Deci soarta a facut ca de ceva timp sa-mi tot propun sa trimit un gand frumos si o imbratisare virtuala unei persoane deosebite; tot soarta a facut ca acum sa revin la Provocarea Virtual Hug; la fel tot soarta sau intamplarea a facut sa am in aceasta perioada niste vinete mai speciale care trebuiau folosite intr-un mod in care nu o mai facusem. Deci, asta e! Persoana deosebita careia vreau sa-i trimit aceasta imbratisare virtuala este una foarte cunoscuta si de la care am reinvatat multe lucruri, care a fost amabila si saritoare si care publica retete si se implica in foarte multe actiuni. Din pacate, nu am putut onora unele la care m-a rugat sa particip si eu, iar pe aceasta cale ii transmit aceasta imbratisare de la distanta Ginei Bradea. Am vrut sa fac ceva sofisticat initial, dar am ales aceasta reteta de la ea din motivele de mai sus si sper sa-i placa cele cateva modificari facute de mine.
Aceasta reteta este pentru oricare din primele 3 zile de la Dieta Rina - Dieta de 90 de zile.
3 vinete rotunde, medii (sa fi fost cam 1 kg)
1 ardei iute (dupa gust)
5-6 catei de usturoi din cei mai mici spre medii
1 lingura plina de patrunjel verde tocat
50 ml ulei de masline cu aproximatie
sare de muraturi neiodata
Acestea sunt vinetele. Stiu ca nu par cine stie ce, dar sunt pufoase, nu sunt tari, sunt albe si de obicei nu au seminte sau au foarte putine. Bineinteles ca norocul meu nu s-a dezmintit sau gradinarul le-a corcit cu alt soi, ca ultima avea la seminte de sa ajunga...
In fine, le-am spalat, curatat stil pijama si taiat rondele cam de 5 ml grosime.
Le-am pus intr-o oala cu sare presarata peste fiecare strat cu simt de raspundere. Apoi am pus o farfurie invers si un vas plin cu apa care sa preseze straturile de vinete. Le-am lasat asa vreo 3-4 ore ca am plecat sa fac niste cumparaturi, dar le puteti lasa si numai 2 ore.
Le-am clatit bine feliile de vinete cu apa rece si le-am stors prin presare cate 3-4 felii suprapuse odata ca sa nu se rupa. Se storc foarte bine ca sa se poata coace pe gratar. Care gratar a fost uns cu un servetel inmuiat in ulei, deci extrem de putin, ca sa nu se lipeasca feliile de gratar.
Dupa ce am terminat de copt vinetele, care apropo au ramas usor crocante, le-am pus in straturi in borcan astfel: Un pic de ulei de masline pe fund, 2 felii de vinete coapte, un catel de usturoi zdrobit, cateva cubulete de ardei iute tocat marunt si patrunjel verde, apoi pus cam 1/2 lingurita de ulei peste toate. Asa am pus straturi peste straturi, iar la final, deasupra am pus ulei un pic mai mult ca sa acopere bine si am inchis borcanul.
Cam asta este tot, se lasa la temperatura camerei pana a doua zi si apoi la frigider cand peste cam o saptamana sunt bune de consumat langa o friptura sau doar pe paine asa cum sunt ele. Daca vreti sa le pastrati timp mai indelungat, desi este vorba de ulei de masline, Gina sugereaza sterilizare suplimentara prin fierbere la bain-marie a borcanului sau borcanelor. Eu, sincer va spun, nu apuc sa pastrez!
Multumesc din tot sufletul pentru imbratisare, Elena. Venita din partea ta, e o mare onoare si bucurie :) .
RăspundețiȘtergereTe pup si te imbratisez si eu cu mare drag :)
Cu mare drag si apreciere, Gina, desi nu o spun atat de des pe cat as vrea! Te urmaresc insa tot timpul si notez multe idei si trucuri din experienta ta.
Ștergere