarte scump. Cand am auzit ca este gretos, ca n-are nici un gust etc... mi s-a parut o reactie disproportionata fata de ceva ce nu au fost curiosi sa afle cum este. O seara buna si tie!

    Olgutza, draga mea, pe caldura asta fac tot posibilul sa nu pornesc aragazul decat in caz de forta majora, in mare parte pentru cate o frittata cu legume, o cafea la ibric pentru sotul, chestii din astea "usoare". Multumesc pentru aprecierea template-ului, dar meritul meu a fost de a alege culorile. A fost o surpriza facuta de un amic in lipsa mea. Mi-a placut, asa ca am adoptat-o, mai ales ca pe fundal este o imagine blurata care-mi place mult.

    RăspundețiȘtergere
  19. acuma ahai la mien scumpo .... Ai un premiu si o leapsa la mine pe blog ..pupici

    RăspundețiȘtergere
  20. hi elena, thank you for be a follower of my blog zwischengang for so long time. now it was the time to change my blogname. it would be great if you stay a follower of my new blog on http://squarekitchen.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizita! Comentariul dvs. ma va ajuta sa devin mai competitiva, asa ca orice parere este binevenita.

Trafic

Blogroll

Related Posts with Thumbnails